Este reteta clasica a familiei noastre de pregatire a carnii de porc pentru sarbatori.Carnea este foarte gustoasa si aromata.
Carnea se protioneaza pe bucati mari, suficient de mari ca s-o putem rula. Dintr-un kg de carne se fac 2 bucati, depinde de dimensiunea bucatii de carne.
Carnea se spala si se presara condimentele mixate. Se freaca bine cu aceasta compozitie ca sa intre bine mirodeniile in carne.
Farfuria cu carne se acopera cu folie si se lasa la rece aproximativ 4-5 ore sa se patrunda. Ideal este sa se marineze carnea seara si a 2-a zi sa se prepare, atunci este mult mai aromata.
Carnea marinata se ruleaza bine cu mainile si se leaga bine cu o ata care sa contina putina matase.Eu am gasit la Cora.
Daca carnea are sorici, rulati soricul inauntru. Ar fi bine la legarea carnii sa va ajute inca o persoana: una tine carnea rulata, cealalta o leaga pe toata suprafata si foarte strans.
Aceasta procedura ajuta in timpul coacerii carnii, carnea nu se usuca si este frageda. In plus, rulada este intreaga, nu se marunteste la taiere.
Carnea legata se ruleaza in folie de aluminiu, se pune intr-o tava de cuptor.
Se pune la cuptor pentru aproximativ 2 ore, cu 15 min inainte de a scoate carnea din cuptor se taie folia, ca se rumeneasca putin carnea.
Asa trebuie sa arate carnea gata coapta. Carnea se lasa sa se racoreasca, apoi se pune la rece si se taie abia a-2-a zi.
Dupa ce s-o racit bine carnea, se scot atele.
Carnea racita bine, se taie mult mai usor si este deja de consistenta necesara.
Se serveste rece. Eu prefer sa gatesc astfel carnea pentru sandwish-urile de dimineata, carnea din comert are cam multe E-uri si arome prea puternice de afumatura.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.