Cred ca snitele ne plac la toti, mai ales copilor si este reteta pe care stie s-o faca majoritatea gospodinelor. Asta-i reteta de snitele a mamei mele, mai nou am aflat ca se numeste de fapt Snitel Parizian - diferenta intre cel parizian si cel pe care il stiti clasic(Vienez) este ca nu se foloseste pesmet. Sincera sa fiu, prefer anume aceasta reteta de snitele, desi o mai fac periodic si pe cealalta, astea parca sunt mai fragede si cu gust ca la mama acasa.
Iaca asa mama mea facea snitele pariziene fara sa stie...
Pieptul de pui se spala, se portioneaza bucati medii si se bate atent. Puneti neaparat o folie alimentara atunci cand bateti carnea, ca sa nu o rupeti.
Peste fiecare bucata de carne presarati putina sare si piper. Pe parcurs ce le bateti, puneti bucatile de carne una peste alta si la fel sarati si piperati fiecare.
Puneti tigaia pe foc, turnati ulei si lasati sa se incinga usor. In acest timp bateti ouale cu putina sare si laptele.
Fiecare bucata de carne batuta o treceti pe ambele parti prin faina.
Apoi prin compozitia de oua.
Si le puneti in tigaia cu ulei. Lasati la foc mediu spre mic sa se prajeasca incet.
Le rumeniti bine pe ambele parti apoi le scoateti pe niste servetele de hartie sa se absoarba tot uleiul de pe ele.
Snitelele sunt bune si calde si reci cu orice garnitura preferata sau salata de legume.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.