Cum am promis, pun acum și rețeta de dovlecei pe care am gustat-o la țară - foarte simplu se prepară, repede și fără multă bătaie de cap și prăjeli. Cașcavalul îi dă un gust f. bun, iar pesmetul de deasupra îl face puțin crocant. Se mănâncă de preferință atunci când sunt calzi, pe urmă își pierde din frăgezime și se înmoaie pesmetul, dar merge și încălzit sau rece.
Dovleceii se spală și se taie în 3 bucăți mari.
Apoi fiecare bucată o tăiați în 3, de-a lungul. Părțile laterale le vom folosi la gratinat, mijlocul îl folosiți pentru altceva, sau îl aruncați. Asta pentru că în mijloc sunt mai multe semințe, de asta de preferat să nu-l gratinați, dar sinceră să fiu nu am încercat să le folosesc și pe ele - urmează pe viitor :)
Puteți face cu el pâine cu dovlecei sau clătite cu dovlecei.
Ungeți o tavă de cuptor cu puțin ulei și puneți în ea toate bucățile de dovlecei pregătite mai sus. Presărați puțină sare peste ele.
Pe fiecare bucată de dovlecel se pune câte o felie subțire de cașcaval - sau puteți să-l dați prin răzătoare.
Apoi presărați pesmet peste fiecare bucată de dovlecel cu cașcaval. Dacă pesmetul este mai grunjos vor fi mai crocanți dovleceii.
Apoi stropiți cu puțin ulei și dați tava la cuptor la temperatura de 200-250 grade.
Lăsați la cuptor până se rumenesc bine, apoi scoateți și serviți calzi cu orice garnitură preferată de legume sau carne.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.