"Chocolate banana cake" - asta-i denumirea originală, o luați sau ca tort sau ca prăjitură - depinde cum îl formați. Eu am zis că ar fi un tort perfect și rapid, sau o prăjitură foarte, foarte bună - prea bună pentru a fi doar prăjitură :) Să știți că cel mai greu pas la rețetă a fost să-i fac poza finală - am făcut mai mult de 20 de poze, și niciuna nu-mi plăcea cum iese - niciuna nu putea să arate perfect culoarea, textura și perfecțiunea prăjiturii.
Deci un pic despre gustul prăjiturii - moale, pufoasă, un pic umedă, aromă intensă de ciocolată plus toate astea unse cu o glazură care efectiv se topește în gură. În plus, ingredientele sunt simple, nimic complicat la preparare, totul banal și repede.
Vă recomand neapărat s-o încercați, chiar merită mai mult decât oricare alta.
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade, sau o temperatură medie pentru cei fără termometru la cuptor.
Mixați într-un bol toate ingredientele uscate - făina, zahărul, praful de copt, bicarbonatul, cacao și sarea.
Într-un alt bol pisați bine bananele.
Adăugați ouăle și amestecați cu un tel.
Adăugați apa caldă, uleiul, laptele și esența de vanilie - mixați bine cu telul.
Apoi adăugați ingredientele uscate la cele umede - amestecați bine cu telul să nu fie cocoloașe. Va ieși un aluat mai lichid și uniform.
Ungeți cu unt sau ulei o tavă adâncă de cuptor - eu am folosit una rotundă cu diametrul de 28 cm. Puteți să folosiți și una dreptunghiulară de maxim 23x33 cm.
Turnați aluatul în tavă și puneți la cuptor pentru 40-45 de minute.
Este gata după ce o testați cu o scobitoare. O scoateți din cuptor și lăsați să se răcească complet.
După ce s-a mai răcit i-am scos și pereții detașabili - așa este gata de ornat cu cremă de ciocolată.
Acum pregătim crema de ciocolată.
Ciocolata se rupe bucățele și se pune într-un bol mai mare și adânc.
Puneți într-o cratiță smântâna dulce și untul, lăsați până începe ușor să fiarbă - mai amestecați cu telul și stingeți. Nu o lăsați să fiarbă, doar să ajungă la temperatura de fierbere.
Turnați amestecul așa fierbinte peste ciocolata bucățele - amestecați cu o lingură de lemn sau paletă până se dizolvă complet ciocolata în amestecul de smântână cu unt - va rezulta o cremă de ciocolată uniformă și lucioasă.
Apoi bateți bine amestecul cu mixerul la viteză mai mare - crema se mai uniformizează și devine mai pufoasă.
Turnați crema peste blatul răcit și o nivelați cu cuțitul sau lingura. Eu am folosit o paletă din aceea pentru a orna torturile.
Puneți prăjitura la rece să se întărească puțin crema.
Se poate servi imediat ce s-a mai întărit puțin crema. Delicioasă cu cafea, lapte sau ceai - pentru amatorii de ciocolată și așa, fără nimic :)
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.