Cred ca toata lumea stie sa fiarba porumbul, am fiert si eu in acest sezon, dar vorbind cu sotul intr-o seara ne aminteam de porumbul copt la foc, rumen si putin crocant.... Dupa aceasta tot navigand pe internet am descoperit o metoda foarte simpla si extraordinar de buna de a face porumbul copt la cuptor, este aromat, rumen si usor crocant (depinde cat il tineti la cuptor).
Recomand sa incercati neaparat, bineinteles ca ingredientele le puteti combina dupa plac si gust.
Porumbul se curata bine de frunze.
Acum se pregateste sosul de mirodenii cu care se va unge porumbul - mai intai se piseaza usturoiul bine.
Apoi adaugati patrunjelul tocat fin, sau cel uscat (eu am pus uscat), piperul si/sau orice alte ierburi preferate.
Urmeaza uleiul si totul se amesteca bine.
Rupeti bucati mari de folie de aluminiu, puneti pe ea porumbul si il ungeti bine cu amestecul de ustuoi si mirodenii. Apoi presarati putina sare uniform pe toata suprafata porumbului.
Inveliti bine porumbul in folie si il puneti in tava de cuptor. In asa fel faceti toate bucatile de porumb pe care le aveti.
Aranjati bine toate bucatile in tava de copt si o dati la cuptor aproximativ 1- 1.5 ore, in functie de cat de rumene va plac. La fiecare 20-30 de min intoarceti porumbul, sa se coaca uniform pe toata suprafata.
Ca sa vedeti dace este gata, rupeti usor folia la unul dintre ele si vedeti daca s-a rumenit.
Il serviti cald, daca se raceste nu mai are acelasi gust.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.