Inca o reteta de negresa care i-a ajuns randul, am tot salivat la ea cand a aparut pe Blogul Nataliei - si zilele trecute avand o pofta de ceva ciocolatos am zis s-o fac. Procesul a fost foarte placut si rapid, chiar este una dintre cele mai simple prajituri facute vreodata. Rezultatul a fost foarte, foarte.... aroma puternica de ciocolata, moale, frageda si glazura ii da nota finala - nu te poti opri din mancat...
O mica observatie - voi da aici reteta preluata de la Natalia, pentru o tava de 25x35cm, la mine este tava mai mare(35x40) si am facut din 1.5 parti de ingrediente. Deci vedeti cum combinati ingredientele ca sa aveti inaltimea potrivita a prajiturii.
Se bate untul moale cu zaharul.
Apoi adaugati unul cate unul ouale, mixand bine dupa fiecare.
Urmeaza laptele si smantana dulce, mixati bine.
Faina se amesteca cu cacao si praful de copt.
Se incorporeaza in aluat si se mixeaza bine. Ar trebui sa fie un aluat mai gros, daca il luati cu lingura si turnati isi pastreaza forma putin.
Turnati aluatul in tava asternuta cu hartie de copt si puneti la cuptor, la temperatura medie - cam 40 -45 de min apoi o incercati cu scobitoarea. Daca mai trebuie o lasati la cuptor inca putin.
Cat se coace prajitura, pregatiti glazura pt ea. Intr-un castron puneti ciocolata, 20g de unt si 50ml de smantana lichida.
Amestecati usor pana se dizolva ciocolata si se amesteca toate ingredientele. Apoi stingeti focul si lasati sa se raceasca.
Cand este gata blatul de prajitura, il scoateti si lasati sa se racoreasca bine.
Dupa ce s-a racit turnati glazura si o intindeti uniform pe toata suprafata. Puneti la frigider sa se intareasca.
Prajitura se portioneaza(apropo se taie foarte bine) si se savureaza :)
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.