Fursecuri cu cremă de curmale

Cele mai bune fursecuri gustate vreodată - asta a fost verdictul după prima gustare. Și credeți-mă că am văzut ceva fursecuri, cel puțin la noi acasă de sărbători se făceau cam 5-6 tipuri, asta-i tradiția în zonă.

Acestea le-am văzut la Natalia, mi s-au părut interesante, mai ales partea cu umplutura și am zis să încerc. Ei, m-au cucerit din prima, sunt extraordinar de bune, fine, aromate, moi... etc.

Un pic am lucrat la aspectul exterior, pentru că așa simple pudrate nu sunt foarte arătoase - dar după experiențele de acasă cu fursecuri imediat au apărut idei, aici am pus doar poza cu ele simple (să vedeți secțiunea apetisantă), dacă le pudrați foarte puțin cu cacao pudră (vedeți în poza jos) vor fi și mai frumoase.

Ingrediente
Curmale uscate fără sâmburi
200 g
   
Stafide
100 g
   
Nuci
50 g
   
Coajă de portocală rasă
2 linguri
sau coajă de portocală din aceea la plic
Făină albă calitate superioară
280 g
   
Zahăr pudră
60 g
   
Unt
110 g
   
Ulei fără miros
2 linguri
   
Lapte de vacă
60 ml
   
Praf de copt
0.5 lingurite
   
Pași de urmat
Pas 1

Stafidele se pun la înmuiat în apă clocotită pentru jumătate de oră.

Fursecuri cu cremă de curmale - Pas 1
Pas 2

În acest timp cântăriți nucile, curmalele și la ele adăugați coaja de portocală la plic sau rasă.

Fursecuri cu cremă de curmale - Pas 2
Pas 3

Apoi dați prin mașina de tocat sau blender toate ingredientele până devin o pastă uniformă. Aceasta va fi umplutura.

Fursecuri cu cremă de curmale - Pas 3
Pas 4

Acum se prepară aluatul, totul este f. simplu - se măsoară toate ingredientele, se adaugă într-un bol mare de aluat și se frământă.

Fursecuri cu cremă de curmale - Pas 4
Pas 5

Va ieși un aluat foarte plăcut, moale și nelipicios.

Fursecuri cu cremă de curmale - Pas 5
Pas 6

Întindeți cu mâinile aluatul într-o ruladă și o tăiați în bucăți cam de 1 cm grosime - vor ieși cam 20-25 de bucățele. Acestea le faceți în funcție de cât de mari doriți să fie fursecurile.

Fursecuri cu cremă de curmale - Pas 6
Pas 7

Fiecare bucățică o turtiți puțin cu mâinile și puneți în mijlocul ei umplutura de curmale.

Fursecuri cu cremă de curmale - Pas 7
Pas 8

O închideți, așa ca să formați o bilă cu umplutura închisă în mijloc.

Fursecuri cu cremă de curmale - Pas 8
Pas 9

O turtiți puțin și acum partea cu înfrumusețarea - cu o furculiță o zgâriați deasupra și o dați prin zahăr tos.

Fursecuri cu cremă de curmale - Pas 9
Pas 10

Observați că fursecurile ies uniforme, și parcă un pic glazurate de la zahărul tos.

 

Fursecuri cu cremă de curmale - Pas 10
Pas 11

Le dați la cuptor, la temperatură medie până se rumenesc ușor.

Apoi le lăsați să se răcorească bine.

Fursecuri cu cremă de curmale - Pas 11
Pas 12

Și aici pudrate cu puțină cacao - foarte puțin, doar pentru decor.

Fursecuri cu cremă de curmale - Pas 12
Pas 13

Și aici poza cu secțiunea, am ales-o anume pe aceasta să vedeți cât de apetisante sunt în interior.

Poftă Bună!

Fursecuri cu cremă de curmale - Pas 13

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 30 buc (depinde cât de mari le faceți)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 60 min
Sursă: Blogul Nataliei