Cremă de gălbenușuri cu lapte și unt

O cremă foarte bună, de mult timp căutam o astfel de rețetă și acum am zis să fie neapărat postată ca un semipreparat pentru că merge la multe alte rețete. Se poate folosi la torturi, prăjituri - are un gust asemănător cu Crème Brûlée-ul. Îmi place că nu este curgătoare, se ține bine pe tort, nu trebuie s-o "prind" ceea ce am pățit cu alte creme - la fel nu are un gust din acela intens de amidon sau făină - totul este în regulă, eu zic că este o cremă perfectă.

Ingrediente
Gălbenușuri
7 buc
   
Lapte de vacă
1.5 l
   
Zahăr
360 g
   
Esență de vanilie
1 buc
1 fiolă
Unt
200 g
de preferat cu 82% grăsime
Făină albă calitate superioară
100 g
   
Pași de urmat
Pas 1

Se separă gălbenușurile și se pun într-un castron în care se va prepara crema - vă recomand să luați unul mai mare - de 3 litri și să fie ori un ceaun ori o cratiță cu pereții antiaderenti.

Cremă de gălbenușuri cu lapte și unt - Pas 1
Pas 2

La gălbenușuri se adaugă zahărul și se amestecă bine cu telul.

Cremă de gălbenușuri cu lapte și unt - Pas 2
Pas 3

Apoi adăugați 50 ml de lapte și amestecați bine cu telul.

Cremă de gălbenușuri cu lapte și unt - Pas 3
Pas 4

Acum urmează făina, o încorporați bine cu telul să nu fie cocoloașe.

Cremă de gălbenușuri cu lapte și unt - Pas 4
Pas 5

Și iar mai adăugați 50ml de lapte, amestecați bine.

Cremă de gălbenușuri cu lapte și unt - Pas 5
Pas 6

Restul de lapte îl fierbeți cu esența de vanilie.

Cremă de gălbenușuri cu lapte și unt - Pas 6
Pas 7

După ce a fiert îl luați de pe foc și turnați încet și câte puțin peste crema de gălbenușuri, în același timp amestecați bine cu telul.

Cremă de gălbenușuri cu lapte și unt - Pas 7
Pas 8

După ce ați turnat tot laptele, puneți compoziția pe foc, amestecați periodic cu o lingură sau cu telul până începe să se îngroașe. Este gata când îi faceți un test cu lingura - treceți cu degetul pe dosul lingurii unse cu cremă și observați că rămâne o urmă curată - crema nu se întinde la loc pe acea porțiune.

Cremă de gălbenușuri cu lapte și unt - Pas 8
Pas 9

Stingeți focul, adăugați 30g de unt la cremă, amestecați.

Cremă de gălbenușuri cu lapte și unt - Pas 9
Pas 10

Puneți un capac pe cratiță și lăsați să se răcească complet la temperatura camerei. Periodic puteți să mai amestecați crema ca să fie mai omogenă.

Untul îl lăsați la temperatura camerei tot acest timp - trebuie să fie moale când se va răci crema.

Cremă de gălbenușuri cu lapte și unt - Pas 10
Pas 11

Când crema s-a răcit la temperatura camerei o  vom încorpora în untul moale astfel:

- untul se bate bine cu mixerul.

Cremă de gălbenușuri cu lapte și unt - Pas 11
Pas 12

Și apoi se adaugă câte 1-2 linguri de cremă și se mixează bine după fiecare. În așa fel adăugați și încorporați toată crema din cratiță.

Cremă de gălbenușuri cu lapte și unt - Pas 12
Pas 13

Și gata, aceasta este crema - poate pare complicat dar să știți că nu este - doar am vrut să detaliez pașii ca să reușiți sigur să faceți bine crema.

Acum o puteți folosi la ce vă trebuie sau o lăsați la frigider acoperită cu o folie alimentară.

Puteți unge cu ea torturi, prăjituri, sau umpleți eclere, etc.

Poftă Bună!

Cremă de gălbenușuri cu lapte și unt - Pas 13

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 l (ies cam 2 litri de cremă)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 30 min
Sursă: gotovim-doma.ru