Prajitura (Sarlota) de mere fara oua
O reteta foarte interesanta pe care am testat-o si toti cine au gustat mi-au zis ca este buna, iar dupa ce le-am spus ce ingrediente are, au replicat - " Pai atunci este f.buna!". A trebuit s-o refac, pentru ca la prima incercare am folosit un ulei cu miros specific si s-a simtit, va recomand sa folositi ulei f.rafinat sau un ulei fara miros.
Nu este prajitura super sofisticata cu nu stiu ce arome si creme, este pufoasa, usoara si f.simpla. Merge perfect la un ceai, pentru copii(mai ales pt cei care sunt alergici la oua), fetita mea a papat-o f.bine - un prim indicator ca este in regula. Si pana la urma ce coptura cu mere poate sa nu fie buna...
Si inca ceva... este prima coptura preparata in noua mea bucatarie si noul cuptor - am zis sa fac ceva f.repede si sa nu-mi fie mila de ingrediente daca cumva nu voi regla bine cuptorul - pana la urma a fost totul bine.
Deci va recomand s-o incercati neaparat.
Ingrediente
●
Faina alba calitate superioara
1 pahar
de 250ml
●
Bicarbonat de sodiu
1 lingurita
Data viitoare as incerca cu praf de copt, daca facei voi sa-mi spuneti cum este.
●
Ulei de floarea soarelui
0.5 pahare
ulei f. rafinat sau unul fara miros
●
Lapte batut/iaurt/chefir
1 pahar
de 250ml
●
Unt
1 lingurita
pentru uns tava - sau ungeti cu ulei si presarati pesmet/faina
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Ungeti tava cu unt/ulei si presarati putin pesmet sau faina.
Eu am folosit o tava de 28 cm diametru cu peretii detasabili. Daca folositi o tava mai mare sau mai mica, micsorati respectiv ingredientele.
Pas 2
Merele le spalati, curatati si taiati cubulete.
Pas 3
Amestecati ingredientele uscate - faina, grisul, zaharul si bicarbonatul de sodiu.
Pas 4
Apoi adaugati uleiul si amestecati bine cu o lingura.
Pas 5
Apoi urmeaza iaurtul, amestecati bine cu un tel sau lingura, sa nu fie cocoloase.
Pas 6
Aluatul astfel preparat se toarna peste mere si se intinde uniform pe toata suprafata.
Pas 7
Sarlota puteti s-o coaceti in 2 moduri:
1. 20 de min la temperatura de 220 grade - atunci se face mai maronie la culoare, dar este mai rapida.
2. 10 min la 220 grade apoi inca 20 de min la 180 grade - asa am facut eu, in acest caz este usor maronie deasupra si mai alba inauntru.
Pas 8
Dupa ce o scoateti din cuptor, o lasati sa se racoreasca bine.
Se serveste cu un pic de zahar pudra vanilat sau scortisoara.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(8-10 portii)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
20 min
Data publicarii:
Nota:
5 (9 voturi)