Prajitura "turnata" cu mere

Aceasta prajitura cu mere turnata se topeste in gura efectiv - este foarte frageda, moale, aromata - deci inca o reteta cu mere pe care recomand s-o incercati obligatoriu. Apropo, se poate prepara si in varianta cu branza, va fi la fel foarte gustoasa.

Eu am preparat din cantitati mai mari prajitura cu mere turnata pentru ca am tava mai mare - dar mai jos in reteta voi pune ingredientele pentru o tava medie de 20x20cm. Deci va orientati, ori dublati si voi, sau respectati exact cantitatile din reteta pentru tava mai mica.

Ingrediente
Oua
2 buc
Zahar
9 linguri
plus zaharul pentru a indulci umplutura cu mere, il puneti dupa gust
Ulei de floarea soarelui
9 linguri
Lapte
9 linguri
Faina alba calitate superioara
12 linguri
Praf de copt
1 lingura
Mere
1 kg
Scortisoara
0.25 lingurite
optional, daca va place
Pasi de urmat
Pas 1

Merele se spala, curata si se taie bucatele sau se dau prin razatoare. Adaugati putin zahar - 2-3 linguri, dar puneti dupa gustul vostru - si puneti la foc mediu sa se caleasca.

Prajitura "turnata" cu mere - Pas 1
Pas 2

Amestecati periodic, pana se evapora tot sucul si merele se lasa, adaugati scortisoara. Luati de pe foc si lasati sa se racoreasca.

Prajitura "turnata" cu mere - Pas 2
Pas 3

Acum preparam aluatul - se amesteca bine ouale cu zaharul.

Prajitura "turnata" cu mere - Pas 3
Pas 4

Amestecand continuu adaugati cate putin ulei pana incorporati toata cantitatea.

Prajitura "turnata" cu mere - Pas 4
Pas 5

Amestecati faina cu praful de copt.

Prajitura "turnata" cu mere - Pas 5
Pas 6

Masurati si cantitatea de lapte si se finalizeaza aluatul - deci avem amestecul de oua ,zahar si ulei - amestecul de faina cu praf de copt - si laptele.

Prajitura "turnata" cu mere - Pas 6
Pas 7

Adaugati cate putina faina, amestecati.

Prajitura "turnata" cu mere - Pas 7
Pas 8

Apoi adaugati cate putin lapte si iarasi amaestecati. Asa le adaugati in runde pana se termina toata cantitatea de faina si lapte.

Prajitura "turnata" cu mere - Pas 8
Pas 9

Ar trebui sa va iasa un aluat ca o smantana mai groasa, sa curga putin dar nu ca cel de clatite.

La mine a iesit cam gros, si am mai adaugat inca jumatate de pahar de lapte.

Prajitura "turnata" cu mere - Pas 9
Pas 10

Asterneti hartia de copt in tava, sau ungeti tava cu ulei si presarati cu faina si pesmet.

Prajitura "turnata" cu mere - Pas 10
Pas 11

Turnati jumatate din cantitatea de aluat si dati la cuptor pt 10-12 min.

Prajitura "turnata" cu mere - Pas 11
Pas 12

Apoi o scoateti, puneti merele scazute si racorite peste aluat.

Prajitura "turnata" cu mere - Pas 12
Pas 13

Nivelati bine ca sa acopere uniform toata suprafata aluatului.

Prajitura "turnata" cu mere - Pas 13
Pas 14

Turnati cealalta jumatate de aluat uniform peste toata suprafata si dati la cuptor. Atentie la temperatura, sa fie una medie, cam 150-180 de grade.

Prajitura "turnata" cu mere - Pas 14
Pas 15

Lasati la cuptor pana se rumeneste bine, dar aveti grija ca are tendinta sa se coaca mai repede dedesubt.

Prajitura "turnata" cu mere - Pas 15
Pas 16

O taiati cand se racoreste bine, pudrati cu zahar pudra si serviti cu mare pofta:)

Pofta Buna!

Prajitura "turnata" cu mere - Pas 16

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (15 portii)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min