"Cale" din cașcaval

Un aperitiv drăguț, estetic, se prepară în timp record și este și foarte gustos. Eu l-am preparat în 10 min, deci este o soluție ideală pentru cei grăbiți :)

Ingrediente
Brânză topită felii
8 buc
se ia un set de brânză topită gen Hochland, alegeți să fie mai tare
Cașcaval clasic
150 g
   
Maioneză
2 linguri
   
Usturoi
2 buc
2 căței
Ceapă verde
1 buc
1 legătură
Pași de urmat
Pas 1

Cașcavalul se dă prin răzătoare și se amestecă cu maioneză și usturoiul pisat (dacă nu stați bine cu usturoiul, nu-l mai puneți).

"Cale" din cașcaval - Pas 1
Pas 2

Pe o felie de brânză topită puneți în mijloc 1 linguriță de amestec de mai sus.

"Cale" din cașcaval - Pas 2
Pas 3

Și acum se formează "Cala" - se ia unul din colțuri și se aduce spre mijloc.

"Cale" din cașcaval - Pas 3
Pas 4

Apoi se aduce la mijloc colțul opus. Aveți grijă să fie simetric și estetic.

"Cale" din cașcaval - Pas 4
Pas 5

Se aranjează "Calele" astfel formate pe o farfurie - ar fi frumos să  nu  fie una albă, să existe contrast între florile albe și farfurie.

"Cale" din cașcaval - Pas 5
Pas 6

Și ultimul pas - puneți cozi de ceapă verde între "Cale" pentru a crea efectul final de flori.

Poftă Bună!

"Cale" din cașcaval - Pas 6

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 8 buc ()
Timp de preparare:
10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 10 min