Este o inventie proprie, care are mare succes la preparatele cu carne, mai ales la pelemeni(coltunasi cu carne).
Se separa galbenul de albus(cel crud).
Se pun cele 2 galbenusuri intr-o farfurie mai adanca.
Se freaca bine galbenusurile, sa nu fie cocoloase.
Se adauga 1-2 linguri de ulei si se amesteca pana se incorporeaza. Se repeta procedura pana creste bine volumul de ou.
Apoi stoarceti putina lamaie, puneti sarea, mustarul si amestecati bine.
Turnati iaurtul, amestecati.
Apoi adaugati otetul, mirodeniile, inca putina sare dupa gust. Amestecati bine.
Se lasa 5-10 min, sa se patrunda mirodeniile. Se serveste cu orice preparat de carne, coltunasi, etc.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.