Crisp cu mere (vegetarian)

Inca o reteta inspirata din experienta de la Hergehlia (din Cartea de bucate de la Herghelia am luat reteta), se serveste la micul dejun, cu sos de fructe, sau sos de iaurt sau sos alb de vanilie - oricare il preferati. Noi de obicei il servim cu sos de capsuni congelate si banane (astea 2 mixate) plus un pahar de lapte de soia natural si avem micul dejun perfect si sanatos. La fel merge si ca un desert mai dietetic si sanatos.

Dar cea mai mare placere am avut-o cand fetitza mea foarte mofturoasa la mancare, a mancat toata portia si a mai luat de la noi din farfurie - deci va dati seama ca este f.bun. Recomand cu incredere sa incercati!

Perfect este sa-l faceti seara, lasati peste noapte sa se racoreasca si sa se patrunda si dimineata il papati la dejun.

Ingrediente
Fulgi de ovaz fini
3 pahare
de 250 ml am paharul
Mere
2 kg
mere puneti cat aveti tigaia de mare, ar trebui sa o umpleti, deci cat mai multe cu atat mai gustos
Nuca taiata marunt
0.5 pahare
Lamaie
1 buc
aveti nevoie doar de coaja rasa de la 1 lamaie
Esenta de vanilie
1 buc
Scortisoara
1 lingurita
sau pudra de coriandru
Zahar de trestie
3 linguri
Ulei de masline
3 linguri
Sare
0.5 lingurite
Pasi de urmat
Pas 1

Puneti intr-un bol mai mare fulgii de ovaz fini.

Crisp cu mere (vegetarian) - Pas 1
Pas 2

Apoi adaugati nuca taiata marunt.

Crisp cu mere (vegetarian) - Pas 2
Pas 3

Urmeaza coaja rasa de la 1 lamaie.

Crisp cu mere (vegetarian) - Pas 3
Pas 4

Apoi adaugati sarea si zaharul si amestecati totul bine cu o lingura.

Crisp cu mere (vegetarian) - Pas 4
Pas 5

Amestecati 1/3 de pahar de apa cu esenta de vanilie, turnati compozitia in fulgii de mai sus. Apoi tot acolo turnati 3 linguri de ulei. Amestecati cu lingura apoi cu mana - la inceput veti vedea ca este parca mai uscata, dar tot asa amestecand si presand intre degete, veti observa ca se fac niste bulgari.  De fapt de la ei asa se numeste desertul, dupa ce se coc se fac crocanti si aromati.

Crisp cu mere (vegetarian) - Pas 5
Pas 6

Cam asa ar trebui sa fie compozitia de crisp, un pic lipicioasa si cu  bulgari in ea. Nu trebuie sa fie omogena ca o coca.

Crisp cu mere (vegetarian) - Pas 6
Pas 7

Ungeti o tava adanca de cuptor cu putin ulei si puneti merele, curatate de coaja si samburi si taiate marunt.

Cu cat mai multe mere puneti cu atat mai bun va fi crispul.

Crisp cu mere (vegetarian) - Pas 7
Pas 8

Turnati 1/4 de pahar de apa peste mere, apoi presarati scortisoara pe toata suprafata.

Crisp cu mere (vegetarian) - Pas 8
Pas 9

Si la final presarati compozitia de fulgi peste mere - aveti grija sa nu desfaceti bulgarii, asta este si farmecul desertului, cand se coc asa si se rumenesc. Puneti la cuptor la 180-200 grade.

Crisp cu mere (vegetarian) - Pas 9
Pas 10

Lasati la cuptor pana se rumeneste bine, apoi scoateti si lasati sa se racoreasca si patrunda.

Puteti sa-l serviti cu orice sos dulce preferat - eu de obicei mixez banana cu capsuni, sau orice alte fructe aveti disponibile.

Pofta Buna!

Crisp cu mere (vegetarian) - Pas 10

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (6 portii bune)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min