Un tort absolut perfect, am improvizat putin pana a ajuns in "halul" acesta, dar este varianta perfecta - cred ca l-am facut de vreo 3 ori pana am ajuns sa fie dupa gustul nostru - dar de fiecare data nu apucam sa fac poza finala :)
Si aici poza nu este perfecta dar cat de cat reprezentativa. Multumiri multe Nataliei, datorita ei am descoperit gustul si reteta de cheescake.
Am completat gustul de cheescake cu o crema de smantana, foarte fresh - si la final pentru aroma si decor am pus felii de piesici din compot. In sezonul de capsuni, se pun felii de capsuni in loc de piersici si atunci chiar ca nu mai rezista nimeni la asa un desert delicios.
Recomand cu incredere, este un tort foarte foarte bun, cred ca unul din cele mai reusite pe care le-am mancat vreodata.
Se amesteca faina cu praful de copt, 75g de zahar si 75g de unt.
Apoi adaugati 1 ou, esenta de vanilie si framantati aluatul.
Iese un aluat moale si putin lipicios pe care il vom folosi la blatul pt cheescake.
Se unge cu unt o tava rotunde de 26-28cm, cu peretii detasabili de preferat - sa va fie pe urma usor sa scoateti tortul din tava.
Aluatul se intinde in tava, presand usor cu degetele, in plus se face si o bordura cam de 3 cm.
Acum preparam crema: Se bate mai intai smantana pentru frisca, sa se intareasca - aveti grija sa fie rece bine altfel nu se face.
Albusurile se separa de galbenusuri (acestea se adauga la amestecul de branza, 100g de zahar, amidon si esenta de vanilie).
Albusurile se bat spuma tare.
Crema de branza, galbenusurile, esenta de vanilie, amidonul si zaharul(100g) se amesteca bine cu mixerul. Si aici aveti cele 3 compozitii - de branza, frisca si albusurile.
Acum incorporam aceste 3 compozitii - mai intai adaugati frisca la crema de branza, amestecati bine.
Si apoi albusurile batute spuma - amestecati atent cu o paleta, cu miscari de sus-jos.
Turnati compozitia peste aluatul din tava si o dati la cuptor la un foc moderat spre mic - cam 160-170 grade.
O verificati daca este gata scuturand usor compozitia, sa vedeti daca mai sunt portiuni lichide. Cand se prinde toata atunci este gata. O scoateti din cuptor si o lasati sa se raceasca complet.
In acest timp pregatiti crema de smantana - se bate smantana cu 100g de zahar si dupa preferinta 1 esenta de vanilie. Separat dizolvati gelatina in putin apa calda, dupa ce se dizolva complet o adaugati la smantana batuta si o puneti la frigider sa se prinda usor.
Dupa ce s-a racit tarta cu branza si smantana putin s-a prins - turnati aceasta din urma peste umplutura de branza, aveti grija sa nu iasa peste margini, desi smantana dupa ce se prinde usor cu gelatina nu mai este asa curgatoare. O intindeti uniform si dati la frigider pana se prinde foarte bine crema de smantana.
Feliati frumos piersicile din compot.
Le aranjati uniform si estetic peste tort (dupa ce s-a prins bine smantana).
Apoi preparati gelatina Tort-Gelee de la Dr.Oetker conform instructiunilor de pe plic - mai bine folositi aceasta pentru a face suprafata tortului mai lucioasa. Daca o faceti cu gelatina simpla va curge, nu se prinde pe suprafata.
Turnati compozitia de Tort-Gelee peste piersici si dati la frigider inca putin sa se intareasca complet - desi aceasta se intareste imediat ce o turnati peste fructe.
Si aici vedeti o felie din tort, poza facuta in graba pentru ca tortul efectiv dispare de pe farfurii in 2 minute :)
Este foarte fresh, aromat, moale si placut, va recomadn cu incredere.
Poate pare mai complicat dar sa stiti ca nu este - doar am incercat sa dau cat mai detaliat pasii sa aveti tortul perfect.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.