Fursecuri cu crema de curmale

Cele mai bune fursecuri gustate vreodata - asta a fost verdictul dupa prima gustare. Si credeti-ma ca am vazut ceva fursecuri, cel putin la noi acasa de sarbatori se faceau cam 5-6 tipuri, asta-i traditia in zona.

Acestea le-am vazut la Natalia, mi s-au parut interesante, mai ales partea cu umplutura si am zis sa incerc. Ei, m-au cucerit din prima, sunt extraordinar de bune, fine, aromate, moi... etc.

Un pic am lucrat la aspectul exterior, pt ca asa simple pudrate nu sunt foarte aratoase - dar dupa experientele de acasa cu fursecuri imediat au aparut idei, aici am pus doar poza cu ele simple (sa vedeti sectiunea apetisanta), daca le pudrati foarte putin cu cacao pudra (vedeti in poza jos) vor fi si mai frumoase.

Ingrediente
Curmale uscate fara samburi
200 g
Stafide
100 g
Nuci
50 g
Coaja de portocala rasa
2 linguri
sau coaja de portocala din aceea la plic
Faina alba calitate superioara
280 g
Zahar pudra
60 g
Unt
110 g
Ulei fara miros
2 linguri
Lapte de vaca
60 ml
Praf de copt
0.5 lingurite
Pasi de urmat
Pas 1

Stafidele se pun la inmuiat in apa clocotita pentru jumatate de ora.

Fursecuri cu crema de curmale - Pas 1
Pas 2

In acest timp cantariti nucile, curmalele si la ele adaugati coaja de portocala la plic sau rasa.

Fursecuri cu crema de curmale - Pas 2
Pas 3

Apoi dati prin masina de tocat sau blender toate ingredientele pana devin o pasta uniforma. Aceasta va fi umplutura.

Fursecuri cu crema de curmale - Pas 3
Pas 4

Acum se prepara aluatul, totul este f.simplu - se masoara toate ingredientele, se adauga intr-un bol mare de aluat si se framanta.

Fursecuri cu crema de curmale - Pas 4
Pas 5

Va iesi un aluat foarte placut, moale si nelipicios.

Fursecuri cu crema de curmale - Pas 5
Pas 6

Intindeti cu mainile aluatul intr-o rulada si o taiati in bucati cam de 1 cm grosime - vor iesi cam 20-25 de bucatele. Acestea le faceti in functie de cat de mari doriti sa fie fursecurile.

Fursecuri cu crema de curmale - Pas 6
Pas 7

Fiecare bucatica o turtiti putin cu mainile si  puneti in mijlocul ei umplutura de curmale.

Fursecuri cu crema de curmale - Pas 7
Pas 8

O inchideti, asa ca sa formati o bila cu umplutura inchisa in mijloc.

Fursecuri cu crema de curmale - Pas 8
Pas 9

O turtiti putin si acum partea cu infrumusetarea -  cu o furculita o zgaraiati deasupra si o dati prin zahar tos.

Fursecuri cu crema de curmale - Pas 9
Pas 10

Observati ca fursecurile ies uniforme, si parca un pic glazurate de la zaharul tos.

 

Fursecuri cu crema de curmale - Pas 10
Pas 11

Le dati la cuptor, la temperatura medie pana se rumenesc usor.

Apoi le lasati sa se racoreasca bine.

Fursecuri cu crema de curmale - Pas 11
Pas 12

Si aici pudrate cu putina cacao - foarte putin, doar pt decor.

Fursecuri cu crema de curmale - Pas 12
Pas 13

Si aici poza cu sectiunea, am ales-o anume pe aceasta sa vedeti cat de apetisante sunt in interior.

Pofta Buna!

Fursecuri cu crema de curmale - Pas 13

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 30 buc (depinde cat de mari le faceti)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min