Musaca cu carne si legume - varianta rapida
V-am spus ca am fost intr-o vacanta la tara, si acolo am gasit noi surse de inspiratie - cum au aflat vecinele ca am site si ca pun retetele mele acolo, imediat mi-au si aratat cateva retete de-a lor, la fel toate revistele si cartile de culinarie (multe...) care le aveau. Plus la toate, periodic imi mai si aduceau cate ceva bunicel sa gust, o sa va mai arat pe viitor si o reteta foarte buna de a prepara dovleceii tot de la ele. Va multumesc mult din suflet pentru sustinere si pentru tot-tot!
Aici aveti o reteta super delicioasa, nu am gustat-o acolo dar m-au asigurat fetele ca este delicioasa si simplu de preparat. Ajungand la Bucuresti chiar in prima saptamana am si incercat-o - nu m-am asteptat sincer sa fie chiar atat de buna. Toate ingredientele sunt crude si taiate, se pun straturi cu cascaval printre ele, iar dupa ce se coc se topesc in gura.
Foarte, foarte buna, recomand cu incredere daca vreti sa gatiti ceva foarte gustos, simplu si repede.
Ingrediente
●
Carne
1 kg
puteti pune orice carne preferata(fara oase)- anume la aceasta reteta am pus carne de porc
●
Ciuperci proaspete
500 g
sau din conserva
●
Piper negru
0.25 lingurite
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Atentie! Cantitatile sunt pentru o tava mare de cuptor cu borduri inalte de preferat. Daca vreti mai putin, micsorati in jumatate cantitatile.
Deci, se unge tava cu putin ulei. Carnea se spala si se taie cubulete mici, o distribuiti pe toata suprafata tavii. Presarati putina sare si piper peste ea.
Pas 2
Legumele le curatati si spalati. Si incepeti sa puneti celelalte straturi de legume peste carne.
Ceapa se taie dupa preferinta si se pune pe carne.
Pas 3
Apoi dati prin razatoare peste toata suprafata 200 g din cascavalul pregatit, adica jumatate.
Pas 4
Cartofii se taie pai si se distribuie pe toata suprafata.
Pas 5
Apoi urmeaza morcovii dati prin razatoare.
Pas 6
Si ultimul strat, cel de ciuperci taiate.
Pas 7
Si finalul - dati prin razatoare cealalta cantitate de cascaval, o distribuiti uniform si dati tava la cuptor.
Temperatura este medie, de 180-200 grade.
Pas 8
Lasati la cuptor aproximativ 1.30- 2 ore, pana gustati un cartof din musaca si este moale. Daca se rumeneste prea repede puneti o folie de aluminiu deasupra.
Pas 9
Se serveste calda sau incalzita cu orice salata preferata sau muraturi.
Pofta Buna!
Cantitate:
2 kg
(8-10 portii)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (10 voturi)