De mai mult timp tot planificam sa incerc reteta Nataliei de salata marinata de vinete, abia acum i-a venit timpul si ei :) Este foarte buna, usoara, aromata, acrisoara, eu zic perfecta la o garnitura de carne, fasole, hrisca sau cartofi. Ar fi si o varianta de muratura rapida, mai ales acum cand inca cele de iarna nu sunt gata.
Recunosc ca am gresit putin la reteta dar nu grav, la gust si consistenta a fost f.buna. Deci, eu am taiat vinetele bucatele mai mici - la Natalia, trebuie sa taiati vinetele in 2-4 le opariti, si apoi le taiati mai marunt. Recomand asa sa faceti si voi.
Puneti apa la fiert, cand incepe sa fiarba adaugati sarea si puneti vinetele. Le lasati 5 min sa se opareasca bine. Apoi le scoateti intr-o sita si lasati sa se raceasca bine.
Pana se oparesc si racesc vinetele pregatiti celelalte legume - taiati ceapa si ardeii fideluta. Maruntiti verdeata si usturoiul - le puneti pe toate intr-un bol mai mare de salata.
Vinetele dupa ce s-au racorit bine, le taiati marunt - eu nu le-am mai taiat, ce deja le taiasem marunt crude.
Adaugati 0.5 lingurita de sare, 1 lingura de zahar, otetul si uleiul in legumele crude pregatite mai inainte.
Adaugati vinetele si amestecati totul bine, acoperiti bolul cu o folie si puneti la frigider 3-4 ore.
Salata a fost foarte buna si dupa 3 ore, dar cea mai buna este a 2-a zi. Se poate pastra la frigider cateva zile.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.