Sarmale cu ciuperci in frunza de vie

Inca o reteta pentru cei ce tin postul, de fapt nu numai - reteta este una f.buna si intr-un regim vegetarian sau de slabire. Sarmalele au fost f.bune, le-am combinat cu o maioneza de post din soia.

Vazusem pe un site modul acesta de asamblare a sarmalelor si am zis sa vi-l arat, imi place ca sarmalele sunt uniforme si drepte.

Ingrediente
Foi de vita de vie
30 buc
am luat din acele murate
Morcovi
3 buc
Ceapa alba
3 buc
Pasta de tomate
2 linguri
Bulion de rosii
100 ml
Orez
200 g
aici am folosit orez integral, puteti folosi orice orez va place
Frunza de dafin
2 buc
Ciuperci albe proaspete
500 g
puteti folosi si ciuperci la borcan
Ulei de floarea soarelui
100 ml
Sare
1 lingura
Piper negru
0.25 lingurite
1 varf de lingurita
Pasi de urmat
Pas 1

Morcovii se curata, se spala si se dau prin razatoare. Le puneti la calit intr-o tigaie cu putin ulei.

Sarmale cu ciuperci in frunza de vie - Pas 1
Pas 2

La morcovi adaugati ceapa taiata marunt, amestecati bine si lasati pe foc pana se inmoaie putin compozitia.

Sarmale cu ciuperci in frunza de vie - Pas 2
Pas 3

Ciupercile le spalati si taiati marunt, le adaugati la morcovii si ceapa. Amestecati totul si lasati sa se mai caleasca putin impreuna.

Sarmale cu ciuperci in frunza de vie - Pas 3
Pas 4

Dupa ce s-au calit si inmuiat bine legumele adaugati 2 linguri de pasta de rosii, amestecati,mai lasati 2 min si stingeti focuil.

Sarmale cu ciuperci in frunza de vie - Pas 4
Pas 5

Masurati 200g de orez(daca va place cu mai mult sau mai putin orez, variati cantitatea dupa preferinte). Adaugati orezul la compozitia de legume, potriviti de sare si piper si amestecati totul.

Aici am adaugat orez integral pentru a face sarmalele mai dietetice si sanatoase.

Sarmale cu ciuperci in frunza de vie - Pas 5
Pas 6

Frunzele de vie le spalati.

Sarmale cu ciuperci in frunza de vie - Pas 6
Pas 7

Si acum modalitatea de asamblare promisa.

Puneti o frunza pe masa, in mijlocul ei puneti 1 lingura de umplutura.

Sarmale cu ciuperci in frunza de vie - Pas 7
Pas 8

Puneti una din marginile laterale a  frunzei peste umplutura.

Sarmale cu ciuperci in frunza de vie - Pas 8
Pas 9

Rulati frunza strans.

Sarmale cu ciuperci in frunza de vie - Pas 9
Pas 10

Marginea care era libera si s-a rulat asa, o impingeti cu degetul inauntrul sarmalei. Si avem o sarma dreapta si frumoasa.

Sarmale cu ciuperci in frunza de vie - Pas 10
Pas 11

In asa fel faceti toate sarmalele, le aranjati intr-o oala, turnati bulionul de rosii, apa cat sa le acopere si puneti frunzele de dafin. Le puneti pe foc si cand incep sa fiarba faceti focul mic si lasati 1 ora. Dupa o ora faceti focul si mai mic, sa fie abia, abia si le mai lasati o ora sa se coaca.

Sarmale cu ciuperci in frunza de vie - Pas 11
Pas 12

Le serviti cu sosul care va place, neaparat calde.

Pofta Buna!

Sarmale cu ciuperci in frunza de vie - Pas 12

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (6-7 portii)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min