Șnițel Parizian din piept de pui

Cred că șnițele ne plac la toți, mai ales copiilor și este rețeta pe care știe s-o facă majoritatea gospodinelor. Asta-i rețeta de șnițele a mamei mele, mai nou am aflat că se numește de fapt Șnițel Parizian - diferența între cel parizian și cel pe care îl știți clasic (Vienez) este că nu se folosește pesmet. Sinceră să fiu, prefer anume această rețetă de șnițele, deși o mai fac periodic și pe cealaltă, astea parcă sunt mai fragede și cu gust ca la mama acasă.

Iaca așa mama mea făcea șnițele pariziene fără să știe...

Ingrediente
Piept de pui
2 buc
dezosat și fără piele
Ouă
3 buc
   
Făină
200 g
   
Lapte
3 linguri
   
Sare
1 lingurita
   
Piper negru
0.5 lingurite
   
Ulei de floarea-soarelui
100 g
   
Pași de urmat
Pas 1

Pieptul de pui se spală, se porționează bucăți medii și se bate atent. Puneți neapărat o folie alimentară atunci când bateți carnea, ca să nu o rupeți.

Șnițel Parizian din piept de pui - Pas 1
Pas 2

Peste fiecare bucată de carne presărați puțină sare și piper. Pe parcurs ce le bateți, puneți bucățile de carne una peste alta și la fel sărați și piperați fiecare.

Șnițel Parizian din piept de pui - Pas 2
Pas 3

Puneți tigaia pe foc, turnați ulei și lăsați să se încinsă ușor. În acest timp bateți ouăle cu puțină sare și laptele.

Șnițel Parizian din piept de pui - Pas 3
Pas 4

Fiecare bucată de carne bătută o treceți pe ambele părți prin făină.

Șnițel Parizian din piept de pui - Pas 4
Pas 5

Apoi prin compoziția de ouă.

Șnițel Parizian din piept de pui - Pas 5
Pas 6

Și le puneți în tigaia cu ulei. Lăsați la foc mediu spre mic să se prăjească încet.

Șnițel Parizian din piept de pui - Pas 6
Pas 7

Le rumeniți bine pe ambele părți apoi le scoateți pe niște șervețele de hârtie să se absoarbă tot uleiul de pe ele.

Șnițel Parizian din piept de pui - Pas 7
Pas 8

Șnițelele sunt bune și calde și reci cu orice garnitură preferată sau salată de legume.

Poftă Bună!

Șnițel Parizian din piept de pui - Pas 8

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1500 g (aproximativ 15 șnițele)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 20 min