Salata "Fusion"

Salata "Fusion"

O salata care merita sa fie preparata pentru Craciun, stiu ca fara Salata de boeuf nu se poate nicicum, dar chiar va recomand sa incercati si aceasta.

In principiu salata nu are o denumire concreta dar am zis sa fie "Fusion" pentru ca se combina unele ingrediente care sa zicem ca nu prea le-am combina in mod normal - dar aici sunt perfecte (si eu nu prea sunt pentru combinatiile ciudate dar sunt receptiva la tot ce este nou). Ce ziceti de combinatia - stafide+castraveti murati+carne.... etc? Ei, sa stiti ca este superba, neasteptat de buna. Stafidele ii dau un gust dulce, morcovul aroma si culoare, carnea+cascavalul satietate, as putea continua mult, pentru ca fiecare ingredient este perfect combinat cu altul.

Multumiri multe nasei mele, este intotdeauna o sursa de inspiratie pentru salate gustoase si frumoase, am fost la ea de casa noua si ne-a servit cu aceasta salata. Si sa stiti ca m-a intrebat - ce zici, o pui pe site?:) Si eu cu o mimica din aia satisfacuta, cand gasesti o reteta noua superba - ce puteam sa mai spun, asa ca acum este raspunsul meu la intrebarea ei? Da, da - o pun si chiar in ajunul Craciunului :)

Salata se poate servi asa cum o vedeti in poza (si o amestecati chiar inainte sa serviti musafirii), sau amestecata din timp.

Deci, cu toata increderea - da incercat obligatoriu!

Semipreparate

300 ml

Ingrediente

Piept de pui
1 buc
1 piept dezosat si fara piele
Cascaval clasic
200 g
Stafide
150 g
recomand daca gasiti, sa luati stafide aurii - arata mai bine in salata - desi la gust nu schimba nimic
Castraveti murati
4 buc
Ceapa alba
3 buc
Morcov marinat
200 g
Morcov marinat dupa metoda expusa mai jos, daca nu aveti o razatoare speciala faceti cu una simpla sau il razuiti cu un blender.
Ulei de floarea soarelui
100 ml
Faina
2 linguri
Usturoi
3 buc
3 catei

Pasi de urmat

Pas 1

In primul rand va apucati sa marinati morcovul - stiu ca unii il cumpara deja cumparat, dar aici in Romania nu prea se gaseste asa ca il faceti repede acasa - dati morcovii prin razatoare mai subtire si adaugati ingredientele conform cu Reteta de salata de morcov marinat de pe site. Puteti sa-l folositi imediat, dar se poate face cu cateva zile inainte si lasat la frigider, presat bine in borcan.

Urmeaza carnea - care se taie cubulete mici, se pune la calit in ulei si se amesteca periodic.

Salata "Fusion" - Pas 1
Pas 2

Cand se rumeneste bine adaugati putina sare si ceva mirodenii daca va plac - dar nu este obligatoriu. Luati de pe foc si atent cu o paleta scoateti bucatile de carne din ulei si le mai lasati sa se scurga pe o farfurie.

Salata "Fusion" - Pas 2
Pas 3

Ceapa se taie julien si se pune si ea la calit in ulei.

Salata "Fusion" - Pas 3
Pas 4

Apoi cand se inmoaie si incepe sa se rumeneasca adaugati 2 linguri de faina, amestecati si lasati sa faca o crusta rumena. Stingeti focul si o scoateti din ulei sa se scurga pe o farfurie.

Salata "Fusion" - Pas 4
Pas 5

Acum partea cea mai simpla, nu mai aveti nimic de fiert/gatit - doar le taiati si aranjati pe farfurie.

Luati o farfurie plata mai mare, puneti in mijloc carnea gatita mai inainte. Urmeaza ceapa calita, morcovul marinat si stafidele spalate.

Salata "Fusion" - Pas 5
Pas 6

Cascavalul il taiati sau cubulete sau bastonase subtiri, depinde cum va place si va este mai comod - il puneti si pe acesta in farfurie.

Salata "Fusion" - Pas 6
Pas 7

Castravetii se taie cubulete si se pun ultimii, aveti grija asa sa distribuiti ingredientele sa nu ramana locuri goale.

Salata "Fusion" - Pas 7
Pas 8

Maioneza se amesteca cu usturoiul pisat bine.

Salata "Fusion" - Pas 8
Pas 9

Aici aveti farfuria cu ingredientele distribuite uniform.

Salata "Fusion" - Pas 9
Pas 10

Puneti in mijloc amestecul de maioneza si infrumusetati cu verdeata. Asa o puneti pe masa inainte de servire, chiar inainte de a o servi se amesteca bine cu 2 furculite.

Salata "Fusion" - Pas 10
Pas 11

Si aici o poza cu salata amestecata, o puteti pune si asa si asa, cum va este mai comod.

Pofta Buna!

Salata "Fusion" - Pas 11

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (1 farfurie plata mare)
Timp de preparare: 20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:
Nota: 5 (3 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Lilicica
Lilia (Lilicica) 20 Dec 2010, 10:34

Ha! Eram cu ochii pe site de dimineata, ptr ca asteptam :d

Lena, merci de reteta. Sotul mi-a comandat-o de Craciun ( dupa ce a mancat din cea facuta de tine).  Este gustoasa si deosebita. Si pupici nasei tale :)

Astept si alte retete de salate( daca ai in plan desigur). Anul trecut am facut furori cu '' Troienele''. Anul asta inca ma gandesc cu ce sa imi uimesc socrii, care vor veni la noi de Craciun. Mercik.

lena
Elena (lena) 20 Dec 2010, 10:37

Ce tare esti Lili! Abia de 2 min am postat reteta si uite ca ai fost prima

O sa mai pun ceva reteta pana joi, nu cred ca ceva fenomenal, dar sigur gustos

Elena.M
Elena (Elena.M) 20 Dec 2010, 13:47

Sincer vreau sa incerc si aceasta salata,pe langa cea de Troiene,dar nu stiu daca va place mamei mele mai ales combinatia asta de stafide cu ceapa,usturoi.......etc.Ma surprinzi,Lena.Dar am sa incerc exact cantitatile pe care le-ai scris.Tie atat ti-a iesit ( in aceasta farfurie prezentata??? ) din toate cantitatile mai sus mentionate?

lena
Elena (lena) Elena (Elena.M) 20 Dec 2010, 13:55

Da Elena, exact atat mi-a iesit, sa stii ca usutroiul poti sa pui mai putin, in rest nu-ti face griji. Abia dupa ce gusta sa-i spui de stafide si ce mai este pe acolo

Elena.M
Elena (Elena.M) 20 Dec 2010, 14:01

Ok.asa am sa fac.Multumesc mult.

Lavi
Lavi 20 Dec 2010, 16:56

stafidele se pot inlocui cu altceva?

sotul meu nu mananca stafide, nu ma intrebati de ce, dar nu mananca si tare mi-as dori sa fac salata asta

Nota mea pentru reteta:
Ellena
Elena (Ellena) 20 Dec 2010, 19:36

Faina salata, sigur impresionezi musafiri cu asa bunatate! Felicitari Lena, ca iti faci timp si pt noi si in saptamana Craciunului!

Nota mea pentru reteta:
radulescusofia
radulescusofia 21 Dec 2010, 17:24

Eu   vreau  sa mi -se  aducaca acasa  facuta G A T A.  sint cam obosita cu sarbatorile , gatesc eu ce gatesc  si apoi cad rupta. Ce sa faci , BATRINETEA!   Multumesc pt. reteta ,am sa incerc sa-o fac de ANUL  NOU.

larissa
Alina Tapolcsi (larissa) 22 Dec 2010, 16:40

TARE BINE ARATA AM SA INCERC

Nota mea pentru reteta:
irinutza
irinutza 27 Jan 2013, 14:38

Am impresionat oaspetii cu aceasta salata de ziua baiatului meu,sa mincat toata.Prima data cind nu mi-a ramas nimic.Este foarte gustoasa,abia astept sa o mai fac.

Poza mea pentru reteta: