Pulpe crocante la cuptor

Cred ca senzatia de pofta de ceva, nu stii de ce anume, dar sigur nu ceva obisnuit - are fiecare gurmand periodic :) Saptamana trecuta m-am tot framantat ce sa gatesc in week-end si mi-a venit ideea trecand cu masina pe langa un KFC - vazusem la cineva periodic reteta de pulpe crocante la cuptor si am zis sa incerc acum. Bineinteles cum fara marele Google, am gasit ceva retete, variate, diverse,unele nu mi-au convenit la ingrediente, altele la faptul ca trebuie prajite in mult ulei.

Reteta de mai jos am preluat-o de la Laura Laurentiu, mi s-a parut cea mai simpla si cea mai apetisanta, plus ca se face la cuptor. Rezultatul a depasit orice asteptari, am zis "pa" la pulpele KFC, am gasit varianta alternativa perfecta foarte asemanatoare si relativ sanatoasa. Foarte aromate, suculente, crocante - abia asteptam masa de amiaza a 2-a zi sa le mancam din nou, si oricum mi s-a parut ca se terminasera f.repede (si asta din 2 kg de pulpe inferioare). Se pot prepara la fel si pulpe superioare si piept de pui.

Ingrediente
Pulpe de pui cu os
1 kg
Boia de ardei rosu dulce
1 lingura
Faina
3 linguri
Fulgi de cocos
2 linguri
Chips-uri de cartofi maruntiti
3 linguri
sau pesmet
Ceapa alba
1 buc
folositi doar jumatate din ea
Usturoi
2 buc
2 catei
Mustar
2 linguri
Ulei de masline
40 ml
sau orice alt ulei preferat
Sare
1 lingurita
Piper negru
0.25 lingurite
un varf de lingurita
Pasi de urmat
Pas 1

Pulpele de pui se spala si se curata bine. Le presarati cu sare si piper si le mai amestecati cu mainile sa se distribuie bine mirodeniile (puteti folosi si alte ierburi uscate preferate).

Pulpe crocante la cuptor - Pas 1
Pas 2

Mustarul se amesteca cu uleiul turnat incet si incorporat treptat.

Pulpe crocante la cuptor - Pas 2
Pas 3

La mustar adaugati usturoiul si ceapa pisate bine - le-am trecut pe ambele prin presa de usutroi - puteti folosit si un blender. Amestecati bine compozitia.

Pulpe crocante la cuptor - Pas 3
Pas 4

Intr-o farfurie se amesteca faina+boia+fulgii de cocos+chips-urile.

Pulpe crocante la cuptor - Pas 4
Pas 5

Se ung bine toate pulpele cu sosul de mustar.

Pulpe crocante la cuptor - Pas 5
Pas 6

Apoi le treceti pe toate prin amestecul uscat si le puneti pe o tava de cuptor, unsa cu putin ulei sau asternuta cu hartie de copt. Le dati la cuptor la 200-250 grade.

Pulpe crocante la cuptor - Pas 6
Pas 7

Intr-o jumatate de ora se vor rumeni bine pe partea de jos, scoateti tava din cuptor, le intoarceti pe partea cealalta si le puneti din nou la cuptor inca o jumatate de ora.

Pulpe crocante la cuptor - Pas 7
Pas 8

Se servesc calde cu un sos - eu am facut un sos de usturoi (iaurt+maioneza+usturoi+sare) - si o salata sau orice garnitura va place.

Pofta Buna!

Pulpe crocante la cuptor - Pas 8

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (10-15 ciocanele)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min