Tort "Napoleon" (sau Mille-Feuille)
Unul din torturile preferate ale copilăriei mele, foarte moale cu aromă de lapte și unt - este absolut delicios. Am încercat de mai multe ori să-l prepar acasă, de fiecare dată ceva nu era bine - ba erau foile prea groase, ba crema curgea și nu mai rămânea nimic în el, sau era uscat... și plus la toate vroiam să-l fac și repede :)
Ei, acum cu descoperirea Cremei de gălbenușuri și lapte totul a fost simplu și perfect - mi-a ieșit exact așa cum trebuie cu aroma și textura care o țineam minte.
Deci acest tort/prăjitură este ceva asemănător cu Cremes-ul, doar că are mai multe foi de aluat și nu are stratul acela gros de cremă. Aceste foi se înmoaie de la crema de lapte și devin foarte fragede și îmi place mult că nu este un tort foarte dulce.
Foile de aluat le puteți face acasă din aluat de foietaj pregătit de voi sau cumpărat (așa cum am făcut eu). Poate pe viitor voi mai da o variantă din acest tort cu aluatul pregătit în casă, dar acum să vă arăt rețeta rapidă și mai simplă.
În plus îmi place că nu trebuie înfrumusețat foarte sofisticat, așa este felul lui - se ornează sau cu fărâmituri din aluatul de foietaj copt și rămas sau cu ceva nucă de cocos.
Semipreparate
●
2 l
adică o porție din rețeta expusă
Ingrediente
●
Aluat foietaj (franțuzesc)
1 kg
luați sau 1 pachet cu 2 foi de aluat în el, sau 2 pachete - dacă are doar o singură foaie.
●
Nucă de cocos
100 g
este pentru înfrumusețare, sau puteți să-l ornați cu fărâmituri din aluat sau biscuiți
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Eu am cumpărat un aluat de foietaj care avea 2 foi în el, fiecare am împărțit-o în jumătate și așa am avut 4 foi de tort din fiecare. Dacă găsiți foietaj doar cu 1 singură foaie, mai bine luați 2 pachete.
Pas 2
Fiecare foaie de aluat am întins-o cu făcălețul, să fie cam de 3 mm grosime.
Pas 3
Foaia o treceți pe o tavă de cuptor. Pentru a face foile toate de aceeași dimensiune, măsurați prima cu o hârtie de copt, o tăiați și așa veți măsura și restul foilor întinse după această hârtie.
Pas 4
Apoi cu o furculiță înțepați bine toată foaia și o puneți la cuptor, la temperatură medie - 180-200 grade.
Pas 5
Lăsați până se rumenește bine, apoi o scoateți, o răcoriți și o treceți pe un fund sau platou.
Pas 6
În așa fel coaceți toate cele 4 foi, le răcoriți și acum sunt gata de uns cu cremă de lapte.
Pas 8
Ungeți bine toate foile, puneți un strat gros de cremă pe fiecare - distribuiți așa crema ca să vă ajungă pentru tot tortul.
Pas 9
Tortul îl lăsați 2-3 ore la temperatura camerei, apoi îl puneți la rece pentru încă 4-5 ore - asta-i cea mai importantă parte, să se înmoaie bine.
Perfect este să-l preparați seara și îl lăsați peste noapte să se înmoaie.
După acest timp veți observa că el se mai lasă, cu un cuțit puteți să mai tăiați și înveliți marginile și îl înfrumusețați cum vă place.
Pas 10
Eu nu m-am complicat prea mult, l-am ornat cu nucă de cocos și gata - este atât de bun că nici nu am observat cum arată :)
Poftă Bună!
Cantitate:
2 kg
(10-12 porții)
Timp de preparare:
300 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
120 min
Data publicării:
Notă:
5 (8 voturi)