Ingrediente
●
Esenta de vanilie
1 buc
1 fiola
●
Unt
200 g
de preferat cu 82% grasime
●
Faina alba calitate superioara
100 g
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Se separa galbenusurile si se pun intr-un castron in care se va prepara crema - va recomand sa luati unul mai mare - de 3 litri si sa fie sau un ceaun sau o cratita cu peretii antiaderenti.
Pas 2
La galbenusuri se adauga zaharul si se amesteca bine cu telul.
Pas 3
Apoi adaugati 50 ml de lapte si amestecati bine cu telul.
Pas 4
Acum urmeaza faina, o incorporati bine cu telul sa nu fie cocoloase.
Pas 5
Si iar mai adaugati 50ml de lapte, amestecati bine.
Pas 6
Restul de lapte il fierbeti cu esenta de vanilie.
Pas 7
Dupa ce a fiert il luati de pe foc si turnati incet si ate putin peste crema de galbenusuri, in acelasi timp amestecati bine cu telul.
Pas 8
Dupa ce ati turnat tot laptele, puneti compozitia pe foc, amestecati periodic cu o lingura sau cu telul pana incepe sa se ingroase. Este gata cand ii faceti un test cu lingura - treceti cu degetul pe dosul lingurii unse cu crema si observati ca ramane o urma curata - crema nu se intinde la loc pe acea portiune.
Pas 9
Stingeti focul, adaugati 30g de unt la crema, amestecati.
Pas 10
Puneti un capac pe cratita si lasati sa se raceasca complet la temperatura camerei. Periodic puteti sa mai amestecati crema ca sa fie mai omogena.
Untul il lasati la temperatura camerei tot acest timp - trebuie sa fie moale cand se va raci crema.
Pas 11
Cand crema s-a racit la temperatura camerei o vom incorpora in untul moale astfel:
- untul se bate bine cu mixerul.
Pas 12
Si apoi se adauga cate 1-2 linguri de crema si se mixeaza bine dupa fiecare. In asa fel adaugati si incoporati toata crema din cratita.
Pas 13
Si gata, aceasta este crema - poate pare complicat dar sa stiti ca nu este - doar am vrut sa detaliez pasii ca sa reusiti sigur sa faceti bine crema.
Acum o puteti folosi la ce va trebuie sau o lasati la frigider acoperita cu o folie alimentara.
Puteti unge cu ea torturi, prajituri, sau umpleti eclere, etc.
Pofta Buna!
Cantitate:
2 l
(ies cam 2 litri de crema)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (5 voturi)