Negresă

Încă o rețetă de negresă care i-a ajuns rândul, am tot salivat la ea când a apărut pe Blogul Nataliei - și zilele trecute având o poftă de ceva ciocolatos am zis s-o fac. Procesul a fost foarte plăcut și rapid, chiar este una dintre cele mai simple prăjituri făcute vreodată. Rezultatul a fost foarte, foarte.... aroma puternică de ciocolată, moale, fragedă și glazura îi dă nota finală - nu te poți opri din mâncat...

O mică observație - voi da aici rețeta preluată de la Natalia, pentru o tavă de 25x35cm, la mine este tava mai mare (35x40) și am făcut din 1.5 părți de ingrediente. Deci vedeți cum combinați ingredientele ca să aveți înălțimea potrivită a prăjiturii.

Ingrediente
Unt
100 g
+ 20g pentru glazură
Zahăr
200 g
   
Ouă
2 buc
   
Cacao pudră
2 linguri
cu vârf
Făină albă calitate superioară
280 g
   
Smântână dulce 32% (Dorna/Milli)
250 ml
+ 50 ml pentru glazură
Lapte
250 ml
   
Praf de copt
1 buc
1 plic
Ciocolată neagră/amăruie
150 g
   
Pași de urmat
Pas 1

Se bate untul moale cu zahărul.

Negresă - Pas 1
Pas 2

Apoi adăugați unul câte unul ouăle, mixând bine după fiecare.

Negresă - Pas 2
Pas 3

Urmează laptele și smântâna dulce, mixați bine.

Negresă - Pas 3
Pas 4

Făina se amestecă cu cacao și praful de copt.

Negresă - Pas 4
Pas 5

Se încorporează în aluat și se mixează bine. Ar trebui să fie un aluat mai gros, dacă îl luați cu lingura și turnați își păstrează forma puțin.

Negresă - Pas 5
Pas 6

Turnați aluatul în tava așternută cu hârtie de copt și puneți la cuptor, la temperatură medie - cam 40 -45 de min apoi o încercați cu scobitoarea. Dacă mai trebuie o lăsați la cuptor încă puțin.

Negresă - Pas 6
Pas 7

Cât se coace prăjitura, pregătiți glazura pentru ea. Într-un castron puneți ciocolata, 20g de unt și 50ml de smântână lichidă.

Negresă - Pas 7
Pas 8

Amestecați ușor până se dizolvă ciocolata și se amestecă toate ingredientele. Apoi stingeți focul și lăsați să se răcească.

Negresă - Pas 8
Pas 9

Când este gata blatul de prăjitură, îl scoateți și lăsați să se răcorească bine.

Negresă - Pas 9
Pas 10

După ce s-a răcit turnați glazura și o întindeți uniform pe toată suprafața. Puneți la frigider să se întărească.

Negresă - Pas 10
Pas 11

Prăjitura se porționează (apropo se taie foarte bine) și se savurează :)

Poftă Bună!

Negresă - Pas 11

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (12-16 porții)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 20 min
Sursă: Blogul Nataliei