Rasolnik - supa de vita cu castraveti murati

Rasolnik-ul este o supa traditionala ruseasca, deosebit de gustoasa, chiar si acum cand o scriu pe site mi s-a facut pofta..... Foarte importanta in reteta este baza supei - adica sa fiarba bine carnea si oasele de vita/vitel, in plus se foloseste orez sau alac (acesta trebuie fiert sau separat sau impreuna cu carnea) si legumele, putine dar toate la locul lor. Si bineintele castravetii..... trebuie sa fie Castraveti murati, cei in otet nu merg.

Recomand s-o incercati neaparat, este o supa gospodareasca, satioasa, completa, densa.....uhh ce as manca o farfurie :)

Ingrediente
Carne de vita/manzat
1 kg
luati carne cu os - spata, cotlet - puteti folosi si vitel daca nu aveti timp s-o fierbeti pe cea de vita
Ceapa alba
3 buc
Cartofi
3 buc
Morcovi
2 buc
Orez
1 lingura
sau alac, dar fiert din timp
Rosii
1 buc
Castraveti murati
5 buc
Pasta de tomate
1 lingura
Frunza de dafin
2 buc
Patrunjel verde
1 buc
1 legatura
Sare
1 lingura
sarati dupa gust si preferinte
Pasi de urmat
Pas 1

Carnea se spala bine, se pune in cratita, se toarna apa cat s-o acopere bine si se pune la fiert.

Rasolnik - supa de vita cu castraveti murati - Pas 1
Pas 2

Cand incepe sa fiarba luati spuma, adaugati frunza de dafin, o ceapa taiata in sferturi si rosia taiata bucati mici. Cand fierbe uniform faceti focul mic si lasati sa fiarba incet cateva ore - depinde de ce fel de carne folositi. Cea de vita fierbe f.mult - 3-4 ore, manzatul - 2-3 ore, vitelul - 1-2 ore.

Rasolnik - supa de vita cu castraveti murati - Pas 2
Pas 3

Baza supei este gata atunci cand carnea este foarte moale si iese usor de pe os. Scoateti carnea din cratita si lasati sa se raocreasca putin.

Rasolnik - supa de vita cu castraveti murati - Pas 3
Pas 4

Cartofii se curata, se spala, se taie bucati medii si se adauga la supa.

Rasolnik - supa de vita cu castraveti murati - Pas 4
Pas 5

Dupa cartofi adaugati orezul, dati focul mai mare si cand incepe sa fiaba faceti focul mic si lasati 25-30 de min. In acest timp se prepara restul de ingrediente.

Rasolnik - supa de vita cu castraveti murati - Pas 5
Pas 6

Intr-o tigaie se caleste cu ulei o ceapa taiata marunt si morcovii taiati cubulete.

Rasolnik - supa de vita cu castraveti murati - Pas 6
Pas 7

Cand sunt usor rumene morcovul si ceapa adaugati pasta de rosii, amestecati, mai lasati 2 min si stingeti focul.

Rasolnik - supa de vita cu castraveti murati - Pas 7
Pas 8

Castravetii se taie cubulete mici.

Rasolnik - supa de vita cu castraveti murati - Pas 8
Pas 9

Carnea se scoate de pe os si se taie bucati medii.

Rasolnik - supa de vita cu castraveti murati - Pas 9
Pas 10

Dupa ce au fiert cartofii si orezul 25 de min, la supa se adauga carnea, castravetii si prajeala de morcov cu ceapa si pasta de rosii. Amestecati bine, dati focul mare sa fiarba bine, apoi la foc mic mai lasati sa fiarba 10 min toate impreuna.

Rasolnik - supa de vita cu castraveti murati - Pas 10
Pas 11

In acest timp tocati marunt verdeata si o ceapa alba.

Rasolnik - supa de vita cu castraveti murati - Pas 11
Pas 12

Le adaugati la supa, amestecati si stingeti focul, acoperiti oala cu capac si mai lasati sa se patrunda 15-20 de min.

Rasolnik - supa de vita cu castraveti murati - Pas 12
Pas 13

Supa se serveste optional cu smantana, si merge perfect cu niste ceapa cruda sau praz verde si putin piper negru presarat deasupra. Este supa preferata a familiei noastre in sezonul rece, chiar si fetitza mea care nu pune limba pe ciorba a mancat cu mare pofta vreo 5 linguri (bineinteles impreuna cu ciocolata:)

Pofta Buna!

Rasolnik - supa de vita cu castraveti murati - Pas 13

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 3 l (6-7 portii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 200 min