Si voi continua saptamana aceasta cu cateva din retetele mele de baza de conserve. Una din ele, cea mai noua din colectie, este aceasta reteta de ardei in sos de rosii. Din ce am mai aflat pe internet, din originile retetei, este o mancare ungureasca - care se poate face ca atare, sau se poate conserva pt iarna.
Se prepara foarte simplu, cu doar 2 ingrediente - si rezultatul neasteptat de bun, ca dovada - am lasat o farfurie din lecio sa se raceasca si sa o probam a 2-a zi de dimineata, sa fac si poza finala pt site. Dimineata cand am venit la bucatarie a disparut jumate din farfurie - si l-am vazut pe sotul meu zambind si spunandu-mi cat de buna a fost si hai iar la ea. L-am oprit in graba, sa nu manance tot inainte sa fac pozele pt site :) Deci a trecut testul...:)
Ies 10 litri de mancare din aceasta cantitate de ingrediente - deci cam 13 borcane de 780 ml, recomand sa faceti din jumatate de ingrediente, si apoi repetati daca vedeti la anul ca nu v-a ajuns.
Merge foarte bine pe paine, cu alte mancaruri ca salata, sau adaugat in mancaruri. Are gustul aromat de rosii, ardei gras si un pic dulcisoare de la zaharul si sarea adaugate exact cat trebuie.
Rosiile se spala, se curata si se dau prin masina de tocat.
Puneti rosiile pasate pe foc, adaugati zaharul, sarea si uleiul, amestecati bine.
Atentie, aceasta cantitate de ingrediente cere o cratita de 10 litri, daca nu aveti folositi una de 5 litri in 2 runde.
In timp ce fierb rosiile, se curata si se taie ardeii in felii lunguetze cam de 1-2 cm latime.
Cand incep sa fiarba rosiile pasate, adaugati la ele ardeiul taiat. Nu va speriati daca nu incape din prima, ardeii se inmoaie repede si incap toti. Cand incepe din nou sa fiarba, faceti focul mic si lasati 30 de min sa fiarba domol.
Pana fierbe compozitia, spalati borcanele si le lasati sa se scurga de apa.
Apoi dupa 30 de min, luati cratita de pe foc, adaugati otetul, amestecati bine si puneti lecio-ul in borcane.
Capsati bine borcanele sa nu lase aer si le lasati sa se raceasca complet.
Asa cum am zis si mai sus, aceasta mancare merge bine ca - salata, garnitura de legume, pe paine dimineata, ca o mancare de legume si ca un adaos la mancaruri. Este absolut delicioasa.
Eu zic varianta perfecta pentru o gospodina.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.