Acum este un moment destul de potrivit pentru cei ce tin la silueta si sanatate sa mai tina o cura de slabire, sau macar asa pentru stare generala de bine. Asta datorita abundentei de legume si fructe bune si sanatoase, pe care le puteti combina cu orice garnitura preferata.
Si aici va propun o varianta de burger de vita, gatit in stil dietetic, la cuptor, fara grasimi si cu calorii optime. Noua ne-a placut mult, a fost foarte satios, moale si suculent datorita prepararii in folia de aluminiu. Il puteti face si la aburi, iese la fel de bun. Am zis ca o sa-l fac si nu neaparat in dieta, pentru ca se prepara banal de simplu si repede. L-am servit cu ridiche alba si orez cu curry.
Incercati-l neaparat.
Carnea si ceapa se dau prin masina de tocat carne. Daca ati luat carne deja tocata si nu aveti masina de tocat, ceapa o pasati sau taiati f.marunt.
Adaugati albusurile de oua, sarea, piperul si verdeata tocata marunt.
Amestecati bine compozitia, de preferat cu mainile ca sa se omogenizeze bine.
Impartiti ochiometric compozitia in 6 portii, din fiecare formati un burger/parjoala si le puneti pe o tava asternuta bine cu folie de aluminiu.
Eu am modelat burgerii cu o achizitie noua de la Metro, un inel de inox, foarte util in bucatarie.
Dupa ce le-ati format pe toata, ungeti optional fiecare burger cu un pic de sos de soia, ii va da putina culoare si gust.
Apoi inveliti bine cu folie de aluminiu toti burgerii si dati tava la cuptor, pentru 40-50 de min la temperatura de 180-200 grade, cuptor preincalzit.
Le verificati cu o furculita daca sunt gata astfel: presati usor pe un burger si daca nu iese suc roz sunt gata, daca sucul este roz, mai lasati 10 min la cuptor.
Le-am servit cu orez fiert in multa apa cu praf de curry si sare cu felii de ridiche alba.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.