Cheesecake fără foc

Unul din cele mai delicioase deserturi, ușor, moale, aromat - acum și mai repede de preparat....... Rețeta este f.simplă, chiar după ce l-am pus la frigider mă gândeam că este soluția ideală pentru gospodinele grăbite și care nu vor să se complice cu deserturi sofisticate. Eu l-am făcut într-o oră dimineața, până după amiaza l-am lăsat la frigider și seara am dat lovitura :)

Pe viitor doar cred că voi dubla cantitatea de cremă, ca să-l fac mai înalt (să fie mai arătos deși este ok și așa) sau să folosesc o tavă cu diametru mai mic (a mea are 28 cm)

Ingrediente
Unt
150 g
   
Biscuiți fărâmicioși
300 g
eu am luat biscuiți de ciocolată, de la BelVita
Cremă de brânză mascarpone
500 g
sau o brânză simplă de vaci, dar cremoasă, moale
Smântână dulce 32% (Dorna/Milli)
200 ml
   
Zahăr
150 g
   
Gelatină
20 g
   
Pași de urmat
Pas 1

Biscuiții se mărunțesc bine sau cu un blender sau prin mașina de tocat.

Cheesecake fără foc - Pas 1
Pas 2

Untul se topește (eu îl pun 1 min la microunde).

Cheesecake fără foc - Pas 2
Pas 3

Adăugați untul la biscuiți și amestecați bine cu mâinile sau o lingură, să fie o compoziție mai groasă și lipicioasă puțin.

Cheesecake fără foc - Pas 3
Pas 4

Așterneți cu folie alimentară o tavă cu borduri înalte care se scot (dacă vă descurcați să scoateți prăjitura și fără bordurile care se scot atunci folosiți o tavă rotundă simplă), puneți folie și pe borduri.

Puneți compoziția de mai sus în tavă și o presați să vină uniform pe toată suprafața tăvii.

Cheesecake fără foc - Pas 4
Pas 5

Gelatina se pune în 100ml de apă, apoi se încălzește bine până se dizolvă complet în apă - aveți grijă să nu fiarbă, își va pierde calitățile de gelifiere.

Cheesecake fără foc - Pas 5
Pas 6

Smântâna dulce se mixează bine cu zahăr - la mine nu s-a întărit și am lăsat-o așa. Bineînțeles perfect ar fi să vă iasă o frișcă mai tare, dar oricum nu vă faceți griji, gelatina le prinde bine.

Apoi adăugați brânza mascarpone și amestecați bine cu telul să nu fie cocoloașe.

Cheesecake fără foc - Pas 6
Pas 7

Apoi adăugați gelatina dizolvată în apă și iarăși amestecați bine cu telul.

Cheesecake fără foc - Pas 7
Pas 8

Turnați amestecul în tava tapetată cu biscuiți, nivelați și puneți la frigider până se întărește bine crema.

Cam în 2 ore se întărește dacă nu aveți probleme cu gelatina sau frigiderul.

Cheesecake fără foc - Pas 8
Pas 9

Când este gata, o scoateți din tavă, ornați cum vă place și o serviți cu mare plăcere :)

Poftă Bună!

Cheesecake fără foc - Pas 9

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (10 porții)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min
Sursă: say7.info