Pui cu cartofi, la cuptor

Este rețeta cu pui cea mai rapidă și la îndemână, preferata mamei mele și una din mâncărurile pe care le gătește chiar și soțul meu - atât de simplă este. Bineînțeles, de cele mai multe ori o fac în varianta de pulpe la cuptor cu pui, dar o puteți adapta la orice carne preferați (doar să aveți grijă la timpul de gătire).

Îmi place mult să combinăm acest pui cu cartofi la cuptor împreună cu o salată sau niște murături de casă delicioase, de fiecare dată are mare succes la orice masă, dar chiar și ca o mâncare festivă.

Ingrediente
Cartofi
1 kg
mai mult sau mai puțin, după preferințe
Ceapă albă
2 buc
   
Morcovi
2 buc
   
Boia ardei dulce
1 lingura
   
Piper negru
0.25 lingurite
   
Sare
1 lingurita
   
Oregano uscat
1 lingurita
puteți adăuga orice alte mirodenii, după preferințe
Ulei de măsline
100 ml
sau un alt ulei la îndemână
Pulpe de pui
1 kg
1-2 kg chiar, sau un pui tranșat bucăți, costiță de porc, carne de porc, etc
Pași de urmat
Pas 1

Carnea de pui se spală și se amestecă cu sare, piper negru măcinat, boia, puțin ulei și alte mirodenii preferate.

Va fi și mai gustos dacă îl ungeți cu maioneză, dar nu este obligatoriu.

Pui cu cartofi, la cuptor - Pas 1
Pas 2

Legumele se curăță, se spală și se taie bucăți medii: cartofii cubulețe mari, morcovii rondele și ceapa felii.

Le puneți în tava de cuptor mai adâncă, turnați peste ele vreo 50 ml ulei, mirodenii - dar atenție, nu puneți multă sare, va întări cartofii și se vor găti ceva mai greu.

Amestecați bine cu mâinile sau cu o lingură, să fie acoperite de ulei și mirodenii.

Pui cu cartofi, la cuptor - Pas 2
Pas 3

Într-o tavă mare aranjați bucățile de pui și legumele printre ele, o dați în cuptor pentru 1 oră la 200 de grade.

Dacă aveți carne care necesită pregătire mai îndelungată, acoperiți tava cu un capac sau o bucată de folie de aluminiu. Lăsați așa acoperită timp de 40-45 minute în plus la cuptor, apoi scoateți folia și mai țineți tava în cuptor până se rumenesc toate.

Pui cu cartofi, la cuptor - Pas 3
Pas 4

Peste o oră încercați cartofii și carnea cu un cuțit, dacă intră ușor ca în unt, sunt gata și puteți să le scoateți din cuptor.

Lăsați 10-15 minute la temperatura camerei, să se pătrundă și să se răcorească ușor.

Pui cu cartofi, la cuptor - Pas 4
Pas 5

Serviți această mâncare caldă, cu o salată delicioasă sau niște murături de casă.

Poftă Bună!

Pui cu cartofi, la cuptor - Pas 5

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (5-6 porții)
Timp de preparare:
90 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 20 min