Ananas in foietaj

Cred ca este unul din cele mai simple deserturi pe care l-am facut vreodata - 3 ingrediente+1 ora si aveti un desert frumos si delicios.

Mi-a placut mult combinatia de ananas cu aluat de foietaj, iar modul de asamblare este "cireasa de pe tort".

Sa-l incercati neaparat, chiar merita.

Ingrediente
Aluat foietaj(frantuzesc)
1 buc
1 pachet standard
Ananas rondele la conserva
1 buc
cutia pe care am luat-o eu avea 12 rondele de ananas
Zahar pudra
50 g
Pasi de urmat
Pas 1

Numarati bucatile de ananas (sa stiti cum sa taiati foaia de aluat) si le puneti pe niste servetele sau prosop de bucatarie pentru a absoarbe lichidul de pe ele.

Ananas in foietaj - Pas 1
Pas 2

Fiindca eu am avut 12 rondele de ananas am taiat foaia de foietaj in 12 patrate egale. Important este sa taiati in asa fel ca sa va iasa cate un patrat pt fiecare felie de ananas, cam de aceeasi dimensiune cat si diamentrul ananasului. Puneti feliile de anans pe patratele taiate.

Ananas in foietaj - Pas 2
Pas 3

Fiecare patrat il taiati pe la colturi, dar fara a taia marginea laturii din mijloc- vedeti in poza. Va dati seama cum vine taietura si din pozele urmatoare.

Ananas in foietaj - Pas 3
Pas 4

Apoi ridicati coltul taiat spre mijlocul ananasului.

Ananas in foietaj - Pas 4
Pas 5

La fel faceti si cu coltul opus, il aduceti spre mijloc si lipiti varful de centru.

Ananas in foietaj - Pas 5
Pas 6

La fel faceti si cu celelalte colturi, le lipiti bine cu degetul varfurile si aveti o prima floare cu ananas :)

Ananas in foietaj - Pas 6
Pas 7

Faceti asa toate patratele de aluat, le puneti pe o tava unsa cu putin ulei si le dati la cuptor la 180-200 de grade - o temperatura medie.

Ananas in foietaj - Pas 7
Pas 8

Le lasati pana se rumenesc frumos, le scoateti din cuptor si le racoriti putin.

Ananas in foietaj - Pas 8
Pas 9

Le presarati zahar pudra pentru a le indulci putin si pt aspect - si sunt gata de servire.

Pofta Buna!

Ananas in foietaj - Pas 9

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 12 buc (12 portii)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min