Dovlecei gratinati cu cascaval

Cum am promis, pun acum si reteta de dovlecei pe care am gustat-o la tzara - foarte simplu se prepara, repede si fara multa bataie de cap si prajeli. Cascavalul ii da un gust f.bun, iar pesmetul de deasupra il face putin crocant. Se mananca de preferinta atunci cand sunt calzi, pe urma isi pierde din fragezime si se inmoaie pesmetul, dar merge si incalzit sau rece.

Ingrediente
Dovlecei
3 buc
Cascaval clasic
200 g
Pesmet alb/galben
100 g
alegeti pesmet mai gunjos de preferinta
Sare
1 lingurita
Ulei de floarea soarelui
2 linguri
Pasi de urmat
Pas 1

Dovleceii se spala si se taie in 3 bucati mari.

Dovlecei gratinati cu cascaval - Pas 1
Pas 2

Apoi fiecare bucata o taiati in 3, de-a lungul. Partile laterale le vom folosi la gratinat, mijlocul il folositi pentru altceva, sau il aruncati. Asta pentru ca in mijloc sunt mai multe seminte, de asta de preferat sa nu-l gratinati, dar sincera sa fiu nu am incercat sa le folosesc si pe ele - urmeaza pe viitor :)

Puteti face cu el paine cu dovlecei sau clatite cu dovlecei.

Dovlecei gratinati cu cascaval - Pas 2
Pas 3

Ungeti o tava de cuptor cu putin ulei si puneti in ea  toate bucatile de dovlecei pregatite mai sus. Presarati putina sare peste ele.

Dovlecei gratinati cu cascaval - Pas 3
Pas 4

Pe fiecare bucata de dovlecel se pune cate o felie subtire de cascaval - sau puteti sa-l dati prin razatoare.

Dovlecei gratinati cu cascaval - Pas 4
Pas 5

Apoi presarti pesmet peste fiecare bucata de dovlecel cu cascaval. Daca pesmetul este mai grunjos vor fi mai crocanti dovleceii.

Dovlecei gratinati cu cascaval - Pas 5
Pas 6

Apoi stropiti cu putin ulei si dati tava la cuptor la temperatura de 200-250 grade.

Dovlecei gratinati cu cascaval - Pas 6
Pas 7

Lasati la cuptor pana se rumenesc bine, apoi scoateti si serviti calzi cu orice garnitura preferata de legume sau carne.

Pofta Buna!

Dovlecei gratinati cu cascaval - Pas 7

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (15-20 bucati)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min