Snitel Parizian din piept de pui

Cred ca snitele ne plac la toti, mai ales copilor si este reteta pe care stie s-o faca majoritatea gospodinelor. Asta-i reteta de snitele a mamei mele, mai nou am aflat ca se numeste de fapt Snitel Parizian - diferenta intre cel parizian si cel pe care il stiti clasic(Vienez) este ca nu se foloseste pesmet. Sincera sa fiu, prefer anume aceasta reteta de snitele, desi o mai fac periodic si pe cealalta, astea parca sunt mai fragede si cu gust ca la mama acasa.

Iaca asa mama mea facea snitele pariziene fara sa stie...

Ingrediente
Piept de pui
2 buc
dezosat si fara piele
Oua
3 buc
Faina
200 g
Lapte
3 linguri
Sare
1 lingurita
Piper negru
0.5 lingurite
Ulei de floarea soarelui
100 g
Pasi de urmat
Pas 1

Pieptul de pui se spala, se portioneaza bucati medii si se bate atent. Puneti neaparat o folie alimentara atunci cand bateti carnea, ca sa nu o rupeti.

Snitel Parizian din piept de pui - Pas 1
Pas 2

Peste fiecare bucata de carne presarati putina sare si piper. Pe parcurs ce le bateti, puneti bucatile de carne una peste alta si la fel sarati si piperati fiecare.

Snitel Parizian din piept de pui - Pas 2
Pas 3

Puneti tigaia pe foc, turnati ulei si lasati sa se incinga usor. In acest timp bateti ouale cu putina sare si laptele.

Snitel Parizian din piept de pui - Pas 3
Pas 4

Fiecare bucata de carne batuta o treceti pe ambele parti prin faina.

Snitel Parizian din piept de pui - Pas 4
Pas 5

Apoi prin compozitia de oua.

Snitel Parizian din piept de pui - Pas 5
Pas 6

Si le puneti in tigaia cu ulei. Lasati la foc mediu spre mic sa se prajeasca incet.

Snitel Parizian din piept de pui - Pas 6
Pas 7

Le rumeniti bine pe ambele parti apoi le scoateti pe niste servetele de hartie sa se absoarba tot uleiul de pe ele.

Snitel Parizian din piept de pui - Pas 7
Pas 8

Snitelele sunt bune si calde si reci cu orice garnitura preferata sau salata de legume.

Pofta Buna!

Snitel Parizian din piept de pui - Pas 8

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1500 g (aproximativ 15 snitele)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 20 min