Tot plănuiam mai demult să postez această rețetă de pâine, foarte bună, rapidă și simplă. Am făcut pozele pe pași la prezentarea Tupperware din luna septembrie și am rămas impresionată de toate ustensilele - Bolul mixer (doar se agită ingredientele în el și păstrează perfect temperatura, când este gata aluatul sare capacul), tava de silicon bineînțeles este fără comentarii - v-o recomand cu încredere. Pâinea s-a pregătit la începutul prezentării și în 1 h, cu tot cu timpul de coacere, a fost gata - a fost atât de bună, caldă, pufoasă......
Și apropo, pentru cine este curios, vreau să vă anunț că în perioada 3-7 noiembrie, orele: 10 - 19 este un stand Tupperware la o expoziție amplasată într-un cort vizavi de Piața 1 Mai, cu ofertele pentru sărbători, reduceri și cadourile pentru recrutare.
Se dizolvă drojdia în apa călduță.
Făina se aerisește cu o spatulă.
Apoi se adaugă în făină sarea, zahărul și uleiul.
Și maiaua de drojdie.
Se pune bine capacul și cu mișcări ferme se agită bolul până se aude că s-a format bila de aluat. Acesta este tot procesul de frământare....:)
Bolul se lasă până sare capacul, nu am cronometrat dar a fost repede.
Se toarnă aluatul, vă ajutați cu o spatulă, într-o tavă de silicon.
Se presară cu susan.
Aici aveți pâinea în tavă rotundă și presărată cu mac.
Pâinea se pune la cuptor preîncălzit la 230 grade - 20-30 de min până se rumenește bine.
Răsturnați pâinea pe un fund și acoperiți 15 min cu un prosop. Perfect ar fi să o lăsați să se răcească complet, dar dacă nu aveți timp, este foarte bună și așa.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.