Tot planificam mai demult sa postez aceasta reteta de paine, foarte buna, rapida si simpla. Am facut pozele pe pasi la prezentarea Tupperware din luna septembrie, si am ramas impresionata de toate ustensilele - Bolul mixer (doar se agita ingredientele in el si pastreaza perfect temperatura, cand este gata aluatul sare capacul), tava de silicon bineinteles este fara comentarii - v-o recomand cu incredere. Painea s-a pregatit la inceputul prezentarii si in 1 h cu tot cu timpul de coacere a fost gata - a fost atat de buna, calda, pufoasa......
Si apropo, pentru cine este curios vreau sa va anunt ca in perioada 3-7 noiembrie, orele: 10 - 19 este un stand Tupperware la o expozitie amplasata intr-un cort vizavi de Piata 1 Mai, cu ofertele pentru sarbatori, reduceri si cadourile pentru recrutare.
Se dizolva drojdia in apa calduta.
Faina se aeriseste cu o spatula.
Apoi se adauga in faina sarea, zaharul si uleiul.
Si maiaua de drojdie.
Se pune bine capacul si cu miscari ferme se agita bolul pana se aude ca s-a format bila de aluat. Acesta este tot procesul de framantare....:)
Bolul se lasa pana sare capacul, nu am cronometrat dar a fost repede.
Se toarna aluatul, va ajutati cu o spatula, intr-o tava de silicon.
Se presara cu susan.
Aici aveti painea in tava rotunda si presarata cu mac.
Painea se pune la cuptor preincalzit la 230 grade - 20-30 de min pana se rumeneste bine.
Rasturnati painea pe un fund si acoperiti 15 min cu un prosop. Perfect ar fi sa o lasati sa se raceasca complet, dar daca nu aveti timp este foarte buna si asa.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.