O mancare foarte, foarte delicioasa, simplu si repede de preparat. Plus faptul ca sunt facute la cuptor, deci sunt si dietetice si sanatoase. Atunci cand le mancam ma gandeam ca posibil sa renunt la parjoalele clasice si sa fac numai din astea. Deci recomand sa le incercati neaparat.
O precizare pentru inceput - eu am facut o cantitate dubla de ingrediente - deci in poze veti vedea ca ingrediente sunt mai multe. Din 1 kg de carne ies cam 2 tavi de parjoale.
Ciupercile, daca sunt proaspete, le spalati, taiati marunt - le puneti la tigaie cu putin ulei sa se caleasca. Amestecati periodic pana se evapora toata apa si incep sa se rumeneasca.
Apoi adaugati o ceapa tocata marunt, amestecati, lasati sa se rumeneasca impreuna, apoi sarati si piperati putin dupa gust. Stingeti focul si incepeti sa pregatiti carnea.
Carnea si 1 ceapa se taie bucati medii (atat cat sa incapa in masina de tocat). Franzela se inmoaie in lapte sau apa.
Daca ati luat carne tocata gata, sariti peste acest pas.
Dati carnea, ceapa si franzela scursa bine de apa, prin masina de tocat. Adaugati 1 ou, sarea si piperul, amestecati bine cu mainile si o bateti putin.
Inmuiati mainile in apa si formati parjoalele - eu le-am facut rotunde. Le aranjati intr-o tava de cuptor unsa cu ulei si dati la cuptor la temperatura de 180-200 grade.
Peste 15-20 de min veti observa ca parjoale se fac mai mici, le scoateti, le apropiati una de alta, sa nu fie spatiu intre ele (asa este mai simplu de pus ciupercile si cascavalul). Pe fiecare parjoala puneti cate 1 lingura de ciuperci.
Apoi dati cascaval prin razatoare si presarati bine toate parjoalele. Le dati la cuptor inca 20-25 de min pana se topeste cascavalul si se patrund aromele.
Cat sunt calde le scoateti din tava cu o paleta, le puneti pe o farfurie sa se racoreasca. Se servesc calde (incalzite) cu orice garnitura preferata de legume.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.