O crema foarte buna, de mult timp cautam o astfel de reteta si acum am zis sa fie neaparat postata ca un semipreparat pentru ca merge la multe alte retete. Se poate folosi la torturi, prajituri - are un gust asemanator cu Creme Brulee-ul. Imi place ca nu este curgatoare, se tine bine pe tort, nu trebuie s-o "prind" ceea ce am patit cu alte creme - la fel nu are un gust din acela intens de amidon sau faina - totul este in regula, eu zic ca este o crema perfecta.
Se separa galbenusurile si se pun intr-un castron in care se va prepara crema - va recomand sa luati unul mai mare - de 3 litri si sa fie sau un ceaun sau o cratita cu peretii antiaderenti.
La galbenusuri se adauga zaharul si se amesteca bine cu telul.
Apoi adaugati 50 ml de lapte si amestecati bine cu telul.
Acum urmeaza faina, o incorporati bine cu telul sa nu fie cocoloase.
Si iar mai adaugati 50ml de lapte, amestecati bine.
Restul de lapte il fierbeti cu esenta de vanilie.
Dupa ce a fiert il luati de pe foc si turnati incet si ate putin peste crema de galbenusuri, in acelasi timp amestecati bine cu telul.
Dupa ce ati turnat tot laptele, puneti compozitia pe foc, amestecati periodic cu o lingura sau cu telul pana incepe sa se ingroase. Este gata cand ii faceti un test cu lingura - treceti cu degetul pe dosul lingurii unse cu crema si observati ca ramane o urma curata - crema nu se intinde la loc pe acea portiune.
Stingeti focul, adaugati 30g de unt la crema, amestecati.
Puneti un capac pe cratita si lasati sa se raceasca complet la temperatura camerei. Periodic puteti sa mai amestecati crema ca sa fie mai omogena.
Untul il lasati la temperatura camerei tot acest timp - trebuie sa fie moale cand se va raci crema.
Cand crema s-a racit la temperatura camerei o vom incorpora in untul moale astfel:
- untul se bate bine cu mixerul.
Si apoi se adauga cate 1-2 linguri de crema si se mixeaza bine dupa fiecare. In asa fel adaugati si incoporati toata crema din cratita.
Si gata, aceasta este crema - poate pare complicat dar sa stiti ca nu este - doar am vrut sa detaliez pasii ca sa reusiti sigur sa faceti bine crema.
Acum o puteti folosi la ce va trebuie sau o lasati la frigider acoperita cu o folie alimentara.
Puteti unge cu ea torturi, prajituri, sau umpleti eclere, etc.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.