Este una dintre multele variante de aluat pentru tarte. Această rețetă este destul de bună, pe viitor voi mai testa și alte combinații să vedem care este optimă.
Pregătiți ingredientele pentru rețetă.
Se freacă bine untul cu făina, se adaugă gălbenușul de ou, sarea. Apoi pentru a forma aluatul final, turnați puțin câte puțin apă, până aluatul este de consistență normală, să nu se lipească de mâini.
Nu este neapărat să folosiți toată apa.
Atenție! Aluatul din poză l-am făcut cu o cantitate dublă de ingrediente, pentru că forma de tarte este mai mare. În mod normal folosiți cantitatea de ingrediente din rețetă.
Forma pentru tarte se unge cu puțin ulei sau unt.
Din aluat se întinde o foaie de dimensiunea formei de tarte, se pune în tavă și se aranjează cu mâna, să se plieze bine pe margini.
Tava cu aluatul întins se poate pune la frigider pentru o jumătate de oră, eu de data aceasta nu am pus-o pentru că nu am avut timp. Nu am observat mari deosebiri.
Pentru ca aluatul de tartă să nu se strângă la copt și să nu se deformeze (aceasta este marea problemă a aluatului pentru tarte), pe aluatul întins se pune folie de aluminiu, așa cum vedeți în poză.
Se pune la cuptor pentru 20 min, înainte cu 5 min scoateți folia de aluminiu, să se coacă un pic mai bine și partea de sus a tartei.
Scoateți din cuptor, lăsați puțin să se răcească și îl puneți pe un platou pentru a lucra în continuare cu umplutura pentru tartă.
Spor la treabă!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.