Sos de maioneza pentru coltunasi cu carne

Este o inventie proprie, care are mare succes la preparatele cu carne, mai ales la pelemeni(coltunasi cu carne).

Ingrediente
Galbenus de ou
1 buc
Un galbenus de ou fiert.
Galbenus de ou
1 buc
Un galbenus de ou crud.
Ulei de floarea soarelui
150 ml
Otet de vin
3 linguri
Lamaie
1 buc
Mustar
2 lingurite
Iaurt cremos
450 g
Sare
0.5 lingurite
Piper negru
0.25 lingurite
Busuioc uscat
0.5 lingurite
Pasi de urmat
Pas 1

Se separa galbenul de albus(cel crud).

Se pun cele 2 galbenusuri  intr-o farfurie mai adanca.

Sos de maioneza pentru coltunasi cu carne - Pas 1
Pas 2

Se freaca bine galbenusurile, sa nu fie cocoloase.

Sos de maioneza pentru coltunasi cu carne - Pas 2
Pas 3

Se adauga 1-2 linguri de ulei si se amesteca pana se incorporeaza. Se repeta procedura pana creste bine volumul de ou.

Apoi stoarceti putina lamaie, puneti sarea, mustarul si amestecati bine.

Sos de maioneza pentru coltunasi cu carne - Pas 3
Pas 4

Turnati iaurtul, amestecati.

Sos de maioneza pentru coltunasi cu carne - Pas 4
Pas 5

Apoi adaugati otetul, mirodeniile, inca putina sare dupa gust. Amestecati bine.

Sos de maioneza pentru coltunasi cu carne - Pas 5
Pas 6

Se lasa 5-10 min, sa se patrunda mirodeniile. Se serveste cu orice preparat de carne, coltunasi, etc.

Pofta Buna!

Sos de maioneza pentru coltunasi cu carne - Pas 6

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g ()
Timp de preparare:
10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min