Un tort absolut perfect, am improvizat puțin până a ajuns în "halul" acesta, dar este varianta perfectă - cred că l-am făcut de vreo 3 ori până am ajuns să fie după gustul nostru - dar de fiecare dată nu apucam să fac poză finală :)
Și aici poza nu este perfectă dar cât de cât reprezentativă. Mulțumiri multe Nataliei, datorită ei am descoperit gustul și rețeta de cheesecake.
Am completat gustul de cheesecake cu o cremă de smântână, foarte fresh - și la final pentru aromă și decor am pus felii de piersici din compot. În sezonul de căpșuni, se pun felii de căpșuni în loc de piersici și atunci chiar că nu mai rezistă nimeni la așa un desert delicios.
Recomand cu încredere, este un tort foarte foarte bun, cred că unul din cele mai reușite pe care le-am mâncat vreodată.
Se amestecă făina cu praful de copt, 75g de zahăr și 75g de unt.
Apoi adăugați 1 ou, esența de vanilie și frământați aluatul.
Iese un aluat moale și puțin lipicios pe care îl vom folosi la blatul pt cheesecake.
Se unge cu unt o tavă rotundă de 26-28cm, cu pereții detașabili de preferat - să vă fie pe urmă ușor să scoateți tortul din tavă.
Aluatul se întinde în tavă, presând ușor cu degetele, în plus se face și o bordură cam de 3 cm.
Acum pregătim crema: Se bate mai întâi smântâna pentru frișcă, să se întărească - aveți grijă să fie rece bine altfel nu se face.
Albușurile se separă de gălbenușuri (acestea se adaugă la amestecul de brânză, 100g de zahăr, amidon și esență de vanilie).
Albușurile se bat spumă tare.
Crema de brânză, gălbenușurile, esența de vanilie, amidonul și zahărul(100g) se amestecă bine cu mixerul. Și aici aveți cele 3 compoziții - de brânză, frișcă și albușurile.
Acum încorporăm aceste 3 compoziții - mai întâi adăugați frișca la crema de brânză, amestecați bine.
Și apoi albușurile bătute spumă - amestecați atent cu o paletă, cu mișcări de sus-jos.
Turnați compoziția peste aluatul din tavă și o dați la cuptor la un foc moderat spre mic - cam 160-170 grade.
O verificați dacă este gata scuturând ușor compoziția, să vedeți dacă mai sunt porțiuni lichide. Când se prinde toată atunci este gata. O scoateți din cuptor și o lăsați să se răcească complet.
În acest timp pregătiți crema de smântână - se bate smântâna cu 100g de zahăr și după preferință 1 esență de vanilie. Separat dizolvați gelatina în puțină apă caldă, după ce se dizolvă complet o adăugați la smântâna bătută și o puneți la frigider să se prindă ușor.
După ce s-a răcit tarta cu brânză și smântâna puțin s-a prins - turnați aceasta din urmă peste umplutura de brânză, aveți grijă să nu iasă peste margini, deși smântâna după ce se prinde ușor cu gelatina nu mai este așa curgătoare. O întindeți uniform și dați la frigider până se prinde foarte bine crema de smântână.
Feliați frumos piersicile din compot.
Le aranjați uniform și estetic peste tort (după ce s-a prins bine smântâna).
Apoi preparați gelatina Tort-Gelee de la Dr.Oetker conform instrucțiunilor de pe plic - mai bine folosiți aceasta pentru a face suprafața tortului mai lucioasă. Dacă o faceți cu gelatină simplă va curge, nu se prinde pe suprafață.
Turnați compoziția de Tort-Gelee peste piersici și dați la frigider încă puțin să se întărească complet - deși aceasta se întărește imediat ce o turnați peste fructe.
Și aici vedeți o felie din tort, poză făcută în grabă pentru că tortul efectiv dispare de pe farfurii în 2 minute :)
Este foarte fresh, aromat, moale și plăcut, vă recomand cu încredere.
Poate pare mai complicat dar să știți că nu este - doar am încercat să dau cât mai detaliat pașii să aveți tortul perfect.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.