Salata "Ursul Polar"

Tot navigand pe internet am descoperit inca un site delicios cu multe retete interesante si frumoase. Aceasta salata imediat am remarcat-o ca este potrivita acum pt sarbatorile de iarna, si cu denumirea si datoria aspectului foarte frumos.

Este o salata simpla si gustoasa, cu ingrediente de baza - aveti grija sa repectati pasii si sa nu exagerati cu stratul de cartofi (la mine a fost cam gros si un pic a fost mai fada salata). In plus fiecare strat trebuie uns bine si mult cu sosul de maioneza.

Ingrediente
Cartofi
2 buc
Piept de pui
1 buc
Castraveti murati/in otet
6 buc
Ciuperci albe proaspete
250 g
Oua
4 buc
Cascaval clasic
150 g
Maioneza
200 g
Smantana
200 g
Sare
1 lingurita
Piper negru
0.25 lingurite
un varf de lingurita
Pasi de urmat
Pas 1

Pieptul de pui il fierbeti bine, dupa ce se raceste il rupeti bucatele mici, zdrente.

Salata "Ursul Polar" - Pas 1
Pas 2

Ouale le fierbeti, curatati si separati albusurile de galbenusuri.

Salata "Ursul Polar" - Pas 2
Pas 3

Cartofii se fierb bine, se curata si se racoresc bine - aici vedeti ca am pus 3 cartofi, ei a fost cam mult, recomand sa puneti doar 2.

Salata "Ursul Polar" - Pas 3
Pas 4

Ciupercile le spalati, taiati marunt si le puneti la calit in putin ulei.. Dupa ce scade bine apa si se rumenesc le puneti un pic de sare, piper si luati de pe foc.

Salata "Ursul Polar" - Pas 4
Pas 5

Maioneza se amesteca cu smantana si cu acest sos se vor unge straturile salatei.

Si acum asamblam salata:

Pe o farfurie plata mai mare se pune primul strat de cartofi dati prin razatoare. Ungeti bine cu sos, sarati si piperati putin.

Salata "Ursul Polar" - Pas 5
Pas 6

Castravetii se taie pai si se pun peste stratul de cartofi.

Salata "Ursul Polar" - Pas 6
Pas 7

Apoi urmeaza stratul de carne, il distribuiti uniform si apoi ungeti cu sos si iarasi sarati si piperati putin.

Salata "Ursul Polar" - Pas 7
Pas 8

Urmatorul este cel de ciuperci calite, le ungeti si pe ele cu sos.

Salata "Ursul Polar" - Pas 8
Pas 9

Apoi dati galbenusurile prin razatoare si le distribuiti uniform peste salata, ungeti si pe ele cu sos.

Salata "Ursul Polar" - Pas 9
Pas 10

Cascavalul se da prin razatoare si se ditribuie uniform pe toata suprafata salatei.

Salata "Ursul Polar" - Pas 10
Pas 11

Si ultimul strat este cel de albusuri, care si da aspectul salatei de "Urs polar" alb si pufos :)

Infrumusetati usor salata cu putina ceapa sau verdeata si gata, este gata de servire.

Pofta Buna!

Salata "Ursul Polar" - Pas 11

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (1 farfurie plata mare)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 120 min