Inca o descoperire recenta, foarte simplu si repede de preparat, delicoasa (greu sa strici o prajitura cu branza :) ). Este "inteligenta" pentru ca se pun impreuna aluatul pentru blat si branza de vaci, branza fiind mai grea se lasa in jos, si aluatul o cuprinde formand deasupra si dedesubt un pandispan delicios.
Va recomand sa cititi atent instructiunile si s-o incercati cat mai repede - este atat de buna, nici nu veti observa cum se mananca.
Amestecati bine ouale cu jumatate de pahar de zahar - mai bine si mai repede sa folositi un mixer.
Apoi adaugati smantana si 2 linguri de unt topit. Amestecati bine.
Apoi adaugati faina si praful de copt, amestecati bine - acesta va fi blatul pentru prajitura.
Amestecati branza cu jumatate de pahar de zahar, 2 oua, grisul de grau. Aveti grija ca branza sa nu fie de consistenta lichida, fiindca nu va fi suficient de grea ca sa se aseze sub blat - bineinteles nu va strica gustul, dar este mai frumos sa va iasa bine.
Optional aici puteti adauga stafide sau orice fructe preferate.
Ungeti o tava adanca de cuptor (de 26-28 cm diametru) cu unt si presarati pesmet, sau puteti sa puneti hartie de copt.
Turnati aluatul in tava, apoi cu o lingura puneti compozitia de branza in mijlocul tavii, o uniformizati putin si dati la cuptor la 180-200 grade pana se rumeneste.
Dupa ce s-a copt o lasati sa se racoreasca bine. Apoi o portionati si serviti.
Sa nu va sperie daca prima data nu se vor delimita straturile (eu am gresit din prima, am facut branza prea lichida), prajitura oricum este gustoasa.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.