Saptamana trecuta v-am anuntat ca se organizeaza un Cooking Show cu produse Tupperware, am si primit mail-uri sa fac poze si sa va arat cum a fost. Pentru mine a fost foarte interesant tot ce am vazut acolo, chiar neasteptat - am facut poze la retetele pe care le-au prezentat si pe parcurs voi posta din ele sa vedeti cat de ingenioase sunt.
O prima reteta este una preparata in Termotop sau Legumiera, cea care o aveti ca premiu in concurs. Mi-a placut atat de mult ca o voi lua pt mine cu prima ocazie - legumele isi pastreaza toate vitaminele, sunt un pic Al Dente - asta insemana ca nu-si pierd nimic din proprietati si vitamine, sunt crocante, aromate si isi pastreaza in plus si aroma lor naturala. Perfect pt cei ce tin la o alimentatie sanatoasa si dietetica, in plus ca totul se prepara rapid si frumos.
Pieptul de pui se spala si se taie bucati mici si subtiri.
Legumele se spala, se curata si se taie felii/bucatele mici.
Aici prezentatoarea arata Termotop-ul, deci este ca o cratita cu o sita in ea si capac. Sita este cea neagra si cratita cea alba.
Se pune sita in cratita si mai departe puteti prepara orice, vedeti mai jos cum.
Asa, si aici dupa ce puneti legumele se acopera cu capac.
Deci, mai departe - puneti legumele in Termotop, sa fie cam jumatate din cratita.
Deasupra puneti bucatele de pui.
Se clocoteste apa, apoi in ea puneti sarea si orice mirodenii va plac. Mai nou am aflat ca adaugarea de sare in apa clocotita, scoate oxigenul din ea - si fierberea legumelor in apa fara oxigen este optima pentru a pastra maxim din vitaminele lor. Atentie, apa trebuie sa fie fierbinte, adica cum fierbe cum o luati si turnati in legume.
Turnati apa peste legume si carne sa le acopere bine.
Se pune capacul si se lasa 25-30 de min.
Dupa acest timp scoateti capacul si ridicati sita incet pana se scurge toata apa din legume. Supa care ramane puteti s-o folositi la orice alta mancare - supa, ciroba, etc.
Explicarea acestui proces sa zic - magic - este faptul ca acest Termotop are peretii si capacul in asa fel ca vasul isi pastreaza temperatura constanta, in plus are loc o circulatie de aburi. Mai mult nu stiu sa va spun, doar ca a fost bine si gustos :)
Si interesant, capacul poate fi folosit ca suport pt sita, sa nu o puneti direct pe masa sau sa cautati farfurie.
Il serviti imediat sau rece, foarte gustos si sanatos si repede.
Va recomand, deci participati la concurs si il veti avea gratuit - daca nu, mi se pare ca el costa un pic mai mult de 100 roni, ca sa evitam discutia in comentarii referitor la preturi.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.