Nu am putut să nu pun această rețetă acum, în sezonul perelor aromate și gustoase. Am luat rețeta din Rețetarul Tupperware dar puteți cu ușurință s-o adaptați și la o tavă normală - puneți hârtie de copt și cred că se rezolvă (nu am testat, vă aștept pe voi cu păreri și sugestii)
Tarta este foarte aromată și gustoasă, sosul gratinat îi dă o aromă foarte bună și îl face mai fin, și nuca de cocos din aluat nu strică deloc :)
Deci recomand să încercați neapărat - servită cu puțină frișcă este ceva deosebit de fin și gustos.
Tava se unge cu unt.
Perele le curățați, tăiați felii și distribuiți uniform pe toată suprafața tăvii.
Amestecați într-un bol făina, zahărul pudră, praful de copt și nuca de cocos.
Adăugați la compoziția de mai sus ouăle, unul câte unul, apoi laptele, omogenizați compoziția.
Apoi adăugați untul moale și cu telul sau mixerul omogenizați compoziția.
Turnați aluatul peste pere și dați la cuptor pentru 25 de minute, la temperatura de 180-200 grade.
În acest timp pregătiți sosul pentru gratinat - mixați bine 50 ml de smântână + 50 ml zahăr + 1 ou. Eu le-am mixat cu Magic Mixer-ul, bineînțeles că puteți folosi mixerul clasic.
Peste 25 de min, scoateți tava ușor din cuptor, împreună cu grătarul pe care ați pus-o - și turnați sosul gratinat.
Mai lăsați tava la cuptor 20-30 de min până se rumenește bine tarta.
Lăsați să se răcească bine, apoi o răsturnați pe un platou. Veți observa că sosul gratinat turnat deasupra, a ajuns de fapt la pere și le-a cuprins foarte bine.
Tarta se servește rece, ornată cu frișcă sau presărată cu puțină scorțișoară sau zahăr pudră.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.