Este o invenție proprie, care are mare succes la preparatele cu carne, mai ales la pelmeni (colțunași cu carne).
Se separă gălbenușul de albuș (cel crud).
Se pun cele 2 gălbenușuri într-o farfurie mai adâncă.
Se freacă bine gălbenușurile, să nu fie cocoloașe.
Se adaugă 1-2 linguri de ulei și se amestecă până se încorporează. Se repetă procedura până crește bine volumul de ou.
Apoi stoarceți puțină lămâie, puneți sarea, muștarul și amestecați bine.
Turnați iaurtul, amestecați.
Apoi adăugați oțetul, mirodeniile, încă puțină sare după gust. Amestecați bine.
Se lasă 5-10 min, să se pătrundă mirodeniile. Se servește cu orice preparat de carne, colțunași, etc.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.