Nu am putut sa nu pun aceasta reteta acum, in sezonul perelor aromate si gustoase. Am luat reteta din Retetarul Tupperware dar puteti cu usurinta s-o adaptati si la o tava normala - puneti hartie de copt si cred ca se rezolva (nu am testat, va astept pe voi cu pareri si sugestii)
Tarta este f.aromata si gustoasa, sosul gratinat ii da o aroma foarte buna si il face mai fin, si nuca de cocos din aluat tot nu strica deloc :)
Deci recomand sa incercati neaparat - servita cu putina frisca este ceva deosebit de fin si gustos.
Tava se unge cu unt.
Perele le curatati, taiati felii si distribuiti uniform pe toata suprafata tavii.
Amestecati intr-un bol faina, zaharul pudra, praful de copt si nuca de cocos.
Adaugati la compozitia de mai sus, ouale, unul cate unul apoi laptele, omogenizati compozitia.
Apoi adaugati untul moale si cu telul sau mixerul omogenizati compozitia.
Turnati aluatul peste pere si dati la cuptor pentru 25 de minute, la temperatura de 180-200 grade.
In acest timp pregatiti sosul pentru gratinat - mixati bine 50ml de smantana+50ml zahar+1 ou. Eu le-am mixat cu Magic Mixer-ul, bineinteles ca puteti folosi mixerul clasic.
Peste 25 de min, scoateti tava usor din cuptor, impreuna cu gratarul pe care ati pus-o - si turnati sosul gratinat.
Mai lasati tava la cuptor 20-30 de min pana se rumeneste bine tarta.
Lasati sa se racesca bine, apoi o rasturnati pe un platou. Veti observa ca sosul gratinat turnat deasupra, a ajuns de fapt la pere si le-a cuprins foarte bine.
Tarta se serveste rece, ornata cu frisca sau presarata cu putina scortisoara sau zahar pudra.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.