Cum am promis, pun acum si reteta de dovlecei pe care am gustat-o la tzara - foarte simplu se prepara, repede si fara multa bataie de cap si prajeli. Cascavalul ii da un gust f.bun, iar pesmetul de deasupra il face putin crocant. Se mananca de preferinta atunci cand sunt calzi, pe urma isi pierde din fragezime si se inmoaie pesmetul, dar merge si incalzit sau rece.
Dovleceii se spala si se taie in 3 bucati mari.
Apoi fiecare bucata o taiati in 3, de-a lungul. Partile laterale le vom folosi la gratinat, mijlocul il folositi pentru altceva, sau il aruncati. Asta pentru ca in mijloc sunt mai multe seminte, de asta de preferat sa nu-l gratinati, dar sincera sa fiu nu am incercat sa le folosesc si pe ele - urmeaza pe viitor :)
Puteti face cu el paine cu dovlecei sau clatite cu dovlecei.
Ungeti o tava de cuptor cu putin ulei si puneti in ea toate bucatile de dovlecei pregatite mai sus. Presarati putina sare peste ele.
Pe fiecare bucata de dovlecel se pune cate o felie subtire de cascaval - sau puteti sa-l dati prin razatoare.
Apoi presarti pesmet peste fiecare bucata de dovlecel cu cascaval. Daca pesmetul este mai grunjos vor fi mai crocanti dovleceii.
Apoi stropiti cu putin ulei si dati tava la cuptor la temperatura de 200-250 grade.
Lasati la cuptor pana se rumenesc bine, apoi scoateti si serviti calzi cu orice garnitura preferata de legume sau carne.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.