Porumb copt la cuptor

Porumb copt la cuptor

Cred ca toata lumea stie sa fiarba porumbul, am fiert si eu in acest sezon, dar vorbind cu sotul intr-o seara ne aminteam de porumbul copt la foc, rumen si putin crocant.... Dupa aceasta tot navigand pe internet am descoperit o metoda foarte simpla si extraordinar de buna de a face porumbul copt la cuptor, este aromat, rumen si usor crocant (depinde cat il tineti la cuptor).

Recomand sa incercati neaparat, bineinteles ca ingredientele le puteti combina dupa plac si gust.

Ingrediente

Porumb fraged intreg
7 buc
Usturoi
4 buc
4 catei mari
Patrunjel uscat
1 lingura
sau patrunjel verde tocat fin/pasat
Ulei de floarea soarelui
5 linguri
Piper negru
0.25 lingurite
este optional
Sare
1 lingurita
de preferat grunjoasa

Pasi de urmat

Pas 1

Porumbul se curata bine de frunze.

Porumb copt la cuptor - Pas 1
Pas 2

Acum se pregateste sosul de mirodenii cu care se va unge porumbul - mai intai se piseaza usturoiul bine.

Porumb copt la cuptor - Pas 2
Pas 3

Apoi adaugati patrunjelul tocat fin, sau cel uscat (eu am pus uscat), piperul si/sau orice alte ierburi preferate.

Porumb copt la cuptor - Pas 3
Pas 4

Urmeaza uleiul si totul se amesteca bine.

Porumb copt la cuptor - Pas 4
Pas 5

Rupeti bucati mari de folie de aluminiu, puneti pe ea porumbul si il ungeti bine cu amestecul de ustuoi si mirodenii. Apoi presarati putina sare uniform pe toata suprafata porumbului.

Porumb copt la cuptor - Pas 5
Pas 6

Inveliti bine porumbul in folie si il puneti in tava de cuptor. In asa fel faceti toate bucatile de porumb pe care le aveti.

Porumb copt la cuptor - Pas 6
Pas 7

Aranjati bine toate bucatile in tava de copt si o dati la cuptor aproximativ 1- 1.5 ore, in functie de cat de rumene va plac. La fiecare 20-30 de min intoarceti porumbul, sa se coaca uniform pe toata suprafata.

Ca sa vedeti dace este gata, rupeti usor folia la unul dintre ele si vedeti daca s-a rumenit.

Porumb copt la cuptor - Pas 7
Pas 8

Il serviti cald, daca se raceste nu mai are acelasi gust.

Pofta Buna!

Porumb copt la cuptor - Pas 8

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 7 buc (7 bucati de porumb)
Timp de preparare: 90 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 16

susulina
simona andreea (susulina) 12 Aug 2014, 11:12

Si poza de rigoare

Poza mea pentru reteta:
susulina
simona andreea (susulina) 12 Aug 2014, 11:11

Reteta e grozava dar am nimerit niste poooooooooooooooooooooooorumb de n-am putut sa-l mananc, m-am multumit cu gustul. Cred ca merge mai bine ulei de masline. De cativa ani buni nu se mai gaseste porumb de lapte asa cum era odata, mi-e dor de rorumbul acela de se topea in gura.

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 14 Nov 2013, 08:49

Nu am congelat niciodata porumb, nu pot sa va ajut cu un sfat.

Katrin
Katrin 30 Jul 2013, 00:46

Am facut si eu azi...delicios !

Poza mea pentru reteta:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 14 Jul 2012, 20:45

Am făcut pentru prima dată porumbul în acest fel și sunt realmente super mulțumită de cum a ieșit! Sosul acela cu usturoi îi dă un gust demențial! Merită încercat, mai ales de către iubitorii de porumb!

Poza mea pentru reteta:
AlexandraDana
AlexandraDana 26 Jul 2010, 10:10

am mai mancat pozumb copt aseara si a fost foarte bundar aceasta reteta am s-o incerc sa o facsi desigur sper sa fie buna

lyly
liliana (lyly) 26 Jul 2010, 08:50

Bun!!

bun-bun

eli
elena teodoru (eli) 24 Jul 2010, 23:46

buna idee!am sa incerc...

Nota mea pentru reteta:
mita
mita 24 Jul 2010, 21:06

Foarte bun ,dar noi nu avem porumb crud,acasa il faceam pe jar

dasca
... (dasca) 24 Jul 2010, 19:47

mmmm  gustos,am mai mincat porumb copt dar nu preparat in asa fel

Arata toate comentariile