Încă o descoperire recentă, foarte simplu și repede de preparat, delicioasă (greu să strici o prăjitură cu brânză :) ). Este "inteligentă" pentru că se pun împreună aluatul pentru blat și brânza de vaci, brânza fiind mai grea se lasă în jos, și aluatul o cuprinde formând deasupra și dedesubt un pandișpan delicios.
Vă recomand să citiți atent instrucțiunile și s-o încercați cât mai repede - este atât de bună, nici nu veți observa cum se mănâncă.
Amestecați bine ouăle cu jumătate de pahar de zahăr - mai bine și mai repede să folosiți un mixer.
Apoi adăugați smântâna și 2 linguri de unt topit. Amestecați bine.
Apoi adăugați făina și praful de copt, amestecați bine - acesta va fi blatul pentru prăjitură.
Amestecați brânza cu jumătate de pahar de zahăr, 2 ouă, grișul de grâu. Aveți grijă ca brânza să nu fie de consistență lichidă, fiindcă nu va fi suficient de grea ca să se așeze sub blat - bineînțeles nu va strica gustul, dar este mai frumos să vă iasă bine.
Optional aici puteți adăuga stafide sau orice fructe preferate.
Ungeți o tavă adâncă de cuptor (de 26-28 cm diametru) cu unt și presărați pesmet, sau puteți să puneți hârtie de copt.
Turnați aluatul în tavă, apoi cu o lingură puneți compoziția de brânză în mijlocul tăvii, o uniformizați puțin și dați la cuptor la 180-200 grade până se rumenește.
După ce s-a copt o lăsați să se răcorească bine. Apoi o porționați și serviți.
Să nu vă sperie dacă prima dată nu se vor delimita straturile (eu am greșit din prima, am făcut brânza prea lichidă), prăjitura oricum este gustoasă.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.