În căutare de rețete ușoare și gustoase am dat peste această rețetă pe un forum, am zis s-o încerc - este absolut delicioasă în plus și foarte simplă, rapidă și dietetică. Recomand s-o faceți neapărat, merge bine cu orice garnitură de carne sau legume - și rece și caldă.
Tăiați vinetele rondele, cam de 1 cm grosime, le presărați cu sare și lăsați 15 min să lase din sucul lor.
În acest timp pregătim sosul de brânză. Se dă cașcavalul prin răzătoarea măruntă.
În bolul de mixer puneți toate ingredientele - brânza, cașcavalul, usturoiul, laptele, uleiul, sarea și verdeața. Mixați bine până devine o pastă. Dar să știți, dacă nu aveți blender este suficient să le amestecați bine.
Aici amestecul de brânză și mirodenii.
Luați o bucată de folie (calculați una care să acopere toată compoziția), puneți pe ea o rondea de vinete, ștearsă de sucul pe care îl lasă. O ungeți cu sosul de brânză.
Apoi puneți peste ea o rondea de roșie, o ungeți și pe asta cu brânză.
Repetați procedura încă o dată, ultima va fi o bucată de vinete. Deci sunt 3 rondele de vinete și 2 de roșii.
Înfășurați bine toată compoziția cu folie de aluminiu.
Așa faceți toate vinetele și roșiile, le puneți într-o tavă și dați la cuptor, la 180-200 grade aproximativ 40-60 min.
Le serviți cu ceva verdeață la orice garnitură preferată.
Sunt bune și reci și calde.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.