Cel mai simplu, rapid, ieftin (doar suntem si in criza :) si delicios aperitiv - reteta este una de baza, la ea puteti adauga orice va place (branzica, ficatei, peste, etc). Desi cum eu tin minte de la mama, anume asa sunt cele mai bune, fara prea multe arome si amestecuri in ele. Este si unul din aperitevele pe care il fac cel mai des, mai ales daca nu vreau sa ma complic prea mult cu o masa festiva.
Ouale se fierb 10 min, apoi se lasa aproximativ 20 de min, chiar si mai mult in apa rece, dupa care le curatati de coaja.
Le taiati jumatati, gabenusurile le puneti intr-ul bol separat.
Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei pana se rumeneste usor.
Peste galbenusuri se pune ceapa calita, maioneza, putina sare si piper. Cu o furculita se paseaza bine toate si se amesteca. Gustati de sare, piper, daca va place mai adugati si putin usturoi.
Puneti amestecul rezultat de mai sus inapoi in jumatatile de ou, presati putin si distribuiti uniform pe toata suprafata.
Si aici deja le puteti infrumuseta si face cum va place mai mult - le puteti pune cu umplutura in jos si unge deasupra cu putina maioneza si verdeata - sau simplu, le lasati asa cum sunt, le ungeti cu maioneza si puneti ceva verdeata pe ele.
Daca aveti timp si inspiratie se pot face multe chestii - buburue, albinute, soricei...etc.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.