Reteta am vazut-o intr-o emisiune la TV, nici nu stiu exact denumirea pentru ca era o inspiratie din bucataria spaniola - dar mi s-a parut foarte buna pentru ca ador mancarurile care se gatesc incet si mai mult timp. Aici fasolea fierbe impreuna cu carnea de vita si legumele, va dati seama ca nu poate fi decat delicioasa.
Se poate servi cu salata sau muraturi si legume marinate.
Spalati bine fasolea si o puneti la inmuiat in mai multa apa timp de 12 ore, perfect este s-o puneti seara si a 2-a zi s-o pregatiti.
Si acum incepem sa facem mancarea efectiv, dupa ce s-a inmuiat bine fasolea.
Carnea de vita se spala, se usuca cu un prosop/servetel si se caleste un pic in ulei, pana se rumeneste usor pe ambele parti.
Apa in care s-au inmuiat fasolele se scurge si intr-un ceaun sau cratita puneti fasolea si carne calita printre ea. Curatati, spalati si taiati o ceapa in 4, o puneti tot aici in ceaun. Tot aici puneti si 3 frunze de dafin.
Turnati apa cat sa acopere bine toata compozitia si o puneti pe foc. Cand incepe sa fiarba faceti focul mic si lasati 2-3 ore sa clocoteasca incet sub capac.
Dupa ce a fiert bine, incercati daca este moale carnea si fasolea. Daca da, atunci vom prepara in continuare compozitia de legume.
Daca mai sunt tari lasati sa mai fiarba.
Ceapa se curata, se spala si se taie bucati mici. Morcovul se curata, spala si se da prin razatoare. Puneti putin ulei intr-o tigaie, adaugati legumele, amestecati periodic si lasati sa se caleasca bine, dar nu neaparat sa se rumeneasca, doar sa scada si sa lase zeama.
Apoi adaugati boia de ardei, piperul, rosiile cubulete si mai lasati 5 min sa fiarba.
Adaugati compozitia de legume in ceaun, amestecati si lasati sa mai fiarba aproximativ 1 ora la foc mic, pana scade bine.
Si la final, dupa ce a fiert bine totul, potriviti de sare. Observati ca sarea se pune dupa ce a fiert bine fasolea, altfel se intareste si puteti s-o fierbeti si toata ziua si nu va fi moale.
Mancarea o serviti calda cu salata sau muraturi - eu am facut o reteta de varza marinata rapida, in 3 ore de la Anishoara, a fost foarte, foarte buna. Pe viitor o voi pune si eu pe site, deocamdata va insiprati direct de la sursa. :)
Chiar merita sa incercati aceasta mancare, desi necesita un pic de timp si organizare, nu este complicata - va asigur ca este super, super delicioasa.
Pofta buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.