Crisp cu mere (vegetarian)

Încă o rețetă inspirată din experiența de la Herghelia (din Cartea de bucate de la Herghelia am luat rețeta), se servește la micul dejun, cu sos de fructe, sau sos de iaurt sau sos alb de vanilie - oricare îl preferați. Noi de obicei îl servim cu sos de căpșuni congelate și banane (astea 2 mixate) plus un pahar de lapte de soia natural și avem micul dejun perfect și sănătos. La fel merge și ca un desert mai dietetic și sănătos.

Dar cea mai mare plăcere am avut-o când fetița mea foarte mofturoasă la mâncare, a mâncat toată porția și a mai luat de la noi din farfurie - deci vă dați seama că este foarte bun. Recomand cu încredere să încercați!

Perfect este să-l faceți seara, lăsați peste noapte să se răcorească și să se pătrundă și dimineața îl papati la dejun.

Ingrediente
Fulgi de ovăz fini
3 pahare
de 250 ml am paharul
Mere
2 kg
mere puneți cât aveți tigaia de mare, ar trebui să o umpleți, deci cât mai multe cu atât mai gustos
Nucă tăiată mărunt
0.5 pahare
   
Lămâie
1 buc
aveți nevoie doar de coaja rasă de la 1 lămâie
Esență de vanilie
1 buc
   
Scorțișoară
1 lingurita
sau pudră de coriandru
Zahăr de trestie
3 linguri
   
Ulei de măsline
3 linguri
   
Sare
0.5 lingurite
   
Pași de urmat
Pas 1

Puneți într-un bol mai mare fulgii de ovăz fini.

Crisp cu mere (vegetarian) - Pas 1
Pas 2

Apoi adăugați nuca tăiată mărunt.

Crisp cu mere (vegetarian) - Pas 2
Pas 3

Urmează coaja rasă de la 1 lămâie.

Crisp cu mere (vegetarian) - Pas 3
Pas 4

Apoi adăugați sarea și zahărul și amestecați totul bine cu o lingură.

Crisp cu mere (vegetarian) - Pas 4
Pas 5

Amestecați 1/3 de pahar de apă cu esența de vanilie, turnați compoziția în fulgii de mai sus. Apoi tot acolo turnați 3 linguri de ulei. Amestecați cu lingura apoi cu mâna - la început veți vedea că este parcă mai uscată, dar tot așa amestecând și presând între degete, veți observa că se fac niște bulgări. De fapt de la ei așa se numește desertul, după ce se coc se fac crocanți și aromați.

Crisp cu mere (vegetarian) - Pas 5
Pas 6

Cam așa ar trebui să fie compoziția de crisp, un pic lipicioasă și cu bulgări în ea. Nu trebuie să fie omogenă ca o cocă.

Crisp cu mere (vegetarian) - Pas 6
Pas 7

Ungeți o tavă adâncă de cuptor cu puțin ulei și puneți merele, curățate de coajă și sâmburi și tăiate mărunt.

Cu cât mai multe mere puneți cu atât mai bun va fi crispul.

Crisp cu mere (vegetarian) - Pas 7
Pas 8

Turnați 1/4 de pahar de apă peste mere, apoi presărați scorțișoara pe toată suprafața.

Crisp cu mere (vegetarian) - Pas 8
Pas 9

Și la final presărați compoziția de fulgi peste mere - aveți grijă să nu desfaceți bulgării, asta este și farmecul desertului, când se coc așa și se rumenesc. Puneți la cuptor la 180-200 grade.

Crisp cu mere (vegetarian) - Pas 9
Pas 10

Lăsați la cuptor până se rumenește bine, apoi scoateți și lăsați să se răcorească și pătrundă.

Puteți să-l serviți cu orice sos dulce preferat - eu de obicei mixez banana cu căpșuni, sau orice alte fructe aveți disponibile.

Poftă Bună!

Crisp cu mere (vegetarian) - Pas 10

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (6 porții bune)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 60 min