Săptămâna trecută v-am anunțat că se organizează un Cooking Show cu produse Tupperware, am și primit mail-uri să fac poze și să vă arăt cum a fost. Pentru mine a fost foarte interesant tot ce am văzut acolo, chiar neașteptat - am făcut poze la rețetele pe care le-au prezentat și pe parcurs voi posta din ele să vedeți cât de ingenioase sunt.
O primă rețetă este una preparată în Termotop sau Legumieră, cea care o aveți ca premiu în concurs. Mi-a plăcut atât de mult că o voi lua pentru mine cu prima ocazie - legumele își păstrează toate vitaminele, sunt un pic Al Dente - asta înseamnă că nu-și pierd nimic din proprietăți și vitamine, sunt crocante, aromate și își păstrează în plus și aroma lor naturală. Perfect pentru cei ce țin la o alimentație sănătoasă și dietetică, în plus că totul se prepară rapid și frumos.
Pieptul de pui se spală și se taie bucăți mici și subțiri.
Legumele se spală, se curăță și se taie felii/bucățele mici.
Aici prezentatoarea arată Termotop-ul, deci este ca o cratiță cu o sită în ea și capac. Sita este cea neagră și cratița cea albă.
Se pune sita în cratiță și mai departe puteți prepara orice, vedeți mai jos cum.
Așa, și aici după ce puneți legumele se acoperă cu capac.
Deci, mai departe - puneți legumele în Termotop, să fie cam jumătate din cratiță.
Deasupra puneți bucățele de pui.
Se clocotește apa, apoi în ea puneți sarea și orice mirodenii vă plac. Mai nou am aflat că adăugarea de sare în apa clocotită, scoate oxigenul din ea - și fierberea legumelor în apă fără oxigen este optimă pentru a păstra maxim din vitaminele lor. Atenție, apa trebuie să fie fierbinte, adică cum fierbe cum o luați și turnați în legume.
Turnați apa peste legume și carne să le acopere bine.
Se pune capacul și se lasă 25-30 de min.
După acest timp scoateți capacul și ridicați sita încet până se scurge toată apa din legume. Supa care rămâne puteți s-o folosiți la orice altă mâncare - supă, ciorbă, etc.
Explicarea acestui proces să zic - magic - este faptul că acest Termotop are pereții și capacul în așa fel că vasul își păstrează temperatura constantă, în plus are loc o circulație de aburi. Mai mult nu știu să vă spun, doar că a fost bine și gustos :)
Și interesant, capacul poate fi folosit ca suport pentru sită, să nu o puneți direct pe masă sau să căutați farfurie.
Îl serviți imediat sau rece, foarte gustos și sănătos și repede.
Vă recomand, deci participați la concurs și îl veți avea gratuit - dacă nu, mi se pare că el costă un pic mai mult de 100 roni, ca să evităm discuția în comentarii referitor la prețuri.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.