Cred că este una dintre cele mai bune salate în acest sezon, foarte potrivită pentru orice garnitură, dar merge și fără ea pentru că mazărea îi dă sațietate. Plus la toate este sănătoasă și bună în diete, sau pentru cei ce țin la un regim alimentar sănătos, cu mai puține calorii și cu un maxim de substanțe nutritive.
Este salata care se făcea de obicei la noi acasă atunci când făceam grătar, întotdeauna mi-a plăcut combinația de varză cu mazăre, vă recomand s-o încercați și voi.
Varza se taie mărunt, se presară cu puțină sare și se strânge ușor, aveți grijă să nu o frecați prea mult, pentru că va lăsa mult suc și va fi fleșcă.
Peste varză se adaugă roșiile tăiate mărunt și ceapa verde mărunțită.
Apoi mazărea scursă de sucul ei.
Apoi puneți zahărul, uleiul, oțetul, piperul și sare dacă mai este nevoie. Amestecați bine.
Salata se servește proaspătă, nu o lăsați să stea mai mult de 1-2 ore înainte s-o serviți.
Este perfectă la orice garnitură - carne, cartofi, pește, etc.
Poftă bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.