Unul din cele mai delicioase deserturi, usor, moale, aromat - acum si mai repede de preparat....... Reteta este f.simpla, chiar dupa ce l-am pus la frigider ma gandeam ca este solutia ideala pt gospodinele grabite si care nu vor sa se complice cu deserturi sofisticate. Eu l-am facut intr-o ora dimineata, pana dupa amiaza l-am lasat la frigider si seara am dat lovitura :)
Pe viitor doar cred ca voi dubla cantitatea de crema, ca sa-l fac mai inalt (sa fie mai aratos desi este oke si asa) sau sa folosesc o tava cu diametru mai mic (a mea are 28 cm)
Biscuitii se maruntesc bine sau cu un blender sau prin masina de tocat.
Untul se topeste (eu il pun 1 min la microunde).
Aduagati untul la bicuiti si amestecati bine cu mainile sau o lingura, sa fie o compozitie mai groasa si lipicioasa putin.
Asterneti cu folie alimentara o tava cu borduri inalte care se scot (daca va descurcati sa scoateti prajitura si fara bordurile care se scot atunci folositi o tava rotunda simpla), puneti folie si pe borduri.
Puneti compozitia de mai sus in tava si o presati sa vina uniform pe toata suprafata tavii.
Gelatina se pune in 100ml de apa, apoi se incalzeste bine pana se dizolva complet in apa - aveti grija sa nu fiarba, isi va pierde calitatile de gelifiere.
Smantana dulce se mixeaza bine cu zahar - la mine nu s-a intarit si am lasat-o asa. Bineinteles perfect ar fi sa va iasa o frisca mai tare, dar oricum nu va faceti griji, gelatina le prinde bine.
Apoi adaugati branza mascarpone si amestecati bine cu telul sa nu fie cocoloase.
Apoi adaugati gelatina dizolvata in apa si iarasi amestecati bine cu telul.
Turnati amestecul in tava tapetata cu biscuiti, nivelati si puneti la frigider pana se intareste bine crema.
Cam in 2 ore se intareste daca nu aveti probleme cu gelatina sau frigiderul.
Cand este gata, o scoateti din tava, ornati cum va place si o serviti cu mare placere :)
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.