Un chec foarte aromat, cu scortisoara, un pic umed, pufos, se topeste in gura - perfect pentru cei ce tin la o alimentatie sanatoasa si pentru copilasii mofturosi amatori de dulce. Se poate pune si faina integrala, ca sa-l faceti si mai sanatos, dovleceii nu se simt deloc la gust - am avut musafiri in seara aceea, le-am servit si i-am rugat sa-mi spuna cam ce parere au, din ce este facut. Niciunul nu a fost nici pe aproape cu ghicitul (adica nu si-au dat seama de morcovi si dovelcei), dar toti au zis ca este f.bun.
Se pot face si muffins din acest aluat, eu nu am forme bune de briose si am zis sa fac chec.
Deci, recomand neaparat sa-l incercati.
Stoarceti o portocala si cantariti sa fie 75g de suc.
Dovleceii se dau prin razatoare si se scurg bine de suc.
Apoi la dovelcei adaugati morcovul dat prin razatoare mica si mere, daca preferati.
Faina se amesteca cu scortisoara, praful de copt si bicarbonatul de sodiu.
Ouale se bat cu zaharul si uleiul, adaugati esenta de vanilie si mai amestecati o data.
Se amesteca compozitia de faina cu cea de la pasul 5.
Apoi adaugati sucul de portocale, morcovii si dovleceii, amestecati bine.
Si la urma adaugati nucile maruntite putin, amestecati din nou.
Puneti toata compozitia intr-o tava de chec, asternuta cu hartie de copt. Dati la cuptor preincalzit, la 180-200 de grade.
Lasati la cuptor pana se rumeneste bine, testati cu o scobitoare si daca este gata il scoateti. Il tineti 5 min in tava.
Apoi il intoarceti pe un fund, scoateti hartia de copt si lasati sa se raceasca bine. Apoi il portionati si serviti cu placere.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.