Salată cu varză, mazăre și roșii

Cred că este una dintre cele mai bune salate în acest sezon, foarte potrivită pentru orice garnitură, dar merge și fără ea pentru că mazărea îi dă sațietate. Plus la toate este sănătoasă și bună în diete, sau pentru cei ce țin la un regim alimentar sănătos, cu mai puține calorii și cu un maxim de substanțe nutritive.

Este salata care se făcea de obicei la noi acasă atunci când făceam grătar, întotdeauna mi-a plăcut combinația de varză cu mazăre, vă recomand s-o încercați și voi.

Ingrediente
Varză albă
300 g
   
Mazăre verde la conservă
150 g
puteți să puneți mai multă sau mai puțină în funcție de cât de mult vă place mazărea
Roșii
2 buc
puteți să faceți și fără roșii dacă nu aveți
Ceapă verde
2 buc
2 fire
Ulei de floarea-soarelui
2 linguri
   
Sare
0.5 lingurite
   
Zahăr
0.25 lingurite
un vârf de linguriță
Oțet de mere
1 lingura
sau suc de lămâie
Piper negru
0.25 lingurite
un vârf de linguriță
Pași de urmat
Pas 1

Varza se taie mărunt, se presară cu puțină sare și se strânge ușor, aveți grijă să nu o frecați prea mult, pentru că va lăsa mult suc și va fi fleșcă.

Salată cu varză, mazăre și roșii - Pas 1
Pas 2

Peste varză se adaugă roșiile tăiate mărunt și ceapa verde mărunțită.

Salată cu varză, mazăre și roșii - Pas 2
Pas 3

Apoi mazărea scursă de sucul ei.

Salată cu varză, mazăre și roșii - Pas 3
Pas 4

Apoi puneți zahărul, uleiul, oțetul, piperul și sare dacă mai este nevoie. Amestecați bine.

Salată cu varză, mazăre și roșii - Pas 4
Pas 5

Salata se servește proaspătă, nu o lăsați să stea mai mult de 1-2 ore înainte s-o serviți.

Este perfectă la orice garnitură - carne, cartofi, pește, etc.

Poftă bună!

Salată cu varză, mazăre și roșii - Pas 5

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (2 porții)
Timp de preparare:
5 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 5 min