Rețeta am văzut-o într-o emisiune la TV, nici nu știu exact denumirea pentru că era o inspirație din bucătăria spaniolă - dar mi s-a părut foarte bună pentru că ador mâncărurile care se gătesc încet și mai mult timp. Aici fasolea fierbe împreună cu carnea de vită și legumele, vă dați seama că nu poate fi decât delicioasă.
Se poate servi cu salată sau murături și legume marinate.
Spălați bine fasolea și o puneți la înmuiat în mai multă apă timp de 12 ore, perfect este s-o puneți seara și a 2-a zi s-o pregătiți.
Și acum începem să facem mâncarea efectiv, după ce s-a înmuiat bine fasolea.
Carnea de vită se spală, se usucă cu un prosop/șervețel și se călește un pic în ulei, până se rumenește ușor pe ambele părți.
Apa în care s-au înmuiat fasolele se scurge și într-un ceaun sau cratiță puneți fasolea și carnea călită printre ea. Curățați, spălați și tăiați o ceapă în 4, o puneți tot aici în ceaun. Tot aici puneți și 3 frunze de dafin.
Turnați apă cât să acopere bine toată compoziția și o puneți pe foc. Când începe să fiarbă faceți focul mic și lăsați 2-3 ore să clocotească încet sub capac.
După ce a fiert bine, încercați dacă este moale carnea și fasolea. Dacă da, atunci vom prepara în continuare compoziția de legume.
Dacă mai sunt tari lăsați să mai fiarbă.
Ceapa se curăță, se spală și se taie bucăți mici. Morcovul se curăță, spală și se dă prin răzătoare. Puneți puțin ulei într-o tigaie, adăugați legumele, amestecați periodic și lăsați să se călească bine, dar nu neapărat să se rumenească, doar să scadă și să lase zeamă.
Apoi adăugați boia de ardei, piperul, roșiile cubulețe și mai lăsați 5 min să fiarbă.
Adăugați compoziția de legume în ceaun, amestecați și lăsați să mai fiarbă aproximativ 1 oră la foc mic, până scade bine.
Și la final, după ce a fiert bine totul, potriviți de sare. Observați că sarea se pune după ce a fiert bine fasolea, altfel se întărește și puteți s-o fierbeți și toată ziua și nu va fi moale.
Mâncarea o serviți caldă cu salată sau murături - eu am făcut o rețetă de varză marinată rapidă, în 3 ore de la Anishoara, a fost foarte, foarte bună. Pe viitor o voi pune și eu pe site, deocamdată vă inspirați direct de la sursă. :)
Chiar merită să încercați această mâncare, deși necesită un pic de timp și organizare, nu este complicată - vă asigur că este super, super delicioasă.
Poftă bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.