Ingrediente
●
Foi de viță de vie
30 buc
am luat din acele murate
●
Pastă de tomate
2 linguri
●
Orez
200 g
aici am folosit orez integral, puteți folosi orice orez vă place
●
Ciuperci albe proaspete
500 g
puteți folosi și ciuperci la borcan
●
Ulei de floarea-soarelui
100 ml
●
Piper negru
0.25 lingurite
1 vârf de linguriță
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Morcovii se curăță, se spală și se dau prin răzătoare. Îi puneți la călit într-o tigaie cu puțin ulei.
Pas 2
La morcovi adăugați ceapa tăiată mărunt, amestecați bine și lăsați pe foc până se înmoaie puțin compoziția.
Pas 3
Ciupercile le spălați și tăiați mărunt, le adăugați la morcovii și ceapa. Amestecați totul și lăsați să se mai călească puțin împreună.
Pas 4
După ce s-au călit și înmuiat bine legumele adăugați 2 linguri de pastă de roșii, amestecați, mai lăsați 2 min și stingeți focul.
Pas 5
Măsurați 200g de orez(dacă vă place cu mai mult sau mai puțin orez, variați cantitatea după preferințe). Adăugați orezul la compoziția de legume, potriviți de sare și piper și amestecați totul.
Aici am adăugat orez integral pentru a face sarmalele mai dietetice și sănătoase.
Pas 6
Frunzele de vie le spălați.
Pas 7
Și acum modalitatea de asamblare promisă.
Puneți o frunză pe masă, în mijlocul ei puneți 1 lingură de umplutură.
Pas 8
Puneți una din marginile laterale ale frunzei peste umplutură.
Pas 10
Marginea care era liberă și s-a rulat așa, o împingeți cu degetul înăuntrul sarmalei. Și avem o sarma dreaptă și frumoasă.
Pas 11
În așa fel faceți toate sarmalele, le aranjați într-o oală, turnați bulionul de roșii, apă cât să le acopere și puneți frunzele de dafin. Le puneți pe foc și când încep să fiarbă faceți focul mic și lăsați 1 oră. După o oră faceți focul și mai mic, să fie abia, abia și le mai lăsați o oră să se coacă.
Pas 12
Le serviți cu sosul care vă place, neapărat calde.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(6-7 porții)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării:
Notă:
5 (6 voturi)