Această mâncare de fapt este metoda mea de a prepara ficățeii de pui, cu bacon sau fără ei, în general pașii sunt la fel. Dacă nu am bacon, mai pun și carne de pui împreună cu ficățeii la călit.
Îmi place că ficățeii sunt aromați, moi și fragezi - vinul roșu le dă un gust și aromă deosebită, încercați neapărat. Se servesc și se potrivesc perfect cu o mămăligă, scrob și ceva murături...........
Ficățeii de pui se spală și se taie bucăți medii - nu foarte mărunt.
Uleiul se încinge și se adaugă ficățeii. Amestecați ușor și lăsați puțin - 2-3 min până se frig ușor și își schimbă culoarea.
Apoi adăugați vinul și lăsați să fiarbă așa în vin și sucul propriu până se evaporă tot lichidul și începe să se rumenească ușor.
Urmează baconul tăiat cum vă place - la mine sunt tăiați în lung, felii de 1 cm lățime. Amestecați ușor și lăsați să se rumenească împreună.
Aveți grijă să nu amestecați prea mult compoziția să nu faceți terci ficățeii. Aici poza cum s-au rumenit - aveți grijă să nu-i prăjiți prea mult să nu se usuce ficățeii.
Acum urmează ceapa, tăiată felii mai groase puțin, dacă este tăiată mai fin se pierde printre ficăței când sunt gata - așa în felii mai groase este și ea f.delicioasă.
Amestecați și lăsați să se călească și să se înmoaie bine.
Când este gata ceapa adăugați sare, piper și alte mirodenii care vă plac - la mine sunt: curry, usturoi, pătrunjel uscat. Amestecați ușor și stingeți focul.
Se servesc fierbinți/calzi cu mămăligă, piure, hrișcă, orez și ceva legume - sau murături, sau salată.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.