Pârjoale la cuptor cu ciuperci și cașcaval

O mâncare foarte, foarte delicioasă, simplu și repede de preparat. Plus faptul că sunt făcute la cuptor, deci sunt și dietetice și sănătoase. Atunci când le mâncam mă gândeam că posibil să renunț la pârjoalele clasice și să fac numai din astea. Deci recomand să le încercați neapărat.

Ingrediente
Ciuperci albe proaspete
500 g
sau ciuperci conservate - 2 cutii de 200g
Ceapă albă
2 buc
   
Carne tocată amestec (vită/porc)
500 g
eu am pus 1 kg și mi-au ieșit 2 tăvi de pârjoale
Ouă
1 buc
   
Franzelă simplă
2 buc
adică 2 felii - 150 g aproximativ
Cașcaval clasic
200 g
   
Sare
1 lingura
   
Piper negru
0.5 lingurite
   
Pași de urmat
Pas 1

O precizare pentru început - eu am făcut o cantitate dublă de ingrediente - deci în poze veți vedea că ingrediente sunt mai multe. Din 1 kg de carne ies cam 2 tăvi de pârjoale.

Ciupercile, dacă sunt proaspete, le spălați, tăiați mărunt - le puneți la tigaie cu puțin ulei să se călească. Amestecați periodic până se evaporă toată apa și încep să se rumenească.

Pârjoale la cuptor cu ciuperci și cașcaval - Pas 1
Pas 2

Apoi adăugați o ceapă tocată mărunt, amestecați, lăsați să se rumenească împreună, apoi sărați și piperați puțin după gust. Stingeți focul și începeți să pregătiți carnea.

Pârjoale la cuptor cu ciuperci și cașcaval - Pas 2
Pas 3

Carnea și 1 ceapă se taie bucăți medii (atât cât să încapă în mașina de tocat). Franzela se înmoaie în lapte sau apă.

Dacă ați luat carne tocată gata, săriți peste acest pas.

Pârjoale la cuptor cu ciuperci și cașcaval - Pas 3
Pas 4

Dați carnea, ceapa și franzela scursă bine de apă, prin mașina de tocat. Adăugați 1 ou, sarea și piperul, amestecați bine cu mâinile și o bateți puțin.

Pârjoale la cuptor cu ciuperci și cașcaval - Pas 4
Pas 5

Înmuiați mâinile în apă și formați pârjoalele - eu le-am făcut rotunde. Le aranjați într-o tavă de cuptor unsă cu ulei și dați la cuptor la temperatura de 180-200 grade.

Pârjoale la cuptor cu ciuperci și cașcaval - Pas 5
Pas 6

Peste 15-20 de min veți observa că pârjoalele se fac mai mici, le scoateți, le apropiați una de alta, să nu fie spațiu între ele (așa este mai simplu de pus ciupercile și cașcavalul). Pe fiecare pârjoală puneți câte 1 lingură de ciuperci.

Pârjoale la cuptor cu ciuperci și cașcaval - Pas 6
Pas 7

Apoi dați cașcaval prin răzătoare și presărați bine toate pârjoalele. Le dați la cuptor încă 20-25 de min până se topește cașcavalul și se pătrund aromele.

Pârjoale la cuptor cu ciuperci și cașcaval - Pas 7
Pas 8

Cât sunt calde le scoateți din tavă cu o paletă, le puneți pe o farfurie să se răcorească. Se servesc calde (încălzite) cu orice garnitură preferată de legume.

Poftă Bună!

Pârjoale la cuptor cu ciuperci și cașcaval - Pas 8

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 750 g (o tavă de cuptor)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min