Cred că nu sunt singura care a căutat în disperare forme de copt brioșe, peste tot am scotocit - supermarket-uri, magazine, internet - cam în mare parte fără succes. Ce am găsit au fost eșecuri totale, irosire de bani și timp - până la urmă a trebuit să adaptez rețetele de brioșe la chec-uri.
Până am întrebat fetele care postează rețete de brioșe pe blog, Natalia și Miha, de unde au luat și cu ce fac ele brioșe. Ei, încă o surpriză neplăcută că acele forme mici de silicon cu care făceau ele nu se găseau pe piața românească - și într-un final, tot căutând așa pe net, am găsit ceva asemănător la Decorix.ro, le-am cerut cadou de ziua mea (asta da disperare) și peste o săptămână am și testat, ca să demonstrez la toată familia și mie, că a fost un cadou cu rost și util.
Am făcut aceste brioșe cu ciocolată de la Natalia, la care am salivat de când le-a postat și a fost încă un îndemn în plus să caut formele de brioșe. Nici nu cred că trebuie să vă spun cât de bune sunt, combinație de ciocolată albă, cacao, cremă de brânză.... foarte delicioase și ciocolatoase.
Vă mai dau un link pentru cei ce caută să cumpere, recent am văzut că au apărut aceste forme și în magazinele Kitchenshop, vi le aduce acasă și chiar la un preț mai bun decât la Decorix.ro.
Cu această rețetă deschid undă verde la brioșe pe site!
Se amestecă într-un bol crema de brânză cu zahărul pudră și esența de vanilie.
Apoi se adaugă ciocolata albă topită (eu am topit-o la microunde) și se amestecă bine. Lăsați deoparte până preparați aluatul.
Într-un alt bol amestecați ingredientele uscate - făina, cacao, zahăr, bicarbonatul.
Adăugați amestecul de lapte+smântână dulce+esență de vanilie la compoziția de la pasul anterior.
Amestecați puțin până se omogenizează dar nu prea mult, aluatul trebuie să fie mai cu cocoloașe.
Puneți formele de silicon pe o tavă și adăugați câte 1 lingură de aluat cu cacao apoi peste el 1 linguriță de amestec de brânză cu ciocolată albă.
Apoi mai puneți câte 1 lingură de aluat de cacao, ca să acoperiți umplutura și le dați la cuptor la temperatura 180-200, adică una medie.
Peste o jumătate de oră, după ce au crescut bine, le testați atent cu o scobitoare (aveți grijă să nu ajungă până la silicon că îl sparge ușor când este fierbinte), dacă mai trebuie le mai lăsați puțin.
Apoi le răcoriți și serviți cu mare plăcere pudrate cu puțin zahăr.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.