De mai mult timp tot planificam să încerc rețeta Nataliei de salată marinată de vinete, abia acum i-a venit timpul și ei :) Este foarte bună, ușoară, aromată, acrișoară, eu zic perfectă la o garnitură de carne, fasole, hrișcă sau cartofi. Ar fi și o variantă de murătură rapidă, mai ales acum când încă cele de iarnă nu sunt gata.
Recunosc că am greșit puțin la rețetă, dar nu grav, la gust și consistență a fost f. bună. Deci, eu am tăiat vinetele bucățele mai mici - la Natalia, trebuie să tăiați vinetele în 2-4 le opăriți, și apoi le tăiați mai mărunt. Recomand așa să faceți și voi.
Puneți apa la fiert, când începe să fiarbă adăugați sarea și puneți vinetele. Le lăsați 5 min să se opărească bine. Apoi le scoateți într-o sită și lăsați să se răcească bine.
Până se opăresc și răcesc vinetele pregătiți celelalte legume - tăiați ceapa și ardeii fâșii subțiri. Măruntiți verdeața și usturoiul - le puneți pe toate într-un bol mai mare de salată.
Vinetele după ce s-au răcorit bine, le tăiați mărunt - eu nu le-am mai tăiat, ce deja le tăiasem mărunt crude.
Adăugați 0.5 linguriță de sare, 1 lingură de zahăr, oțetul și uleiul în legumele crude pregătite mai înainte.
Adăugați vinetele și amestecați totul bine, acoperiți bolul cu o folie și puneți la frigider 3-4 ore.
Salata a fost foarte bună și după 3 ore, dar cea mai bună este a 2-a zi. Se poate păstra la frigider câteva zile.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.