Aceasta mancare de fapt este metoda mea de a prepara ficateii de pui, cu bacon sau fara ei, in general pasii sunt la fel. Daca nu am bacon, mai pun si carne de pui impreuna cu ficateii la calit.
Imi place ca ficateii sunt aromati, moi si fragezi - vinul rosu le da un gust si aroma deosebita, incercati neaparat. Se servesc si se potrivesc perfect cu o mamaliga, scrob si ceva muraturi...........
Ficateii de pui se spala si se taie bucati medii - nu foarte marunt.
Uleiul se incinge si se adauga ficateii. Amestecati usor si lasati putin - 2-3 min pana se frig usor si isi schimba culoarea.
Apoi adaugati vinul si lasati sa fiarba asa in vin si sucul propriu pana se evapora tot lichidul si incepe sa se rumeneasca usor.
Urmeaza baconul taiat cum va place - la mine sunt taiati in lung, felii de 1 cm latime. Amestecati usor si lasati sa se rumeneasca impreuna.
Aveti grija sa nu amestecati prea mult compozitia sa nu faceti terci ficateiii. Aici poza cum s-au rumenit - aveti grija sa nu-i prajiti prea mult sa nu se usuce ficateii.
Acum urmeaza ceapa, taiata felii mai groase putin, daca este taiata mai fin se pierde printre ficatei cand sunt gata - asa in felii mai groase este si ea f.delicioasa.
AMestecati si lasati sa se caleasca si sa se inmoaie bine.
Cand este gata ceapa adaugati sare, piper si alte mirodenii care va plac - la mine sunt: curry, usutroi, patrunjel uscat. Amestecati usor si stingeti focul.
Se servesc fiebinti/calzi cu mamaliga, piure, hrisca, orez si ceva legume - sau muraturi, sau salata.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.