Cheescake fara foc

Unul din cele mai delicioase deserturi, usor, moale, aromat - acum si mai repede de preparat....... Reteta este f.simpla, chiar dupa ce l-am pus la frigider ma gandeam ca este solutia ideala pt gospodinele grabite si care nu vor sa se complice cu deserturi sofisticate. Eu l-am facut intr-o ora dimineata, pana dupa amiaza l-am lasat la frigider si seara am dat lovitura :)

Pe viitor doar cred ca voi dubla cantitatea de crema, ca sa-l fac mai inalt (sa fie mai aratos desi este oke si asa) sau sa folosesc o tava cu diametru mai mic (a mea are 28 cm)

Ingrediente
Unt
150 g
Biscuiti faramaciosi
300 g
eu am luat biscuiti de ciocolata, de la BelVita
Crema de branza mascarpone
500 g
sau o branza simpla de vaci, dar cremoasa, moale
Smantana dulce 32%(dorna/milli)
200 ml
Zahar
150 g
Gelatina
20 g
Pasi de urmat
Pas 1

Biscuitii se maruntesc bine sau cu un blender sau prin masina de tocat.

Cheescake fara foc - Pas 1
Pas 2

Untul se topeste (eu il pun 1 min la microunde).

Cheescake fara foc - Pas 2
Pas 3

Aduagati untul la bicuiti si amestecati bine cu mainile sau o lingura, sa fie o compozitie mai groasa si lipicioasa putin.

Cheescake fara foc - Pas 3
Pas 4

Asterneti cu folie alimentara o tava cu borduri inalte care se scot (daca va descurcati sa scoateti prajitura si fara bordurile care se scot atunci folositi o tava rotunda simpla), puneti folie si pe borduri.

Puneti compozitia de mai sus in tava si o presati sa vina uniform pe toata suprafata tavii.

Cheescake fara foc - Pas 4
Pas 5

Gelatina se pune in 100ml de apa, apoi se incalzeste bine pana se dizolva complet in apa - aveti grija sa nu fiarba, isi va pierde calitatile de gelifiere.

Cheescake fara foc - Pas 5
Pas 6

Smantana dulce se mixeaza bine cu zahar - la mine nu s-a intarit si am lasat-o asa. Bineinteles perfect ar fi sa va iasa o frisca mai tare, dar oricum nu va faceti griji, gelatina le prinde bine.

Apoi adaugati branza mascarpone si amestecati bine cu telul sa nu fie cocoloase.

Cheescake fara foc - Pas 6
Pas 7

Apoi adaugati gelatina dizolvata in apa si iarasi amestecati bine cu telul.

Cheescake fara foc - Pas 7
Pas 8

Turnati amestecul in tava tapetata cu biscuiti, nivelati  si puneti la frigider pana se intareste bine crema.

Cam in 2 ore se intareste daca nu aveti probleme cu gelatina sau frigiderul.

Cheescake fara foc - Pas 8
Pas 9

Cand este gata, o scoateti din tava, ornati cum va place si o serviti cu mare placere :)

Pofta Buna!

Cheescake fara foc - Pas 9

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (10 portii)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Sursa: say7.info