Aceasta negresa de post este neasteptat de buna, ciocolatoasa, un pic umeda, destul de consistenta de la gem si fructe uscate, nucile ii dau nota finala satioasa si crocanta. Dupa toate astea, servind din prajitura, ma tot gandeam - oare de ce se inventeaza atatea retete de chec-uri si prajituri, daca din doar atatea ingrediente simple iese asa o buntatate de desert?
Si bineinteles a trecut testul cu brio la cel mai sofisticat degustator de dulciuri din casa, nu s-a dezlipit pitica mea de farfuria cu negresa de post pana nu a mancat vreo 3 felii ca cea din poza. Imi tot crestea inima cand ma gandeam ce bine ca am completat-o cu nuci, caise uscate si prune, cat mai multe vitamine in acest sezon rece.
Amestecati apa, zaharul si uleiul.
Faina se amesteca cu praful de copt si cacao si se adauga la amestecul de mai sus.
Amestecati bine cu un tel sau mixer sa nu fie cocoloase, apoi adaugati gemul si mai amestecati o data.
Observati aici textura aluatului, acesta trebuie sa fie ceva mai lichid, dar totusi dens, ca un iaurt. Poate sa fie mai lichid daca gradul de absorbtie al fainii dvs este diferit de ce am folosit eu, in acest caz mai adaugati 40-50g de faina, sa va asigurati ca va fi negresa asa cum trebuie.
Urmeaza nucile pisate si fructele uscate taiate bucati mai mici, dupa preferinta. Eu am pus caise si prune uscate.
Amesetcati bine toata compozitia.
Turnati aluatul intr-o tava de cuptor adanca asternuta cu hartie de copt - eu am folosit o tava rotunda de 28 cm diametru.
Daca vreti cantitate mai mare de prajitura dublati cantitatea de ingrediente.
Puneti tava la cuptor pt 35-40 de min la o temperatura medie, eu am pus 200 de grade. Probati cu o scobitoare inainte s-o scoateti.
Dupa ce s-a copt o lasati sa se raceasca complet apoi o taiati.
Se poate servi cu zahar pudra deasupra, scortisoara, nuca de cocos sau ciocolata de post topita.
Cea mai buna varianta dupa noi, a fost asa simpla fara nimic, dar na... trebuie sa o facem si putin frumoasa :)
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.