Ouă umplute

Cel mai simplu, rapid, ieftin (doar suntem și în criză :) și delicios aperitiv - rețeta este una de bază, la ea puteți adăuga orice vă place (brânzică, ficăței, pește, etc). Deși cum eu țin minte de la mama, anume așa sunt cele mai bune, fără prea multe arome și amestecuri în ele. Este și unul din aperitivele pe care îl fac cel mai des, mai ales dacă nu vreau să mă complic prea mult cu o masă festivă.

Ingrediente
Ouă
6 buc
de obicei ajung 12 jumătăți de ou pentru un platou, dar puneți atâtea ouă cât de mare aveți platoul
Ceapă albă
1 buc
   
Ulei de floarea-soarelui
4 linguri
   
Maioneză
1 lingura
+ 100g pentru uns ouăle deasupra
Sare
0.25 lingurite
puneți după gust
Piper negru
0.25 lingurite
un vârf de linguriță
Usturoi
1 buc
1 cățel de usturoi sau un pic de pudră de usturoi - oricum sunt opționale
Pași de urmat
Pas 1

Ouăle se fierb 10 min, apoi se lasă aproximativ 20 de min, chiar și mai mult în apă rece, după care le curățați de coajă.

Ouă umplute - Pas 1
Pas 2

Le tăiați jumătăți, gălbenușurile le puneți într-un bol separat.

Ouă umplute - Pas 2
Pas 3

Ceapa se taie mărunt și se călește în ulei până se rumenește ușor.

Ouă umplute - Pas 3
Pas 4

Peste gălbenușuri se pune ceapa călită, maioneza, puțină sare și piper. Cu o furculiță se pasează bine toate și se amestecă. Gustați de sare, piper, dacă vă place mai adăugați și puțin usturoi.

Ouă umplute - Pas 4
Pas 5

Puneți amestecul rezultat de mai sus înapoi în jumătățile de ou, presați puțin și distribuiți uniform pe toată suprafața.

Ouă umplute - Pas 5
Pas 6

Și aici deja le puteți înfrumuseța și face cum vă place mai mult - le puteți pune cu umplutura în jos și unge deasupra cu puțină maioneză și verdeață - sau simplu, le lăsați așa cum sunt, le ungeți cu maioneză și puneți ceva verdeață pe ele.

Dacă aveți timp și inspirație se pot face multe chestii - buburuze, albinute, șoricei...etc.

Poftă bună!

Ouă umplute - Pas 6

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 12 buc (din 6 ouă)
Timp de preparare:
15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min