Musaca cu carne si legume - varianta rapida

V-am spus ca am fost intr-o vacanta la tara, si acolo am gasit noi surse de inspiratie - cum au aflat vecinele ca am site si ca pun retetele mele acolo, imediat mi-au si aratat cateva retete de-a lor, la fel toate revistele si cartile de culinarie (multe...) care le aveau. Plus la toate, periodic imi mai si aduceau cate ceva bunicel sa gust, o sa va mai arat pe viitor si o reteta foarte buna de a prepara dovleceii tot de la ele. Va multumesc mult din suflet pentru sustinere si pentru tot-tot!

Aici aveti o reteta super delicioasa, nu am gustat-o acolo dar m-au asigurat fetele ca este delicioasa si simplu de preparat. Ajungand la Bucuresti chiar in prima saptamana am si incercat-o - nu m-am asteptat sincer sa fie chiar atat de buna. Toate ingredientele sunt crude si taiate, se pun straturi cu cascaval printre ele, iar dupa ce se coc se topesc in gura.

Foarte, foarte buna, recomand cu incredere daca vreti sa gatiti ceva foarte gustos, simplu si repede.

Ingrediente
Carne
1 kg
puteti pune orice carne preferata(fara oase)- anume la aceasta reteta am pus carne de porc
Ceapa alba
3 buc
Cascaval clasic
400 g
Cartofi
4 buc
Morcovi
2 buc
Ciuperci proaspete
500 g
sau din conserva
Sare
1 lingurita
Piper negru
0.25 lingurite
Pasi de urmat
Pas 1

Atentie! Cantitatile sunt pentru o tava mare de cuptor cu borduri inalte de preferat. Daca vreti mai putin, micsorati in jumatate cantitatile.

Deci, se unge tava cu putin ulei. Carnea se spala si se taie cubulete mici, o distribuiti pe toata suprafata tavii. Presarati putina sare si piper peste ea.

Musaca cu carne si legume - varianta rapida - Pas 1
Pas 2

Legumele le curatati si spalati. Si incepeti sa puneti celelalte straturi de legume peste carne.

Ceapa se taie dupa preferinta si se pune pe carne.

Musaca cu carne si legume - varianta rapida - Pas 2
Pas 3

Apoi dati prin razatoare peste toata suprafata 200 g din cascavalul pregatit, adica jumatate.

Musaca cu carne si legume - varianta rapida - Pas 3
Pas 4

Cartofii se taie pai si se distribuie pe toata suprafata.

Musaca cu carne si legume - varianta rapida - Pas 4
Pas 5

Apoi urmeaza morcovii dati prin razatoare.

Musaca cu carne si legume - varianta rapida - Pas 5
Pas 6

Si ultimul strat, cel de ciuperci taiate.

Musaca cu carne si legume - varianta rapida - Pas 6
Pas 7

Si finalul - dati prin razatoare cealalta cantitate de cascaval, o distribuiti uniform si dati tava la cuptor.

Temperatura este medie, de 180-200 grade.

Musaca cu carne si legume - varianta rapida - Pas 7
Pas 8

Lasati la cuptor aproximativ  1.30- 2 ore, pana gustati un cartof  din musaca si este moale. Daca se rumeneste prea repede puneti o folie de aluminiu deasupra.

Musaca cu carne si legume - varianta rapida - Pas 8
Pas 9

Se serveste calda sau incalzita cu orice salata preferata sau muraturi.

Pofta Buna!

Musaca cu carne si legume - varianta rapida - Pas 9

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (8-10 portii)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min