Cred că toată lumea știe să fiarbă porumbul, am fiert și eu în acest sezon, dar vorbind cu soțul într-o seară ne aminteam de porumbul copt la foc, rumen și puțin crocant.... După aceasta tot navigând pe internet am descoperit o metodă foarte simplă și extraordinar de bună de a face porumbul copt la cuptor, este aromat, rumen și ușor crocant (depinde cât îl țineți la cuptor).
Recomand să încercați neapărat, bineînțeles că ingredientele le puteți combina după plac și gust.
Porumbul se curăță bine de frunze.
Acum se pregătește sosul de mirodenii cu care se va unge porumbul - mai întâi se pisează usturoiul bine.
Apoi adăugați pătrunjelul tocat fin, sau cel uscat (eu am pus uscat), piperul și/sau orice alte ierburi preferate.
Urmează uleiul și totul se amestecă bine.
Rupeți bucăți mari de folie de aluminiu, puneți pe ea porumbul și îl ungeți bine cu amestecul de usturoi și mirodenii. Apoi presărați puțină sare uniform pe toată suprafața porumbului.
Înveliți bine porumbul în folie și îl puneți în tavă de cuptor. În așa fel faceți toate bucățile de porumb pe care le aveți.
Aranjați bine toate bucățile în tavă de copt și o dați la cuptor aproximativ 1- 1.5 ore, în funcție de cât de rumene vă plac. La fiecare 20-30 de min întoarceți porumbul, să se coacă uniform pe toată suprafața.
Ca să vedeți dacă este gata, rupeți ușor folia la unul dintre ele și vedeți dacă s-a rumenit.
Îl serviți cald, dacă se răcește nu mai are același gust.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.