Brioșe de ciocolată cu cremă de brânză și ciocolată albă

Cred că nu sunt singura care a căutat în disperare forme de copt brioșe, peste tot am scotocit - supermarket-uri, magazine, internet - cam în mare parte fără succes. Ce am găsit au fost eșecuri totale, irosire de bani și timp - până la urmă a trebuit să adaptez rețetele de brioșe la chec-uri.

Până am întrebat fetele care postează rețete de brioșe pe blog, Natalia și Miha, de unde au luat și cu ce fac ele brioșe. Ei, încă o surpriză neplăcută că acele forme mici de silicon cu care făceau ele nu se găseau pe piața românească - și într-un final, tot căutând așa pe net, am găsit ceva asemănător la Decorix.ro, le-am cerut cadou de ziua mea (asta da disperare) și peste o săptămână am și testat, ca să demonstrez la toată familia și mie, că a fost un cadou cu rost și util.

Am făcut aceste brioșe cu ciocolată de la Natalia, la care am salivat de când le-a postat și a fost încă un îndemn în plus să caut formele de brioșe. Nici nu cred că trebuie să vă spun cât de bune sunt, combinație de ciocolată albă, cacao, cremă de brânză.... foarte delicioase și ciocolatoase.

Vă mai dau un link pentru cei ce caută să cumpere, recent am văzut că au apărut aceste forme și în magazinele Kitchenshop, vi le aduce acasă și chiar la un preț mai bun decât la Decorix.ro.

Cu această rețetă deschid undă verde la brioșe pe site!

Ingrediente
Făină albă calitate superioară
280 g
   
Cacao pudră
40 g
   
Bicarbonat de sodiu
1 lingurita
   
Zahăr
160 g
   
Lapte
260 ml
   
Smântână dulce 32% (Dorna/Milli)
200 ml
   
Cremă de brânză philadelphia
100 g
sau Almette
Zahăr pudră
2 linguri
plus încă puțin pentru ornat
Ciocolată albă
90 g
   
Esență de vanilie
2 buc
una pt aluat și alta pt umplutură
Pași de urmat
Pas 1

Se amestecă într-un bol crema de brânză cu zahărul pudră și esența de vanilie.

Brioșe de ciocolată cu cremă de brânză și ciocolată albă - Pas 1
Pas 2

Apoi se adaugă ciocolata albă topită (eu am topit-o la microunde) și se amestecă bine. Lăsați deoparte până preparați aluatul.

Brioșe de ciocolată cu cremă de brânză și ciocolată albă - Pas 2
Pas 3

Într-un alt bol amestecați ingredientele uscate - făina, cacao, zahăr, bicarbonatul.

Brioșe de ciocolată cu cremă de brânză și ciocolată albă - Pas 3
Pas 4

Adăugați amestecul de lapte+smântână dulce+esență de vanilie  la compoziția de la pasul anterior.

Brioșe de ciocolată cu cremă de brânză și ciocolată albă - Pas 4
Pas 5

Amestecați puțin până se omogenizează dar nu prea mult, aluatul trebuie să fie mai cu cocoloașe.

Brioșe de ciocolată cu cremă de brânză și ciocolată albă - Pas 5
Pas 6

Puneți formele de silicon pe o tavă și adăugați câte 1 lingură de aluat cu cacao apoi peste el 1 linguriță de amestec de brânză cu ciocolată albă.

Brioșe de ciocolată cu cremă de brânză și ciocolată albă - Pas 6
Pas 7

Apoi mai puneți câte 1 lingură de aluat de cacao, ca să acoperiți umplutura și le dați la cuptor la temperatura 180-200, adică una medie.

Brioșe de ciocolată cu cremă de brânză și ciocolată albă - Pas 7
Pas 8

Peste o jumătate de oră, după ce au crescut bine, le testați atent cu o scobitoare (aveți grijă să nu ajungă până la silicon că îl sparge ușor când este fierbinte), dacă mai trebuie le mai lăsați puțin.

Apoi le răcoriți și serviți cu mare plăcere pudrate cu puțin zahăr.

Poftă Bună!

Brioșe de ciocolată cu cremă de brânză și ciocolată albă - Pas 8

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 24 buc (24 bucăți)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min
Sursă: Blogul Nataliei