Fursecuri "Trufe"

Cine facuse comanda de fursecuri delicioase de Craciun?

Atentie la aceste trufe, delicioase, aromate, adevarate bombe de ciocolata - in plus un aspect foarte estetic si potrivit pentru masa festiva. Se prepara simplu si repede, vi le recomand cu incredere.

Multumiri multe Nataliei pentru inca o reteta deosebita.

Ingrediente
Ciocolata neagra/amaruie
200 g
Unt
90 g
Zahar
100 g
Oua
2 buc
Faina alba calitate superioara
200 g
Cacao pudra
25 g
Praf de copt
0.5 lingurite
Sare
0.25 lingurite
un varf de lingurita
Zahar pudra
1 pahar
Esenta de vanilie
1 buc
1 fiola
Pasi de urmat
Pas 1

Ciocolata se rupe bucatele, se pune intr-un vas termorezistent si se topeste impreuna cu untul. Amestecati bine pana se uniformizeaza compozitia si luati de pe foc.

Fursecuri "Trufe" - Pas 1
Pas 2

Apoi se adauga zaharul si se amesteca pana acesta se topeste complet.

Fursecuri "Trufe" - Pas 2
Pas 3

Apoi adaugati ouale unul cate unul, mixati bine cu telul sau mixerul dupa fiecare. Adaugati si esenta de vanilie acum.

Fursecuri "Trufe" - Pas 3
Pas 4

Amestecati ingredientele uscate - faina, sarea, praful de copt si cacao.

Fursecuri "Trufe" - Pas 4
Pas 5

Amestecati compozitia de ciocolata cu cea de ingrediente uscate.

Fursecuri "Trufe" - Pas 5
Pas 6

Va iesi un aluat moale si placut. Il acoperiti cu o folie si il puneti la frigider pentru minim 2 ore.

Dupa 2 ore observati ca acesta se intareste f.bine, acum este perfect pentru a forma trufele.

Fursecuri "Trufe" - Pas 6
Pas 7

Rupeti cate o bucata mica de aluat, formati bilute si le treceti prin zaharul pudra.

Atentie trebuie sa fie f.f.bine pudrate, cu un strat f.gros de zahar - dupa ce se coc acesta mai intra in aluat si trufele ies nu prea albe.

Fursecuri "Trufe" - Pas 7
Pas 8

Le puneti pe parcurs ce le terminati pe o tava asternuta cu hartie de copt.

Observati ca sunt pudrate foarte intens.

Fursecuri "Trufe" - Pas 8
Pas 9

Le coaceti 15 min la foc moderat, de 160 grade. Observati ca la coacere vor crapa putin.

Daca faceti in 2 ture trufele, pastrati la frigider aluatul.

Fursecuri "Trufe" - Pas 9
Pas 10

Le lasati sa se raceasca complet apoi savurati.

Se pastreaza intr-un vas acoperit cu capac.

Pofat Buna!

Fursecuri "Trufe" - Pas 10

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 40 buc (depinde cat de mari le faceti)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 130 min