Sarmale cu ciuperci în frunză de vie

Încă o rețetă pentru cei ce țin postul, de fapt nu numai - rețeta este una f.bună și într-un regim vegetarian sau de slăbire. Sarmalele au fost f.bune, le-am combinat cu o maioneză de post din soia.

Văzusem pe un site modul acesta de asamblare a sarmalelor și am zis să vi-l arăt, îmi place că sarmalele sunt uniforme și drepte.

Ingrediente
Foi de viță de vie
30 buc
am luat din acele murate
Morcovi
3 buc
   
Ceapă albă
3 buc
   
Pastă de tomate
2 linguri
   
Bulion de roșii
100 ml
   
Orez
200 g
aici am folosit orez integral, puteți folosi orice orez vă place
Frunză de dafin
2 buc
   
Ciuperci albe proaspete
500 g
puteți folosi și ciuperci la borcan
Ulei de floarea-soarelui
100 ml
   
Sare
1 lingura
   
Piper negru
0.25 lingurite
1 vârf de linguriță
Pași de urmat
Pas 1

Morcovii se curăță, se spală și se dau prin răzătoare. Îi puneți la călit într-o tigaie cu puțin ulei.

Sarmale cu ciuperci în frunză de vie - Pas 1
Pas 2

La morcovi adăugați ceapa tăiată mărunt, amestecați bine și lăsați pe foc până se înmoaie puțin compoziția.

Sarmale cu ciuperci în frunză de vie - Pas 2
Pas 3

Ciupercile le spălați și tăiați mărunt, le adăugați la morcovii și ceapa. Amestecați totul și lăsați să se mai călească puțin împreună.

Sarmale cu ciuperci în frunză de vie - Pas 3
Pas 4

După ce s-au călit și înmuiat bine legumele adăugați 2 linguri de pastă de roșii, amestecați, mai lăsați 2 min și stingeți focul.

Sarmale cu ciuperci în frunză de vie - Pas 4
Pas 5

Măsurați 200g de orez(dacă vă place cu mai mult sau mai puțin orez, variați cantitatea după preferințe). Adăugați orezul la compoziția de legume, potriviți de sare și piper și amestecați totul.

Aici am adăugat orez integral pentru a face sarmalele mai dietetice și sănătoase.

Sarmale cu ciuperci în frunză de vie - Pas 5
Pas 6

Frunzele de vie le spălați.

Sarmale cu ciuperci în frunză de vie - Pas 6
Pas 7

Și acum modalitatea de asamblare promisă.

Puneți o frunză pe masă, în mijlocul ei puneți 1 lingură de umplutură.

Sarmale cu ciuperci în frunză de vie - Pas 7
Pas 8

Puneți una din marginile laterale ale frunzei peste umplutură.

Sarmale cu ciuperci în frunză de vie - Pas 8
Pas 9

Rulați frunza strâns.

Sarmale cu ciuperci în frunză de vie - Pas 9
Pas 10

Marginea care era liberă și s-a rulat așa, o împingeți cu degetul înăuntrul sarmalei. Și avem o sarma dreaptă și frumoasă.

Sarmale cu ciuperci în frunză de vie - Pas 10
Pas 11

În așa fel faceți toate sarmalele, le aranjați într-o oală, turnați bulionul de roșii, apă cât să le acopere și puneți frunzele de dafin. Le puneți pe foc și când încep să fiarbă faceți focul mic și lăsați 1 oră. După o oră faceți focul și mai mic, să fie abia, abia și le mai lăsați o oră să se coacă.

Sarmale cu ciuperci în frunză de vie - Pas 11
Pas 12

Le serviți cu sosul care vă place, neapărat calde.

Poftă Bună!

Sarmale cu ciuperci în frunză de vie - Pas 12

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (6-7 porții)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 60 min