Chec cu dovlecei și morcovi

Un chec foarte aromat, cu scorțișoară, un pic umed, pufos, se topește în gură - perfect pentru cei ce țin la o alimentație sănătoasă și pentru copiii mofturoși amatori de dulce. Se poate pune și făină integrală, ca să-l faceți și mai sănătos, dovleceii nu se simt deloc la gust - am avut musafiri în seara aceea, le-am servit și i-am rugat să-mi spună ce părere au, din ce este făcut. Niciunul nu a fost nici pe aproape cu ghicitul (adică nu și-au dat seama de morcovi și dovlecei), dar toți au zis că este f.bun.

Se pot face și muffins din acest aluat, eu nu am forme bune de brioșe și am zis să fac chec.

Deci, recomand neapărat să-l încercați.

Ingrediente
Dovlecei
160 g
dați prin răzătoare și scurși de suc
Morcov ras mărunt
160 g
puteți înlocui morcovii cu mere, sau să puneți jumate mere, jumate morcovi- deci le combinați cum vă place
Suc de portocale, proaspăt stors
75 g
eu am stors 1 portocală, simplu cu mâna
Făină albă calitate superioară
300 g
o puteți combina cu făină integrală de grâu - cam 50% din ea
Scorțișoară
2 lingurite
   
Praf de copt
1 lingurita
   
Bicarbonat de sodiu
0.5 lingurite
   
Ouă
2 buc
   
Zahăr
180 g
   
Ulei fără miros
45 g
puteți înlocui jumătate din ulei cu piure de mere, așa va fi mai dietetic
Esență de vanilie
1 buc
   
Nuci
60 g
opțional
Pași de urmat
Pas 1

Stoarceți o portocală și cântăriți să fie 75g de suc.

Chec cu dovlecei și morcovi - Pas 1
Pas 2

Dovleceii se dau prin răzătoare și se scurg bine de suc.

Chec cu dovlecei și morcovi - Pas 2
Pas 3

Apoi la dovlecei adăugați morcovul dat prin răzătoare mică și mere, dacă preferați.

Chec cu dovlecei și morcovi - Pas 3
Pas 4

Făina se amestecă cu scorțișoara, praful de copt și bicarbonatul de sodiu.

Chec cu dovlecei și morcovi - Pas 4
Pas 5

Ouăle se bat cu zahărul și uleiul, adăugați esența de vanilie și mai amestecați o dată.

Chec cu dovlecei și morcovi - Pas 5
Pas 6

Se amestecă compoziția de făină cu cea de la pasul 5.

Chec cu dovlecei și morcovi - Pas 6
Pas 7

Apoi adăugați sucul de portocale, morcovii și dovleceii, amestecați bine.

Chec cu dovlecei și morcovi - Pas 7
Pas 8

Și la urmă adăugați nucile mărunțite puțin, amestecați din nou.

Chec cu dovlecei și morcovi - Pas 8
Pas 9

Puneți toată compoziția într-o tavă de chec, așternută cu hârtie de copt. Dați la cuptor preîncălzit, la 180-200 de grade.

Chec cu dovlecei și morcovi - Pas 9
Pas 10

Lăsați la cuptor până se rumenește bine, testați cu o scobitoare și dacă este gata îl scoateți. Îl țineți 5 min în tavă.

Chec cu dovlecei și morcovi - Pas 10
Pas 11

Apoi îl întoarceți pe un fund, scoateți hârtia de copt și lăsați să se răcească bine. Apoi îl porționați și serviți cu plăcere.

Poftă Bună!

Chec cu dovlecei și morcovi - Pas 11

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (un chec de mărime normală)
Timp de preparare:
50 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 30 min