Inca o reteta pentru cei ce tin postul, de fapt nu numai - reteta este una f.buna si intr-un regim vegetarian sau de slabire. Sarmalele au fost f.bune, le-am combinat cu o maioneza de post din soia.
Vazusem pe un site modul acesta de asamblare a sarmalelor si am zis sa vi-l arat, imi place ca sarmalele sunt uniforme si drepte.
Morcovii se curata, se spala si se dau prin razatoare. Le puneti la calit intr-o tigaie cu putin ulei.
La morcovi adaugati ceapa taiata marunt, amestecati bine si lasati pe foc pana se inmoaie putin compozitia.
Ciupercile le spalati si taiati marunt, le adaugati la morcovii si ceapa. Amestecati totul si lasati sa se mai caleasca putin impreuna.
Dupa ce s-au calit si inmuiat bine legumele adaugati 2 linguri de pasta de rosii, amestecati,mai lasati 2 min si stingeti focuil.
Masurati 200g de orez(daca va place cu mai mult sau mai putin orez, variati cantitatea dupa preferinte). Adaugati orezul la compozitia de legume, potriviti de sare si piper si amestecati totul.
Aici am adaugat orez integral pentru a face sarmalele mai dietetice si sanatoase.
Frunzele de vie le spalati.
Si acum modalitatea de asamblare promisa.
Puneti o frunza pe masa, in mijlocul ei puneti 1 lingura de umplutura.
Puneti una din marginile laterale a frunzei peste umplutura.
Rulati frunza strans.
Marginea care era libera si s-a rulat asa, o impingeti cu degetul inauntrul sarmalei. Si avem o sarma dreapta si frumoasa.
In asa fel faceti toate sarmalele, le aranjati intr-o oala, turnati bulionul de rosii, apa cat sa le acopere si puneti frunzele de dafin. Le puneti pe foc si cand incep sa fiarba faceti focul mic si lasati 1 ora. Dupa o ora faceti focul si mai mic, sa fie abia, abia si le mai lasati o ora sa se coaca.
Le serviti cu sosul care va place, neaparat calde.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.