Aperitiv de rosii cu cascaval si usturoi

Este aperitivul meu preferat pentru ca se prepara repede si este foarte potrivita combinatia de cascaval, rosii si usturoi. In plus cu aceasta umplutura se pot face si rulouri cu salata verde, asa veti avea un platou rapid de legume cu ceva picant. Va recomand sa incercati neaparat metoda.

Ingrediente
Rosii
3 buc
alegeti rosii de dimensiune medie, nu foarte mari
Cascaval clasic
150 g
Maioneza
2 linguri
sau smantana/iaurt
Usturoi
2 buc
2 catei
Salata verde, castraveti si marar
1 buc
este optional, le folosesc pentru a face platoul mai diversificat si frumos
Pasi de urmat
Pas 1

Cascavalul se da prin razatoarea mai mare.

Aperitiv de rosii cu cascaval si usturoi - Pas 1
Pas 2

Adaugati maioneza si usturoiul pisat, amestecati bine si daca trebuie mai adaugati putina sare.

Aperitiv de rosii cu cascaval si usturoi - Pas 2
Pas 3

Rosiile se spala si se taie rondele cam de 5 mm grosime. Pe fiecare bucata de rosie puneti cate o lingurita din amestecul de cascaval.

Aperitiv de rosii cu cascaval si usturoi - Pas 3
Pas 4

Frunzele de salata le spalati bine, le rupeti in bucati medii si pe fiecare puneti pe margine putin amestec de cascaval.

Aperitiv de rosii cu cascaval si usturoi - Pas 4
Pas 5

Apoi le rulati si aranjati frumos pe platou.

Aperitiv de rosii cu cascaval si usturoi - Pas 5
Pas 6

Pe fiecare rosie puneti care o frunzulita de marar sau patrunjel, taiati castravetii rondele si formati platoul cu rulourile de salata si verdeata.

Pofta Buna!

Aperitiv de rosii cu cascaval si usturoi - Pas 6

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (un platou)
Timp de preparare:
10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min