Snitel Parizian din piept de pui

Snitel Parizian din piept de pui

Cred ca snitele ne plac la toti, mai ales copilor si este reteta pe care stie s-o faca majoritatea gospodinelor. Asta-i reteta de snitele a mamei mele, mai nou am aflat ca se numeste de fapt Snitel Parizian - diferenta intre cel parizian si cel pe care il stiti clasic(Vienez) este ca nu se foloseste pesmet. Sincera sa fiu, prefer anume aceasta reteta de snitele, desi o mai fac periodic si pe cealalta, astea parca sunt mai fragede si cu gust ca la mama acasa.

Iaca asa mama mea facea snitele pariziene fara sa stie...

Ingrediente

Piept de pui
2 buc
dezosat si fara piele
Oua
3 buc
Faina
200 g
Lapte
3 linguri
Sare
1 lingurita
Piper negru
0.5 lingurite
Ulei de floarea soarelui
100 g

Pasi de urmat

Pas 1

Pieptul de pui se spala, se portioneaza bucati medii si se bate atent. Puneti neaparat o folie alimentara atunci cand bateti carnea, ca sa nu o rupeti.

Snitel Parizian din piept de pui - Pas 1
Pas 2

Peste fiecare bucata de carne presarati putina sare si piper. Pe parcurs ce le bateti, puneti bucatile de carne una peste alta si la fel sarati si piperati fiecare.

Snitel Parizian din piept de pui - Pas 2
Pas 3

Puneti tigaia pe foc, turnati ulei si lasati sa se incinga usor. In acest timp bateti ouale cu putina sare si laptele.

Snitel Parizian din piept de pui - Pas 3
Pas 4

Fiecare bucata de carne batuta o treceti pe ambele parti prin faina.

Snitel Parizian din piept de pui - Pas 4
Pas 5

Apoi prin compozitia de oua.

Snitel Parizian din piept de pui - Pas 5
Pas 6

Si le puneti in tigaia cu ulei. Lasati la foc mediu spre mic sa se prajeasca incet.

Snitel Parizian din piept de pui - Pas 6
Pas 7

Le rumeniti bine pe ambele parti apoi le scoateti pe niste servetele de hartie sa se absoarba tot uleiul de pe ele.

Snitel Parizian din piept de pui - Pas 7
Pas 8

Snitelele sunt bune si calde si reci cu orice garnitura preferata sau salata de legume.

Pofta Buna!

Snitel Parizian din piept de pui - Pas 8

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1500 g (aproximativ 15 snitele)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 20 min
Data publicarii:
Nota: 5 (6 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

olguta
olguta 15 Jun 2010, 05:33

fac si eu des acesta receta si sincer snitelele sunt foarte, foarte, foarte bune. Ai mei sunt inebuniti dupa ele.

mita
mita 19 Jun 2010, 19:37

mita
mita 19 Jun 2010, 19:39

Karen
Karen 02 Jul 2010, 08:42

asa le-am invatat si eu de la bunica,sunt delicioase!!

serbani
serbani 01 Sep 2010, 13:49

este o reteta rapida si in acelasi timp foarte gustoasa

Nota mea pentru reteta:
bocsa
gabriela (bocsa) 04 Sep 2010, 22:39

Eu dupa ce le trec prin compozitia de ou, le m-ai trec odata prin faina.In rest aceiasi reteta o respect si eu.

MariaP
MariaP 14 Sep 2010, 08:11

Eu dupa ce le trec prin faina si prin compozitia de ou, le dau prin pesmet. Se formeaza o crusta tare faina. Recomand cu caldura sa incercati!

Nota mea pentru reteta:
MichaelDima326
Michael Dima (MichaelDima326) MariaP 27 Nov 2018, 10:14

Atunci nu mai poate fi numit snitel parizian!

amalia80
amalia80 16 Sep 2010, 16:37

Si eu pregaesc snitelele in acest fel, numai ca in oua mai adaug si 3 linguri de mustar. Snitelele ies un pic mai pufoase si au o aroma aparte.

Crista
Cristina Sabau (Crista) 28 Sep 2010, 08:45

si eu gatesc foate des snitele din piept de pui ...dar ca compozitia de oua o fac putin mai groasa, mai adaug purin faina .cu lapte.... si le mai fac din canmd in cand si cu pesmet ...sa fie putin crocante

MariaP
MariaP 28 Sep 2010, 09:14

Amalia, interesanta ideea cu mustarul! Am s-o testez si eu.

Lavi
Lavi 30 Sep 2010, 08:38

o reteta usoara , si gustoasa intotdeauna..................un mic sfat, ce-am prins si eu de la bunica, dupa ce se bat snitelele, sa se tina putin in frigider unse cu ulei, ies foarte fragede, indiferent de ce carne folosesti, apoi se prepara obisnuit!

Nota mea pentru reteta:
Crista
Cristina Sabau (Crista) 30 Sep 2010, 08:57

Lavi , nu am mai auzit de aceasta metoda..... dar voi incerca si eu

Lavi
Lavi 30 Sep 2010, 09:34

cat prepari compozitia le lasi la frigider unse cu ulei

bocsa
gabriela (bocsa) 30 Sep 2010, 12:03

Si eu le ung cu ulei, dupa ce le bat si le tin la rece, 10-15 minute.Ies mai fragete si nu se dezlipeste aluatul de pe ele.

MariaP
MariaP 30 Sep 2010, 20:26

Da, intr-adevar, unse cu ulei si lasate sa se "odihneasca" putin devin foarte fragede. Eu asa procedez cu carnea de pui si cand fac frigarui.

regana
regana 08 Oct 2010, 19:38

eu stiu si o alta medota de exemplu o practic tot timpul,dupa ce bat carnea , intr-un vas pun apa fiarta(rece) putin piper negru marunt, si zapacest 2 catei de usturoi si le las pe 10 minute apoi le inmoi in faina si oua si la prajtit...

Crin26
BALAN CRISTINA (Crin26) 11 Dec 2010, 18:46

Crin26
BALAN CRISTINA (Crin26) 11 Dec 2010, 18:53

eu pun pieptul de pui in lapte cu cateva ore inainte de a le frige si apoi le dau prin pesmet  sunt f.f. fragede pofta buna

Nota mea pentru reteta:
ghitavirginia
virgy virgy (ghitavirginia) 19 Jan 2011, 16:07

V-as propune ca snitelele sa le faceti in felul urmator: din pieptul de pui taiati fasii mai mici sau mai mari, dupa cum va iese. Intr-un caston bateti oul cu putin delikat de legume, piper, putina boia dulce (vor capata o culoare mai intensa) si putin busuioc.  In alt castron puneti faina amestecata cu seminte de susan. Dati carnea prin ou apoi prin faina cu susan si prajiti-le la foc mic pana se rumenesc usor. Boiaua dulce le va da o culoare intensa, rumena. Sunt extraordinare cu semintele de susan, au o aroma si un gust deosebit!

popanda
Andreea Popescu (popanda) 11 Oct 2011, 13:56

Da super snitele bebe al meu ar papa zilnic eu le las la inmuiat in smantana si le dau prin ou si biscuiti simpli sfaramati o bunatate

Cori
Cori 19 Jan 2012, 21:44

Bune, bune !!!!!  Le-am dat si prin pesmet de data asta, in schimb nu am stiut de lapte, o sa pun.

Poza mea pentru reteta:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 05 Feb 2012, 16:31

Le-am făcut și eu astăzi. Oare pentru a câta oară? Mereu gustoase.

Poza mea pentru reteta:
Claudia1992
Claudia1992 20 Feb 2012, 01:58

snitzele de pui sunt slabiciunea mea, si mie imi place sa le fac cu pesmet!!  as manca in continuu

Dianna
Diana Pascal (Dianna) 09 Apr 2012, 00:45

Le.am facut cu pesmet, yummy ! 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
justfun
justfun 16 Aug 2012, 14:46

nici eu nu stiam de lapte,dar sigur o sa fie mai gustoase . mi s a facut foame =))

petrica1968
petrica1968 08 Sep 2012, 10:27

snitele cele mai bune sunt batute si presarate pe ele delikat(atentie la sarea din delikat)si puse  in frigider de cu seara=))pofta buna

MichaelDima326
Michael Dima (MichaelDima326) petrica1968 27 Nov 2018, 10:12

Cine gateste cu delikakat n-are ce cauta aici!

DanutsaaDana329
Danutsaa Dana (DanutsaaDana329) 07 Sep 2017, 13:02

Foarte bune! multumim de reteta:)

Nota mea pentru reteta:
DanielRacovitan970
Daniel Racovitan (DanielRacovitan970) 24 Apr 2021, 18:43

Snitelul parizian FOLOSESTE pesmet. Locuiesc in Paris de 22 de ani iar toate snitelele de aici se fac cu pesmet