Aperitiv de roșii cu cașcaval și usturoi

Este aperitivul meu preferat pentru că se prepară repede și este foarte potrivită combinația de cașcaval, roșii și usturoi. În plus cu această umplutură se pot face și rulouri cu salată verde, așa veți avea un platou rapid de legume cu ceva picant. Vă recomand să încercați neapărat metoda.

Ingrediente
Roșii
3 buc
alegeți roșii de dimensiune medie, nu foarte mari
Cașcaval clasic
150 g
   
Maioneză
2 linguri
sau smântână/iaurt
Usturoi
2 buc
2 căței
Salată verde, castraveți și mărar
1 buc
este opțional, le folosesc pentru a face platoul mai diversificat și frumos
Pași de urmat
Pas 1

Cașcavalul se dă prin răzătoarea mai mare.

Aperitiv de roșii cu cașcaval și usturoi - Pas 1
Pas 2

Adăugați maioneza și usturoiul pisat, amestecați bine și dacă trebuie mai adăugați puțină sare.

Aperitiv de roșii cu cașcaval și usturoi - Pas 2
Pas 3

Roșiile se spală și se taie rondele cam de 5 mm grosime. Pe fiecare bucată de roșie puneți câte o linguriță din amestecul de cașcaval.

Aperitiv de roșii cu cașcaval și usturoi - Pas 3
Pas 4

Frunzele de salată le spălați bine, le rupeți în bucăți medii și pe fiecare puneți pe margine puțin amestec de cașcaval.

Aperitiv de roșii cu cașcaval și usturoi - Pas 4
Pas 5

Apoi le rulați și aranjați frumos pe platou.

Aperitiv de roșii cu cașcaval și usturoi - Pas 5
Pas 6

Pe fiecare roșie puneți câte o frunzuliță de mărar sau pătrunjel, tăiați castraveții rondele și formați platoul cu rulourile de salată și verdeață.

Poftă Bună!

Aperitiv de roșii cu cașcaval și usturoi - Pas 6

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (un platou)
Timp de preparare:
10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 20 min