Salată "Ursul Polar"

Tot navigând pe internet am descoperit încă un site delicios cu multe rețete interesante și frumoase. Această salată imediat am remarcat-o ca fiind potrivită acum pentru sărbătorile de iarnă, și cu denumirea, și datorită aspectului foarte frumos.

Este o salată simplă și gustoasă, cu ingrediente de bază - aveți grijă să respectați pașii și să nu exagerați cu stratul de cartofi (la mine a fost cam gros și un pic a fost mai fadă salata). În plus, fiecare strat trebuie uns bine și mult cu sosul de maioneză.

Ingrediente
Cartofi
2 buc
   
Piept de pui
1 buc
   
Castraveți murați/în oțet
6 buc
   
Ciuperci albe proaspete
250 g
   
Ouă
4 buc
   
Cașcaval clasic
150 g
   
Maioneză
200 g
   
Smântână
200 g
   
Sare
1 lingurita
   
Piper negru
0.25 lingurite
un vârf de linguriță
Pași de urmat
Pas 1

Pieptul de pui îl fierbeți bine, după ce se răcește îl rupeți bucățele mici, zdrențe.

Salată "Ursul Polar" - Pas 1
Pas 2

Ouăle le fierbeți, curățați și separați albușurile de gălbenușuri.

Salată "Ursul Polar" - Pas 2
Pas 3

Cartofii se fierb bine, se curăță și se răcoresc bine - aici vedeți că am pus 3 cartofi, ei au fost cam mult, recomand să puneți doar 2.

Salată "Ursul Polar" - Pas 3
Pas 4

Ciupercile le spălați, tăiați mărunt și le puneți la călit în puțin ulei. După ce scade bine apa și se rumenesc, le puneți un pic de sare, piper și luați de pe foc.

Salată "Ursul Polar" - Pas 4
Pas 5

Maioneza se amestecă cu smântâna și cu acest sos se vor unge straturile salatei.

Și acum asamblăm salata:

Pe o farfurie plată mai mare se pune primul strat de cartofi dați prin răzătoare. Ungeți bine cu sos, sărați și piperați puțin.

Salată "Ursul Polar" - Pas 5
Pas 6

Castraveții se taie pai și se pun peste stratul de cartofi.

Salată "Ursul Polar" - Pas 6
Pas 7

Apoi urmează stratul de carne, îl distribuiți uniform și apoi ungeți cu sos și iarăși sărați și piperați puțin.

Salată "Ursul Polar" - Pas 7
Pas 8

Următorul este cel de ciuperci călite, le ungeți și pe ele cu sos.

Salată "Ursul Polar" - Pas 8
Pas 9

Apoi dați gălbenușurile prin răzătoare și le distribuiți uniform peste salată, ungeți și pe ele cu sos.

Salată "Ursul Polar" - Pas 9
Pas 10

Cașcavalul se dă prin răzătoare și se distribuie uniform pe toată suprafața salatei.

Salată "Ursul Polar" - Pas 10
Pas 11

Și ultimul strat este cel de albușuri, care și dă aspectul salatei de "Urs polar" alb și pufos :)

Înfrumusețați ușor salata cu puțină ceapă sau verdeață și gata, este gata de servire.

Poftă Bună!

Salată "Ursul Polar" - Pas 11

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (1 farfurie plată mare)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 120 min