Pizza rapidă 2 (Rețetă Tupperware)

Pizza rapidă 2 (Rețetă Tupperware)

Încă o rețetă ingenioasă, simplă și delicioasă - descoperire din cartea de rețete Tupperware. Are un pic altă compoziție decât Pizza rapidă pe care am postat-o mai înainte - dar la fel de delicioasă.

Recomand s-o încercați obligatoriu, nu se mănâncă - fuge... una sigur nu va ajunge :)

Ingredientele le puneți care vă plac și aveți prin casă, aici am folosit ce mai aveam prin frigider.

Ingrediente

Smântână
200 ml
   
Ouă
2 buc
   
Făină albă calitate superioară
200 ml
   
Sare
0.25 lingurite
   
Telemea de vacă
200 g
sau de oaie, important să fie calitativă, și nu prea sărată
Porumb conservat
3 linguri
   
Șuncă de pui
100 g
sau orice carne preferată
Ceapă roșie
1 buc
o ceapă mai mică
Cașcaval clasic
150 g
   

Pași de urmat

Pas 1

Se pune smântâna și ouăle în Magic Mixer (sau orice alt mixer) și se agită bine.

Pizza rapidă 2 (Rețetă Tupperware) - Pas 1
Pas 2

Apoi se adaugă făina și sarea și iar se agită.

Voilà! Avem aluatul - ingenios, nu? :)

Pizza rapidă 2 (Rețetă Tupperware) - Pas 2
Pas 3

Aluatul se toarnă în forma de silicon și se pun ingredientele de pizza mai solide - porumbul, șunca, etc.

Dacă nu aveți o formă de silicon, încercați cu una clasică, tapetată cu hârtie de copt - dar vă spun că nu am încercat încă așa.

Pizza rapidă 2 (Rețetă Tupperware) - Pas 3
Pas 4

Apoi radeți multă telemea (ingredientul de bază a acestei rețete) și deasupra tăiați ceapa fideluță. Puneți tava la cuptor preîncălzit, la foc mediu aproximativ 30 de min.

Pizza rapidă 2 (Rețetă Tupperware) - Pas 4
Pas 5

După 30 de min, scoateți tava ușor din cuptor (împreună cu grătarul de cuptor) și presărați cașcavalul ras - pentru a face o crustă frumoasă. Puneți din nou tava la cuptor încă 10 min.

Pizza rapidă 2 (Rețetă Tupperware) - Pas 5
Pas 6

Când este gata o scoateți, porționați și savurați cu toată familia.

Poftă Bună!

Pizza rapidă 2 (Rețetă Tupperware) - Pas 6

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 buc (1 pizza normală)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 10 min
Data publicării:
Notă: 5 (8 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 41

taniulya
taniulya 06 Jul 2014, 22:37

Lena, eu am preparat reteta si a iesit bine, doar o intrebare: in final aluatul iese ca un fel de omleta sau flan, ceva de genul asta? Sau la mine nu a iesit bine?...

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) taniulya 06 Jul 2014, 23:27

Da, este ca un flan, a iesit asa cum trebuie.

Popa Diana
Popa Diana 08 Mar 2014, 00:16

B0una. Am facut si eu aceasta reteta minunata si a iesit o pizza rapida delicioasa. Eu am pus putine masline taiate marunt, porumb si salam crud uscat taiat mai mic, apoi telemea rasa si ceapa si dupa 30 min de stat la cuptor (eu am electric si am pus la 200 grade) am pus si cascaval. Faina din blat eu am masurat 200 mg cu cana gradata pt faina/zahar. A iesit minunat. Multumesc pt reteta.

Mariuca
Mariuca 25 Oct 2013, 22:05

Stiu ca e o intrebare de incepatori...dar cum (cu ce) masor 200 ml de faina ?

lena
Elena (lena) Mariuca 27 Oct 2013, 09:11

Cu un pahar gradat cu care masori ml si de lichide. Daca la ochi pune un pahar normal, nu chiar plin de faina.

crismi
crismi 20 Mar 2012, 10:51

Cand nu ai timp sa faci aluatul pentru pizza aceasta reteta este foarte buna, in 10 min ai si pus-o la cuptor. Este foarte consistenta.

Poza mea pentru rețetă:
lilianamunteanu
Liliana Munteanu (lilianamunteanu) 23 Feb 2012, 21:40

O reteta care te salveaza cand nu ai chef de gatit elaborat. Iar faptul ca iese pufoasa este un atu suplimentar. Excelenta idee! O facem des!

Poza mea pentru rețetă:
Galia
Galia 22 Nov 2010, 22:19

Dintre cele 2 retete mie asta mi-a placut mai mult, telemeaua i-a dat un gust mai pronuntat...si oaspetii au mancat-o mai bine...macar pe asta am tinut-o mai mult la cuptor si s-a copt mai bine

Nota mea pentru rețetă:
amalia80
amalia80 02 Nov 2010, 19:28

Eu coc pizza la foc tare timp de 15 minute si apoi o scot din cuptor si o acopar cu un prosop su cu folie de aluminiu timp de 5 minute. In acest timp se abureste si pizza crocanta devine moale si pufoasa.

Nota mea pentru rețetă:
Crista
Cristina Sabau (Crista) 24 Oct 2010, 15:54

arata delicios .... si acum as manca o portie .... o sa incerc si reteta asta de pizzaaa , dar in tava normala .....

Nota mea pentru rețetă:
Lavi
Lavi 18 Oct 2010, 10:41

abia astept sa-mi vina tava ca sa incerc retetele de pizza si nu numai

arata demential!

Nota mea pentru rețetă:
Emma
Emma 18 Oct 2010, 10:24

Arata extraordinar! Nu am facut pizza de mult, asta chiar o incerc!

Nota mea pentru rețetă:
Arată toate comentariile