In cautare de retete usoare si gustoase am dat peste aceasta reteta pe un forum, am zis s-o incerc - este absolut delicioasa in plus si foarte simpla, rapida si dietetica. Recomand s-o faceti neaparat, merge bine cu orice garnitura de carne sau legume - si rece si calda.
Taiati vinetele rondele, cam de 1 cm grosime, le presarati cu sare si lasati 15 min sa lase din sucul lor.
In acest timp pregatim sosul de branza. Se da cascavalul prin razatoarea marunta.
In bolul de mixer puneti toate ingredientele - branza, cascavalul,usturoiul, laptele, uleiul, sarea si verdeata. Mixati bine pana devine o pasta. Dar sa stiti, daca nu aveti blender este suficient sa le amestecati bine.
Aici amestecul de branza si mirodenii.
Luati o bucata de folie (calculati una care sa acopere toata compozitia), puneti pe ea o rondea de vinete, stearsa de sucul pe care il lasa. O ungeti cu sosul de branza.
Apoi puneti peste ea o rondea de rosie, o ungeti si pe asta cu branza.
Repetati procedura inca o data, ultima va fi o bucata de vinete. Deci sunt 3 rondele de vinete si 2 de rosii.
Inveliti bine toata compozitia cu folie de aluminiu.
In asa faceti toate vinetele si rosiile, le puneti intr-o tava si dati la cuptor, la 180-200 grade aproximativ 40-60 min.
Le serviti cu ceva verdeata la orice garnitura preferata.
Sunt bune si reci si calde.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.