Un chec foarte aromat, cu scorțișoară, un pic umed, pufos, se topește în gură - perfect pentru cei ce țin la o alimentație sănătoasă și pentru copiii mofturoși amatori de dulce. Se poate pune și făină integrală, ca să-l faceți și mai sănătos, dovleceii nu se simt deloc la gust - am avut musafiri în seara aceea, le-am servit și i-am rugat să-mi spună ce părere au, din ce este făcut. Niciunul nu a fost nici pe aproape cu ghicitul (adică nu și-au dat seama de morcovi și dovlecei), dar toți au zis că este f.bun.
Se pot face și muffins din acest aluat, eu nu am forme bune de brioșe și am zis să fac chec.
Deci, recomand neapărat să-l încercați.
Stoarceți o portocală și cântăriți să fie 75g de suc.
Dovleceii se dau prin răzătoare și se scurg bine de suc.
Apoi la dovlecei adăugați morcovul dat prin răzătoare mică și mere, dacă preferați.
Făina se amestecă cu scorțișoara, praful de copt și bicarbonatul de sodiu.
Ouăle se bat cu zahărul și uleiul, adăugați esența de vanilie și mai amestecați o dată.
Se amestecă compoziția de făină cu cea de la pasul 5.
Apoi adăugați sucul de portocale, morcovii și dovleceii, amestecați bine.
Și la urmă adăugați nucile mărunțite puțin, amestecați din nou.
Puneți toată compoziția într-o tavă de chec, așternută cu hârtie de copt. Dați la cuptor preîncălzit, la 180-200 de grade.
Lăsați la cuptor până se rumenește bine, testați cu o scobitoare și dacă este gata îl scoateți. Îl țineți 5 min în tavă.
Apoi îl întoarceți pe un fund, scoateți hârtia de copt și lăsați să se răcească bine. Apoi îl porționați și serviți cu plăcere.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.