Cred ca nu sunt singura care a cautat in disperare forme de copt briose, peste tot am scotocit - supermarket-uri, magazine, internet - cam in mare parte fara succes. Ce am gasit au fost esecuri totale, irosire de bani si timp - pana la urma a trebuit sa adaptez retetele de briose la chec-uri.
Pana am intrebat fetele care posteaza retete de briose pe blog, Natalia si MIha, de unde au luat si cu ce fac ele briose. Ei, inca o surpriza neplacuta ca acele forme mici de silicon cu care faceau ele nu se gaseau pe piata romaneasca - si intr-un final, tot cautand asa pe net, am gasit ceva asemanator la Decorix.ro, le-am cerut cadou de ziua mea (asta da disperare) si peste o saptamana am si testat, ca sa demonstrez la toata familia si mie, ca a fost un cadou cu rost si util.
Am facut aceste briose cu ciocolata de la Natalia, la care am salivat de cand le-a postat si a fost inca un indemn in plus sa caut formele de briose. Nici nu cred ca trebuie sa va spun cat de bune sunt, combinatie de ciocolata alba, cacao, crema de branza.... foarte delicioase si ciocolatoase.
Va mai dau un link pentru cei ce cauta sa cumpere, recent am vazut ca au aparut aceste forme si in magazinele Kitchenshop, vi le aduce acasa si chiar la un pret mai bun decat la Decorix.ro.
Cu aceasta reteta deschid unda verde la briose pe site!
Se amesteca intr-un bol crema de branza cu zaharul pudra si esenta de vanilie.
Apoi se adauga ciocolata alba topita (eu am topit-o la microunde) si se amesteca bine. Lasati deoparte pana preparati aluatul.
Intr-un alt bol amestecati ingredientele uscate - faina, cacao, zahar, bicarbonatul.
Adaugati amestecul de lapte+smantana dulce+esenta de vanilie la compozitia de la pasul anterior.
Amestecati putin pana se omogenizeaza dar nu prea mult, aluatul trebuie sa fie mai cu cocoloase.
Puneti formele de silicon pe o tava si adaugati cate 1 lingura de aluat cu cacao apoi peste el 1 lingurita de amestec de branza cu ciocolata alba.
Apoi mai puneti cate 1 lingura de aluat de cacao, ca sa acoperiti umplutura si le dati la cuptor la temperatura 180-200, adica una medie.
Peste o jumatate de ora, dupa ce au crescut bine, le testati atent cu o scobitoare (aveti grija sa nu ajunga pana la silicon ca il sparge usor cand este fierbinte), daca mai trebuie le mai lasati putin.
Apoi le racoriti si serviti cu mare placere pudrate cu putin zahar.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.