Cel mai simplu, rapid, ieftin (doar suntem și în criză :) și delicios aperitiv - rețeta este una de bază, la ea puteți adăuga orice vă place (brânzică, ficăței, pește, etc). Deși cum eu țin minte de la mama, anume așa sunt cele mai bune, fără prea multe arome și amestecuri în ele. Este și unul din aperitivele pe care îl fac cel mai des, mai ales dacă nu vreau să mă complic prea mult cu o masă festivă.
Ouăle se fierb 10 min, apoi se lasă aproximativ 20 de min, chiar și mai mult în apă rece, după care le curățați de coajă.
Le tăiați jumătăți, gălbenușurile le puneți într-un bol separat.
Ceapa se taie mărunt și se călește în ulei până se rumenește ușor.
Peste gălbenușuri se pune ceapa călită, maioneza, puțină sare și piper. Cu o furculiță se pasează bine toate și se amestecă. Gustați de sare, piper, dacă vă place mai adăugați și puțin usturoi.
Puneți amestecul rezultat de mai sus înapoi în jumătățile de ou, presați puțin și distribuiți uniform pe toată suprafața.
Și aici deja le puteți înfrumuseța și face cum vă place mai mult - le puteți pune cu umplutura în jos și unge deasupra cu puțină maioneză și verdeață - sau simplu, le lăsați așa cum sunt, le ungeți cu maioneză și puneți ceva verdeață pe ele.
Dacă aveți timp și inspirație se pot face multe chestii - buburuze, albinute, șoricei...etc.
Poftă bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.