Încă o rețetă pentru cei ce țin postul, de fapt nu numai - rețeta este una f.bună și într-un regim vegetarian sau de slăbire. Sarmalele au fost f.bune, le-am combinat cu o maioneză de post din soia.
Văzusem pe un site modul acesta de asamblare a sarmalelor și am zis să vi-l arăt, îmi place că sarmalele sunt uniforme și drepte.
Morcovii se curăță, se spală și se dau prin răzătoare. Îi puneți la călit într-o tigaie cu puțin ulei.
La morcovi adăugați ceapa tăiată mărunt, amestecați bine și lăsați pe foc până se înmoaie puțin compoziția.
Ciupercile le spălați și tăiați mărunt, le adăugați la morcovii și ceapa. Amestecați totul și lăsați să se mai călească puțin împreună.
După ce s-au călit și înmuiat bine legumele adăugați 2 linguri de pastă de roșii, amestecați, mai lăsați 2 min și stingeți focul.
Măsurați 200g de orez(dacă vă place cu mai mult sau mai puțin orez, variați cantitatea după preferințe). Adăugați orezul la compoziția de legume, potriviți de sare și piper și amestecați totul.
Aici am adăugat orez integral pentru a face sarmalele mai dietetice și sănătoase.
Frunzele de vie le spălați.
Și acum modalitatea de asamblare promisă.
Puneți o frunză pe masă, în mijlocul ei puneți 1 lingură de umplutură.
Puneți una din marginile laterale ale frunzei peste umplutură.
Rulați frunza strâns.
Marginea care era liberă și s-a rulat așa, o împingeți cu degetul înăuntrul sarmalei. Și avem o sarma dreaptă și frumoasă.
În așa fel faceți toate sarmalele, le aranjați într-o oală, turnați bulionul de roșii, apă cât să le acopere și puneți frunzele de dafin. Le puneți pe foc și când încep să fiarbă faceți focul mic și lăsați 1 oră. După o oră faceți focul și mai mic, să fie abia, abia și le mai lăsați o oră să se coacă.
Le serviți cu sosul care vă place, neapărat calde.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.