Este reteta cu pui cea mai rapida si la indemana, preferata mamei mele si una din mancarurile pe care le gateste chiar si sotul meu - atat de simpla este. Bineinteles, de cele mai multe ori o fac in varianta de pulpe la cuptor cu pui, dar o puteti adapta la orice carne preferati(doar sa aveti grija la timpul de gatire).
Imi place mult sa combinam acest pui cu cartofi la cuptor impreuna cu o salata sau nste muraturi de casa delicioase, de fiecare data are mare succes la orice masa, dar chiar si ca o mancare festiva.
Carnea de pui se spala si se amesteca cu sare, piper negru macinat, boia, putin ulei si alte miodenii preferati.
Va fi si mai gustos daca il ungeti cu maioneza, dar nu este obligatoriu.
Legumele se curata, se spala si se taie bucati medii: cartofii cubulete mari, morcovii rondele si ceapa felii.
Le puneti in tava de cuptor mai adanca, turnati peste ele vreo 50 ml ulei, mirodenii - dar atentie, nu puneti multa sare, va intari cartofii si se vor gati ceva mai greu.
Amestecati bine cu mainile sau cu o lingura, sa fie acoperite de ulei si mirodenii.
Intr-o tava mare aranjati bucatile de pui si legumele printre ele, o dati in cuptor pentru 1 ora la 200 de grade.
Daca aveti carne care necesita pregatire mai indelungata, acoperiti tava cu un capac sau o bucata de folie de aluminiu. Lasati asa acoperita timp de 40-45 minute in plus la cuptor, apoi scoateti folia si mai tineti tava in cuptor pana se rumenesc toate.
Peste o ora incercati cartofii si carnea cu un cutit, daca intra usor ca in unt, sunt gata si puteti sa le scoateti din cuptor.
Lasati 10-15 minute la temperatura camerei, sa se patrunda si racoreasca usor.
Serviti aceasta mancare calda, cu o salata delicioasa sau niste muraturi de casa.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.