Mai dau azi si reteta de orez gatit in vase Tupperware si vom trece maine la alte mancaruri pe care vi le-am pregatit de saptamana trecuta.
Recunosc, nu prea imi place sa fierb orez - pt ca sa-l faci f.bine, sa nu fie cleios, rasfiert trebuie sa fii foarte atent si sa stii toate regulile de fierbere a orezului, desi pare simplu - sunt multe detalii de respectat. Dupa ce am vazut acest vas de gatit orez la micrunde, am zis ca va fi printre primele ustensile in bucatarie pe care le voi lua de la Tupperware. In 20 de minute, fara nici o murdareala, totul simplu si repede am avut un orez foarte bun, pufos si gatit exact cum trebuie.
Acesta este vasul cel destept pt gatit orez, este ca un castronel cu 2 capace.
Orezul se spala daca este cazul - se pune in vasul de fiert orez (oreziera).
Se adauga apa (nu mai mult de gradatia maxima indicata pe vas).
Se inchide bine vasul cu capacul galben.
Apoi cu capacul albastru.
Se pune la micorunde la 800W pt 18-20 de min in functie de tipul orezului.
Dupa ce se scoate din micorunde il mai lasati inca 5 min doar cu capacul albastru, cel galben il scoateti.
Dupa acest timp aveti un orez perfect pt orice mancare si garnitura.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.