Cred că șnițele ne plac la toți, mai ales copiilor și este rețeta pe care știe s-o facă majoritatea gospodinelor. Asta-i rețeta de șnițele a mamei mele, mai nou am aflat că se numește de fapt Șnițel Parizian - diferența între cel parizian și cel pe care îl știți clasic (Vienez) este că nu se folosește pesmet. Sinceră să fiu, prefer anume această rețetă de șnițele, deși o mai fac periodic și pe cealaltă, astea parcă sunt mai fragede și cu gust ca la mama acasă.
Iaca așa mama mea făcea șnițele pariziene fără să știe...
Pieptul de pui se spală, se porționează bucăți medii și se bate atent. Puneți neapărat o folie alimentară atunci când bateți carnea, ca să nu o rupeți.
Peste fiecare bucată de carne presărați puțină sare și piper. Pe parcurs ce le bateți, puneți bucățile de carne una peste alta și la fel sărați și piperați fiecare.
Puneți tigaia pe foc, turnați ulei și lăsați să se încinsă ușor. În acest timp bateți ouăle cu puțină sare și laptele.
Fiecare bucată de carne bătută o treceți pe ambele părți prin făină.
Apoi prin compoziția de ouă.
Și le puneți în tigaia cu ulei. Lăsați la foc mediu spre mic să se prăjească încet.
Le rumeniți bine pe ambele părți apoi le scoateți pe niște șervețele de hârtie să se absoarbă tot uleiul de pe ele.
Șnițelele sunt bune și calde și reci cu orice garnitură preferată sau salată de legume.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.